Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Breaking news: 57 de morți, ministrul Sănătății declară epidemie de gripă în toată țara. Dr. Streinu Cercel: „Dacă lumea înțelege să nu-și ia copiii și să-i ducă în mall-uri e un lucru bun”

Sorina Pintea - Cercel

Foto Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat miercuri dimineață epidemie de gripă la nivel național. De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal.

„Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm”, a spus ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

Ministrul precizat că s-a înregistrat a treia săptămână epidemică. „Se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător”, a spus Sorina Pintea.

Dr Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș, a atenționat că masca de protecție nu se poartă sub nas. „Dacă o purtați sub nas o purtați degeaba. Trebuie să ne spălăm în nas pentru că-l decontaminăm”, a spus dr Adrian Streinu Cercel la conferința de presă.

„Dacă lumea înțelege să nu-și ia copiii și să-i ducă în mall-uri e un lucru bun”, a avertizat managerul Institutului Matei Balș.

Aflați și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gripă e și în Bulgaria, gripă e și în Ungaria, dar numai la noi sunt aproape 60 de persoane decedate. Cu vaccinarea nu stau mai bine nici vecinii, așa că doar situația jalnică a sistemului sanitar face diferența. Nu știu cum e in Bulgaria, dar în vestul țării multă lume preferă să meargă la nevoie în spitalele din Ungaria, în orașele de lângă granița, unde ai condiții excelente. De ce acolo se poate? Probabil acolo sunt promovați specialiști, nu semianalfabeți cu relații.
    • Like 1
  • Ce mă bucur că domnul Streinu a revenit cu sfaturi practice pentru populație. Probabil nu este alimentat in această perioadă bancomatul din curtea institutului și are ceva mai mult timp liber.
    • Like 0
  • Ok, ați făcut o știre.
    Ne spuneți acum și ce înseamnă ?
    • Like 0
  • Victor66 check icon
    Nu zice nimic de morti, de cum au murit ... Si textul contine o greseala "ministrul precizat".
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult