Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Eugen Teodorovici, către managerii de spitale: Uitați de banii europeni, nu există. Regulile le facem noi în ţară

Eugen Teodorovici - Foto: Inquam Photos / George Călin

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, le-a spus managerilor de spitale, într-o dezbatere, să uite de banii europeni, pentru că nu există, sunt bani publici, iar regulile sunt făcute în țară.

„Uitați, domne, de spaţiul ăsta, de bani europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct. Regulile le facem noi în ţară şi ne asumăm dacă vrei sau nu să plătim din bani europeni.

Nu există bani europeni, există sursa de venit la bugetul de stat și punct.

Eu am un stil de vorbire radical, în sensul că este ban public, banul european, împrumuturile, buget de stat, toți sunt bani publici.

Statul român decontează din sursele pe care le are la dispoziție, fie că e buget de stat, împrumuturi. Statul așază în pagină ce finanțează și dacă bate cu ce cere Comisia, decontează de acolo, dacă nu asta este. Asta e logica, nu încercați să duceți discuția că nu iese, sau nu cu mine.

Banii europeni îi folosim, sau spun ca oamenii să înțeleagă beneficiile aderării, pe lângă multe altele, sunt și bani europeni. Eu am spus de multe ori, nu banul european contează, ci ceea ce vine cu banul european, adică principiile europene, practicile, asta a câștigat România, nu neapărat banii europeni. Că n-am învățat noi foarte multe, asta e altă discuție”, a spus ministrul Teodorovici, potrivit Digi24.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tupeu si cinism mizerabile. Tipic PSD.
  • Like 0
 • Panglicar.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Gândire tipică de Bugetar Român ,tâmpit și incompetent
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Desigur că trebuie să uităm. În cazul finanțării de la buget se pot face acrobații incredibile, dublat, triplat costul (deh, toți trebuie să trăiască), se pot face investiții aberante, numai să câștige unul-altul. Dar în cazul fondurilor europene, aici e aici trebuie argumentat corect, întocmit proiect și în plus, se cere socoteală pentru fiecare cent.
  • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult