Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ministrul Eugen Teodorovici, către managerii de spitale: Uitați de banii europeni, nu există. Regulile le facem noi în ţară

Eugen Teodorovici - Foto: Inquam Photos / George Călin

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, le-a spus managerilor de spitale, într-o dezbatere, să uite de banii europeni, pentru că nu există, sunt bani publici, iar regulile sunt făcute în țară.

„Uitați, domne, de spaţiul ăsta, de bani europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct. Regulile le facem noi în ţară şi ne asumăm dacă vrei sau nu să plătim din bani europeni.

Nu există bani europeni, există sursa de venit la bugetul de stat și punct.

Eu am un stil de vorbire radical, în sensul că este ban public, banul european, împrumuturile, buget de stat, toți sunt bani publici.

Statul român decontează din sursele pe care le are la dispoziție, fie că e buget de stat, împrumuturi. Statul așază în pagină ce finanțează și dacă bate cu ce cere Comisia, decontează de acolo, dacă nu asta este. Asta e logica, nu încercați să duceți discuția că nu iese, sau nu cu mine.

Banii europeni îi folosim, sau spun ca oamenii să înțeleagă beneficiile aderării, pe lângă multe altele, sunt și bani europeni. Eu am spus de multe ori, nu banul european contează, ci ceea ce vine cu banul european, adică principiile europene, practicile, asta a câștigat România, nu neapărat banii europeni. Că n-am învățat noi foarte multe, asta e altă discuție”, a spus ministrul Teodorovici, potrivit Digi24.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tupeu si cinism mizerabile. Tipic PSD.
  • Like 0
 • Panglicar.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Gândire tipică de Bugetar Român ,tâmpit și incompetent
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Desigur că trebuie să uităm. În cazul finanțării de la buget se pot face acrobații incredibile, dublat, triplat costul (deh, toți trebuie să trăiască), se pot face investiții aberante, numai să câștige unul-altul. Dar în cazul fondurilor europene, aici e aici trebuie argumentat corect, întocmit proiect și în plus, se cere socoteală pentru fiecare cent.
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult