Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: „Primul raport finalizat la Primăria Capitalei a fost deja trimis la DNA”

Gabriela Firea, octombrie 2020

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că primul raport control Primăria Capitalei a fost trimis la DNA, după ce anterior declarase că inspectorii ministerului Finanțelor ar fi găsit un prejudiciu de 200 de milioane de lei, echivalentul a 40 de milioane de euro, la instituția condusă până acum de Gabriela Firea.

”Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris, luni seară, ministrul Finanțelor pe Facebook.

„Aş vrea să ştiţi situaţia reală a finanţelor Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că toţi trăim în acest oraş şi vrem să ştim cum au fost cheltuiţi banii în acest an. În primul rând, câteva informaţii generale. Veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti în 2020 sunt undeva la 3,5 miliarde de lei. Acesta este bugetul, 3,5 miliarde de lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Deci, au fost venituri la Primăria Municipiului Bucureşti", a declarat, potrivit Digi24, Florin Cîțu, care a adăugat că a cerut un control al tuturor instituţiilor statului și că acesta va fi realizat anual.  

Gabriela Firea a catalogat acuzațiile ministrului Finanțelor ca nefondate și a spus că acesta își face campanie electorală.

„Nu pot să spun decât că e de râs. Nu a găsit nimic. A început un control politic în decembrie anul trecut, au plecat inspectorii la Ministerul de Finanțe așa cum au venit și s-au întors spunând că dacă nu scriu ceva vor fi dați afară, sunt în vârstă, mai au puțin până la pensie și le este teamă. Prin urmare, s-au închis în birou și au scris. Nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greșeală. Au descris niște fapte.

Avem disciplină financiară la primărie, nu știu dacă e la fel și la guvern. Cîțu este în campanie, vrea să fie senator”, a spus Gabriela Firea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Si dna tace, asteapta sa vada incotro bate vantul. De ce dlor. ziaristi nu atacati, cu virulenta, obraznicia nemernicii de firea care are tupeul de a se agata cu ghearele de scaunul primariei. Cu concursul justitiei "oarbe" indrazneste sa conteste si sa batjocoreasca votul majoritatii care nu a mai vrut-o la primarie. Si cu concursul nemernicului ipocrit de ciolacu care, in loc sa o arunce la gunoi pe aceasta mahalagioaica toapa si hoata, o ia sub aripa protactoare a lui si a adunaturii de hoti ordinari psd-isti. Cine crede ca un om normal da doi bani pe minciunile psd se insala. Vor pierde alegerile, dupa cum merita hotii si sabotorii.
  • Like 0
 • De ce se tergiverseaza plecarea javrei din primarie? Se tine in loc orice actiune a noului primar. Rezultatul evident este ca, dupa nopti cu sub 10 grade C inca nu s-a pornit furnizarea agentului temic pentru bucuresteni. Tremuram in case, consumam curet electric in loc sa traim in conditii civilizate. Asta miroase a sabotaj la adresa noului primar si pedepsirea bucurestenilor pe motiv ca nu au reales-o pe firea. Cat sa mai asteptam? Termoenergetica, noul radet, a ajuns o arma impotriva noastra si a actualilor conducatori. Este foarte dubios ca nimeni nu pomeneste de caldura in case. Mai marii nu stau la bloc, sau daca stau au centrale de apartament proprii. Altfel ar fi cracnit cineva.
  • Like 0
 • Cat tupei are panarama asta!
  • Like 0
  • @ Tudor Bucur
   Vipera asta are mult tupeu si multa rautate. Stati sa vedeti ce circ va face, ea si psd-ul, dupa alegerile parlamentare daca nu vor iesi iar majoritari.
   • Like 0
 • Nume check icon
  Sunt foarte curios care va fi finalul acestui telenovele
  • Like 0
 • Sunt convinsa ca acuzatia ministrului finantelor se bazeaza pe cifre verificabile si ca nu risca sa fie ridicol invocand presupuneri,pe cand madame Firea,in tonul obisnuit de piata,face presupuneri nefondate despre echipa de verificatori si despre ministru.Este penibila ca de obicei.
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult