Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: „Primul raport finalizat la Primăria Capitalei a fost deja trimis la DNA”

Gabriela Firea, octombrie 2020

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că primul raport control Primăria Capitalei a fost trimis la DNA, după ce anterior declarase că inspectorii ministerului Finanțelor ar fi găsit un prejudiciu de 200 de milioane de lei, echivalentul a 40 de milioane de euro, la instituția condusă până acum de Gabriela Firea.

”Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris, luni seară, ministrul Finanțelor pe Facebook.

„Aş vrea să ştiţi situaţia reală a finanţelor Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că toţi trăim în acest oraş şi vrem să ştim cum au fost cheltuiţi banii în acest an. În primul rând, câteva informaţii generale. Veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti în 2020 sunt undeva la 3,5 miliarde de lei. Acesta este bugetul, 3,5 miliarde de lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Deci, au fost venituri la Primăria Municipiului Bucureşti", a declarat, potrivit Digi24, Florin Cîțu, care a adăugat că a cerut un control al tuturor instituţiilor statului și că acesta va fi realizat anual.  

Gabriela Firea a catalogat acuzațiile ministrului Finanțelor ca nefondate și a spus că acesta își face campanie electorală.

„Nu pot să spun decât că e de râs. Nu a găsit nimic. A început un control politic în decembrie anul trecut, au plecat inspectorii la Ministerul de Finanțe așa cum au venit și s-au întors spunând că dacă nu scriu ceva vor fi dați afară, sunt în vârstă, mai au puțin până la pensie și le este teamă. Prin urmare, s-au închis în birou și au scris. Nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greșeală. Au descris niște fapte.

Avem disciplină financiară la primărie, nu știu dacă e la fel și la guvern. Cîțu este în campanie, vrea să fie senator”, a spus Gabriela Firea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De ce se tergiverseaza plecarea javrei din primarie? Se tine in loc orice actiune a noului primar. Rezultatul evident este ca, dupa nopti cu sub 10 grade C inca nu s-a pornit furnizarea agentului temic pentru bucuresteni. Tremuram in case, consumam curet electric in loc sa traim in conditii civilizate. Asta miroase a sabotaj la adresa noului primar si pedepsirea bucurestenilor pe motiv ca nu au reales-o pe firea. Cat sa mai asteptam? Termoenergetica, noul radet, a ajuns o arma impotriva noastra si a actualilor conducatori. Este foarte dubios ca nimeni nu pomeneste de caldura in case. Mai marii nu stau la bloc, sau daca stau au centrale de apartament proprii. Altfel ar fi cracnit cineva.
  • Like 0
 • Cat tupei are panarama asta!
  • Like 0
  • @ Tudor Bucur
   Vipera asta are mult tupeu si multa rautate. Stati sa vedeti ce circ va face, ea si psd-ul, dupa alegerile parlamentare daca nu vor iesi iar majoritari.
   • Like 0
 • Nume check icon
  Sunt foarte curios care va fi finalul acestui telenovele
  • Like 0
 • Sunt convinsa ca acuzatia ministrului finantelor se bazeaza pe cifre verificabile si ca nu risca sa fie ridicol invocand presupuneri,pe cand madame Firea,in tonul obisnuit de piata,face presupuneri nefondate despre echipa de verificatori si despre ministru.Este penibila ca de obicei.
  • Like 1


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult