Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ministrul Marcel Vela anunță ordonanța militară nr. 9: Fac din nou apel să respectați ordonanțele militare și inclusiv recomandările BOR

Marcela Vela - aprilie - Foto Inquam Photos / Virgil Simonescu

Foto Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat joi că a semnat Ordonanța Militară nr 9 care prevede, printre altele, abrogarea măsurilor de interzicere a exportului de grâu și a unor produse derivate, impusă prin ordonanța militară anterioară, după ce s-a reușit achiziția pentru completarea rezervei de stat.

Ministrul Vela a făcut din nou apel la români să evite aglomerația atunci când merg la cumpărături și i-a îndemnat să nu meargă în vizite și să nu primească oaspeți de Paști.

„Fac din nou apel să respectați ordonanțele militare și inclusiv recomandările BOR. Știu că este greu, motiv pentru care am și ajuns la un acord cu BOR, pentru a ne asigura că Lumina Sfântă va ajunge la dvs”, a spus Vela. „Vă asigur că forțele MAI nu se relaxează în această perioadă”, a adăugat ministrul de Interne

Ordonanța Militară nr 9 prevede și o prelungire a suspendării zborurilor din si înspre România cu următoarele state: Marea Britanie, SUA, Belgia, Iran, Italia, Franta si Germania.

Ministrul de Interne a mai precizat că managerii piețelor trebuie să evite aglomerația și în interiorul pieței, altfel riscă închiderea respectivei piețe agroalimentare.

Pe de altă parte, lucrătorii transfrontalieri din zona de frontieră cu Bulgaria sunt exceptați de la izolare dacă nu prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus. 

Ministrul a ținut să-i atenționeze pe românii din străinătate care vor să vină în țară în această perioadă că vor intra în carantină instituționalizată, nu la domiciliu.

Ludovic Orban, Marcel Vela şi Raed Arafat au participat joi la o şedinţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. 

OM-9 by Loredana . . ,. on Scribd

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu check icon
    Nu inteleg cum vine asta - zborurile spre UK sunt suspendate si totusi ziarele din Insula anunta ca incepand de azi vor incepe sa aduca lucratori romani pentru a le culege recoltele?
    https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/coronavirus-farmers-charter-flights-fruit-pickers-foreign-workers-romania-bucharest-stansted-a9466361.html
    https://www.theguardian.com/world/2020/apr/15/romanian-fruit-pickers-flown-uk-crisis-farming-sector-coronavirus
    • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult