Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce a fost amânată depunerea legii salarizării: „Nu am niciun stres. Se va aplica de la 1 iulie”

Olguța Vasilescu-

Foto: Inquam Photos

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că proiectul legii salarizării unitare va fi depus cât mai curând la Parlament și că nu are „niciun stres”, fiind convinsă că va trece foarte repede. 

„Legea este bună, nu este perfectă, aşa cum am spus de fiecare dată. Am şi spus că vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente. Sigur că nu vrem să se modifice esenţa acestei legi. M-am uitat pe câteva dintre amendamentele care au sosit până acum pe adresa pe care noi am dat-o a Ministerului Muncii. În majoritatea cazurilor nu s-a citit legea pentru că altfel nu aveau cum să facă asemenea greşeli sau să pună astfel de întrebări. 

Pur şi simplu ei îşi includ vechimea în salariu de bază cum era până acum ori în această lege are vechimea în afara salariului de bază care se adună şi la ele se aplică sporurile. Din această cauză sunt mulţi care spun că le scad salariile, dar nu au făcut calculul bine”, a spus Olguța Vasilescu citată de News.ro

Întrebată când va fi depus la Parlament proiectul, aceasta a răspuns. „cât mai repede”. „Legea este în linie dreaptă. Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice”, a adăugat ministrul Muncii.

„Oricum eu nu am niciun stres că ea nu va trece destul de repede de Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat şi amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari ca să vedem ce mai putem modifica noi direct atunci când o depunem. Să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară”, a afirmat Olguța Vasilescu.

Marți, liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, declarase că proiectul de act normativ nu va fi depus în această săptămână la Parlament și că nu există „un orizont de timp” în acest sens. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O sa aibe stres cìnd nu va mai fi ministro. Pt dosarele care le are
  • Like 0
 • "Nu am niciun stres , legea asta e de fapt o păcaleala sa ținem fraieri care cred balivernele partidului bolșevic in casa pina trece procesul marelui cârmaci Liviu . Dacă -l bagă ăștia la răcoare unde-i este locul atunci o sa amânăm legea pina când iese marele cârmaci . Iar dacă scapă atunci o sa v-o zicem pe aia ca nu ne lasă UE , Soros , FMI etc sa facem viața mai buna romanilor . " savanta bilingva de renume mondial , Lia Olguța Vasilescu !
  • Like 1
 • check icon
  Hehe, se va aplica de la 1 iulie. Da, sunt convins! De la 1 iulie, în ce an?
  • Like 0
 • check icon
  Niciun politician român nu a avut vreun stres vreodată, după ce a câștigat alegerile. Cam asta e problema noastră ca popor alegător.
  Dar ce-are pe gât? Urme de canini? O fi vampiriță, că de supt, suge sângele poporului la greu (Azi am fost nevoit să stau iar la coadă, să achit notificarea de modificare a CAS-lui, fiindcă guvernul, în mărinimia lui, a majorat salariul minim - genul de măsură la care n-o să facă niciodată pasul înapoi. În schimb, când mi-o veni vremea, o să iau pensie din pilonul ăla, mare și gros)
  • Like 1
 • Ce mi mie respectarea programului expus...
  • Like 0
 • Anon check icon
  Madam Olguta nu are nici un stres deocamdata. Cine stie, poate intr-o zi ii trimite si ei DNA o scrisorica de amor :D
  • Like 0
 • check icon
  In general,doamna Olgutza,nu are vreun stres si nici vreo urmã de bun-simt sau respect pt.alegãtorii lor. Din pãcate, are foarte multã arogantã,tupeu si "minunate"zâmbete persiflante pt.toti alegãtorii!
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult