Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce a fost amânată depunerea legii salarizării: „Nu am niciun stres. Se va aplica de la 1 iulie”

Olguța Vasilescu-

Foto: Inquam Photos

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că proiectul legii salarizării unitare va fi depus cât mai curând la Parlament și că nu are „niciun stres”, fiind convinsă că va trece foarte repede. 

„Legea este bună, nu este perfectă, aşa cum am spus de fiecare dată. Am şi spus că vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente. Sigur că nu vrem să se modifice esenţa acestei legi. M-am uitat pe câteva dintre amendamentele care au sosit până acum pe adresa pe care noi am dat-o a Ministerului Muncii. În majoritatea cazurilor nu s-a citit legea pentru că altfel nu aveau cum să facă asemenea greşeli sau să pună astfel de întrebări. 

Pur şi simplu ei îşi includ vechimea în salariu de bază cum era până acum ori în această lege are vechimea în afara salariului de bază care se adună şi la ele se aplică sporurile. Din această cauză sunt mulţi care spun că le scad salariile, dar nu au făcut calculul bine”, a spus Olguța Vasilescu citată de News.ro

Întrebată când va fi depus la Parlament proiectul, aceasta a răspuns. „cât mai repede”. „Legea este în linie dreaptă. Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice”, a adăugat ministrul Muncii.

„Oricum eu nu am niciun stres că ea nu va trece destul de repede de Parlament, tocmai din cauza aceasta am luat şi amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari ca să vedem ce mai putem modifica noi direct atunci când o depunem. Să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară”, a afirmat Olguța Vasilescu.

Marți, liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, declarase că proiectul de act normativ nu va fi depus în această săptămână la Parlament și că nu există „un orizont de timp” în acest sens. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O sa aibe stres cìnd nu va mai fi ministro. Pt dosarele care le are
  • Like 0
 • "Nu am niciun stres , legea asta e de fapt o păcaleala sa ținem fraieri care cred balivernele partidului bolșevic in casa pina trece procesul marelui cârmaci Liviu . Dacă -l bagă ăștia la răcoare unde-i este locul atunci o sa amânăm legea pina când iese marele cârmaci . Iar dacă scapă atunci o sa v-o zicem pe aia ca nu ne lasă UE , Soros , FMI etc sa facem viața mai buna romanilor . " savanta bilingva de renume mondial , Lia Olguța Vasilescu !
  • Like 1
 • check icon
  Hehe, se va aplica de la 1 iulie. Da, sunt convins! De la 1 iulie, în ce an?
  • Like 0
 • check icon
  Niciun politician român nu a avut vreun stres vreodată, după ce a câștigat alegerile. Cam asta e problema noastră ca popor alegător.
  Dar ce-are pe gât? Urme de canini? O fi vampiriță, că de supt, suge sângele poporului la greu (Azi am fost nevoit să stau iar la coadă, să achit notificarea de modificare a CAS-lui, fiindcă guvernul, în mărinimia lui, a majorat salariul minim - genul de măsură la care n-o să facă niciodată pasul înapoi. În schimb, când mi-o veni vremea, o să iau pensie din pilonul ăla, mare și gros)
  • Like 1
 • Ce mi mie respectarea programului expus...
  • Like 0
 • Anon check icon
  Madam Olguta nu are nici un stres deocamdata. Cine stie, poate intr-o zi ii trimite si ei DNA o scrisorica de amor :D
  • Like 0
 • check icon
  In general,doamna Olgutza,nu are vreun stres si nici vreo urmã de bun-simt sau respect pt.alegãtorii lor. Din pãcate, are foarte multã arogantã,tupeu si "minunate"zâmbete persiflante pt.toti alegãtorii!
  • Like 1


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult