Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Nelu Tătaru: S-a decis să amânăm a patra etapă a măsurilor de relaxare, care era prevăzută pentru 1 iulie

Ministrul Nelu Tătaru

România se confruntă cu un număr crescut de cazuri de coronavirus, iar din acest motiv măsurile de relaxare care ar fi trebuit introduse de la 1 iulie vor fi amânate, a declarat ministru Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Urmărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică. Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnico-Științific să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a spus Tătaru.

Săptămâna trecută, România a ajuns la cel mai mare număr de cazuri nou confirmate într- zi, de la începutul stării de alertă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • prea multi au deviatie de sept, si de aici apare neportul mastii dar si restul atitudinilor gen: "sac! na, ca nu am ascultat de guvern!, le-am tras-o!"
    • Like 1
  • Relaxeaza guvernul sau nu, eu vad pe strada ca oamenii se relaxeaza ei singuri si tot mai putin respecta restrictiile impuse de guvern.
    • Like 3


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult