Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministrul Nelu Tătaru: S-a decis să amânăm a patra etapă a măsurilor de relaxare, care era prevăzută pentru 1 iulie

Ministrul Nelu Tătaru

România se confruntă cu un număr crescut de cazuri de coronavirus, iar din acest motiv măsurile de relaxare care ar fi trebuit introduse de la 1 iulie vor fi amânate, a declarat ministru Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Urmărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică. Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnico-Științific să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a spus Tătaru.

Săptămâna trecută, România a ajuns la cel mai mare număr de cazuri nou confirmate într- zi, de la începutul stării de alertă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • prea multi au deviatie de sept, si de aici apare neportul mastii dar si restul atitudinilor gen: "sac! na, ca nu am ascultat de guvern!, le-am tras-o!"
    • Like 1
  • Relaxeaza guvernul sau nu, eu vad pe strada ca oamenii se relaxeaza ei singuri si tot mai putin respecta restrictiile impuse de guvern.
    • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult