Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Hava (PNL), către alegători: Îmi pare rău că v-am mințit!

Mircea Hava - FB

Foto: Facebook Mircea Hava

Europarlamentarul liberal Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia vreme de 25 de ani, a criticat dur decizia PNL de a negocia cu social-democrații pentru a forma noul guvern și își cere scuze alegătorilor, pentru că au fost mințiți în campania electorală, atunci când li s-a promis că nu va exista o alianță cu PSD.

„În primul rând eu îmi cer scuze față de oamenii care au votat așa cum le-am spus eu, nu cum le-am cerut. În funcție de ce am făcut eu, fiind un exemplu pentru cei care mă cunoșteau. Îmi cer scuze față de ei, pentru că prin ce am făcut, poate nu am deschis ochii bine, nu am văzut oamenii așa cum trebuia să-i văd și i-am indus în eroare. Îmi pare rău că i-am mințit, făcând parte din Partidul Național Liberal”, a spus Mircea Hava, într-un interviu la DigiFM

Europarlamentarul consideră că singura opțiune a liberalilor pentru a negocia un nou executiv ar fi trebuit să fie USR. 

Colegilor din conducerea PNL care au decis începerea discuțiilor cu PSD pentru guvern liberalul le-a transmis „un mesaj poate mai dur, mai rău: Să le fie rușine! Să le fie rușine pentru că își bat joc de munca de ani de zile a unor oameni care au crezut în ceea ce înseamnă dreapta, unor oameni care au crezut că putem să fim mai mulți ani, 4 - 8 ani la guvernare, nu într-un tandem cu PSD-ul, ci într-un tandem de dreapta”. 

„E greu. Îți vin în minte tot soiul de cuvinte care tot timpul la dumneavoastră ar fi pline de beep-uri. Nu aș fi crezut că foarte mulți oameni, care credeam că au viziune, care credeam că văd mult mai departe decât vârful bocancului lor, vor fi în zona asta. Nu aș fi crezut de colegii din Moldova, de domnul Flutur, de domnul Boc, că pot să se alieze într-o asemenea construcție, care nu a dovedit altceva decât că duce partidul acolo unde nu trebuie, acolo unde nu a dorit nimeni”, a spus Hava la interviul de la Digi FM.

Întrebat unde crede că se va duce PNL-ul după această colaborare cu PSD-ul, europarlamentarul PNL a declarat că partidul ar putea ajunge la 10% în preferințele alegătorilor. „Coborârea deja este vertiginoasă și eu cred că PNL-ul se va cantona în jur de 10%”, a spus Hava.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult