Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Victorie în Piața Victoriei. Protestatarii sărbătoresc în această seară respingerea ordonanței 13

Comunitatea „Corupția ucide” a anunțat pe Facebook că marți, începând cu ora 19:00, în Piața Victoriei din București va fi sărbătorită prima victorie a protestelor antiguvernamentale: abrogarea ordonanței 13, de modificare a codurilor penale. 

„OUG 13 a fost, azi, respinsă în Parlament. OUG 14 a fost adoptată. Este prima victorie importantă a protestelor, după mai bine de o lună de la începerea lor. Am arătat că suntem puternici. Am arătat că știm să reacționăm atunci când Puterea face abuzuri. Am arătat că suntem mulți. Am arătat că vrem și suntem dispuși să ne susținem cauza, în ciuda gerului, a programului încărcat al fiecăruia dintre noi, a tupeului politicienilor.

Astăzi, merităm să sărbătorim prima noastră victorie! De mâine, vom continua să #rezistăm!”, se arată în anunțul postat pe contul de Facebook „Sărbătorim prima victorie. În Piața Victoriei!”

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, şi Legea de respingere a OUG 13. OUG 14 a trecut cu 292 de voturi „pentru", o abținere și trei voturi împotrivă, iar Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi „pentru", în timp ce trei deputaţi s-au abţinut şi unul nu a votat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Intru totul de acord cu domnul Nedelcu Lucian Mihai: nu se ajungea aici daca cei cu drept de vot, mergeau si votau. Nu se crea dezechilibrul prezent in forul legislativ, e doar o chestiune de timp pana cand, de aceasta data cu toata "transparenta", se vor modifica atat Codul penal si cel de procedura penala, asa cum vrea "majoritatea aleasa". Uneori ma gandesc ca ar trebui "suspendat" dreptul de vot pentru cei care refuza sa-si exercite acest drept: cel putin pentru un mandat.
  Sper sa fie o lectie pentru cei care n-au inteles ca "a vota" reprezinta o responsabilitate civica, prin care nu dai ocazia altora sa hotarasca pentru tine!
  • Like 0
 • Protestul e o forma perfect democratica de exprimare a opiniei si corectare a deviatiilor de la democratie a alesilor. Pentru cei care cred ca votul in alegeri rezolva totul, ce ziceti de un partid votat perfect democratic dar care dupa alegeri legifereaza dezincriminarea crimei? Poate si a pedofiliei si a violului, doar, nu-I asa, i-am ales democratic, acum pot face ce vor. Apoi pot vota , bineinteles, democratic, intre ei in in parlament o noua forma de stat cu un partid unic si desfiintarea alegerilor la 4 ani? Ce faci? Votul tau democratic l-a delegat sa faca asta? Nu mai poti schimba nimic dupa patru ani, iti amintesti, intre timp au desfiintat alegerile ...
  Asa se intampla acum. PSD-ul a fost votat, da, insa asta nu inseamna nicidecum ca ei pot face orice vor cu statul asta intre timp. Daca maine se trezesc ca voteaza in parlament iesirea din UE si Nato? Sau sa inchida granitele? Am ales noi PSD-ul ca sa faca asta? Eu zic ca nu. Un partid care actioneaza in felul asta isi invalideaza propriile alegeri prin sensul rau pe care il vor da votului tau.
  • Like 0
 • Nu e mai usor sa vii la vot, decat sa stai in piata 22 de zile, tinere roman? Nu e mai normal sa nu mai lasi bunicutele, care au recitat in copilarie poezii spre slava lui Stalin, care intampinau minerii cu flori, in timp ce noi, parintii tai eram fugariti de aceeiasi mineri cu lanturi si bate in jurul Universitatii, sa voteze in locul tau, tinere european? Nu e mai simplu sa te implici in soarta acestei tari, in loc sa devii pribeag, umilit pentruca esti roman, sa fii nevoit sa dovedesti, in fiecare clipa, ca esti mai bun decat cretinii altora? Nu e mai bine sa eradicam cretinismul din propria ograda? Intreb si eu...
  • Like 2
 • Dragnea pregateste extinderea imunitatii asupra primarilor si tuturor alesilor in functii publice. Prin dorinta lui de a "face o lege" care sa sustina suprematia "oportunitatii" asupra legalitatii, toti alesii si functionarii vor ivoca oportunitatea (adica asa vor muschii lor). Adica orice decizie care incalca legea va fi protejata de "sustinerea oportunitatii".
  • Like 0
 • Nu sunt decat un biet "mancator de sarmale" din Montreal, cum ar fi spus Plesu,
  dar ciocnesc un pahar,
  Trei femei cunosc pe lume,
  Codruta, Laura, Monica !
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult