Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Momentul comic al zilei cu Viorica Dăncilă în Parlament: cum explică premierul "valoarea" Fondului de Investiții anunțat de Liviu Dragnea

Lei sau euro?

Liviu Dragnea a anunțat că Guvernul va înființa, prin ordonanță de urgență, un fond de 10 miliarde dedicat investițiilor locale. 10 miliarde de euro, a subliniat șeful PSD.

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă le-a vorbit ziariștilor în Parlament despre fondul de 10 miliarde de lei dedicat investițiilor locale. „Trebuie să găsim și alte oportunități de a dezvolta localitățile rămase în urmă și în acest sens avem această abordare, acest fond de investiții care are alocată o sumă de 10 miliarde de lei”. „De lei sau de euro?”, a întrebat o jurnalistă. „Sau de euro?”, a revenit jurnalista. „Lei”, a spus Dăncilă, jurnaliștii atrăgându-i apoi atenția că Dragnea a vorbit despre euro.

„Eu știu de 10 miliarde de lei, poate domnul Dragnea are dreptate, eu așa știam. Nu m-am uitat încă atent pe cifrele din buget. Important este că acest proiect vrea ca fiecare localitate să aibă cele necesare și încercăm să găsim mai multe modele pentru dezvoltare”. a spus Viorica Dăncilă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ada check icon
  "acest proiectul vrea .."
  sau "noi vrem prin acest proiect " ; " se vrea prin acest proiect "
  ...vai de capul nostru.
  Nu e vorba de cifre, femeie , e vorba sa te uiti undeva in dreapta sus, de obicei deasupra unui tabel si sa vezi ce scrie : Lei sau Euro. Cifrele sunt bune : 10 miliarde . Cifra 10. Ce atentie ? Atentia ta lipseste cu desavarsire. Nu exista.
  De asemenea am urmarit recitalul: a inceput sa toraie poezia cu bugetul si cand cineva a stopat-o a devenit nervoasa.Deci daca cineva doreste sa o incurce poate sa ii puna cateva intrebari si uita poezia.
  Succes la intrebari !
  • Like 1
 • Un fond pregatit pt firmele de partid, care primesc lucrari la suprapret. Iar prostimea, care primeste doar in ani electorali cate 1-2 km de asfalt, ii mai si lauda. "Bine ca fac, chiar daca isi iau si ei". Iar asta nu se intampla doar la primariile PSD. PNL-ul si celelalte partide fac la fel.
  • Like 0
 • Siguranta slugii natange, pusa in fata gafei. Fireste ca sefu'are dreptate, poate a guitat un pic gresit. Pentru tembela mahalagioaca leu sau euro, tot aia. Si de-ar fi doar asta. D-aia si e acolo, urcata in copac. Tuta, dar neconflictuala. Perfecta imbecila docila. Utila lor, sceleratilor PSDALDE dar si UDMR
  • Like 2


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult