Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Monica Anisie: Pentru că rata incidenței Covid a depășit 3 la mie, suspendarea cursurilor în București ar trebui decisă de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că școlile ar trebui închise în București, după depășirea ratei incidenței Covid de 3 la mie, însă o decizie în acest sens ar trebui luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„În conformitate cu ceea ce DSP a transmis ieri, că rata incidenței a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar trebui să decidă această suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile.

Pentru ciclurile preșcolar și primar, săptămâna aceasta s-ar desfășura cursurile online, iar săptămâna viitoare ar fi vacanță”, a declarat ministrul Educației. 

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să se întrunească în ședință azi, la ora 15.00. În absența unei hotărâri a Comitetului, școlile vor funcționa în scenariu 2, hibrid, a subliniat Anisie.

Întrebată ce se va întâmpla dacă astăzi incidența îmbolnăvirilor va fi sub 3, Monica Anisie a afirmat că un răspuns poate fi dat de DSP.

„Noi trebuie să ne raportăm la ca s-a întâmplat ieri. Propunerea Inspectoratului Şcolar va fi suspendarea cursurilor. Azi, la ora 15:00 va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat ministrul, potrivit News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru ce draq mai avem nevoie deMinisterul Invatamantului?
  Se derobeaza de orice decizie, nu a avut timp sa rezolve problema asigurarii conditiilor de cursuri on-line, se uita tot timpul la ce zic sefii, sa nu-i deranjeze. Mai bine lipsa!
  • Like 1
 • :)))))))))))) 3 la mia de locuitori dar 20 la suta de testați, 3920 de pozitivi la 19.507 teste, cum ar veni 1 din 5 este purtător.
  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-18-octombrie-2020-ora-13-00?fbclid=IwAR2ir_G1Ppo_qTdaVKK87z3FagJVfmGcnCrJRHjQtTbzP7XSgzQLqS3TsAU
  • Like 1
  • @ Tibi Popescu
   Cel putin! Daca ar fi testati mai multi, ar fi si mai multi!!!
   • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult