Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Monica Anisie: Pentru că rata incidenței Covid a depășit 3 la mie, suspendarea cursurilor în București ar trebui decisă de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că școlile ar trebui închise în București, după depășirea ratei incidenței Covid de 3 la mie, însă o decizie în acest sens ar trebui luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„În conformitate cu ceea ce DSP a transmis ieri, că rata incidenței a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar trebui să decidă această suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile.

Pentru ciclurile preșcolar și primar, săptămâna aceasta s-ar desfășura cursurile online, iar săptămâna viitoare ar fi vacanță”, a declarat ministrul Educației. 

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să se întrunească în ședință azi, la ora 15.00. În absența unei hotărâri a Comitetului, școlile vor funcționa în scenariu 2, hibrid, a subliniat Anisie.

Întrebată ce se va întâmpla dacă astăzi incidența îmbolnăvirilor va fi sub 3, Monica Anisie a afirmat că un răspuns poate fi dat de DSP.

„Noi trebuie să ne raportăm la ca s-a întâmplat ieri. Propunerea Inspectoratului Şcolar va fi suspendarea cursurilor. Azi, la ora 15:00 va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat ministrul, potrivit News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru ce draq mai avem nevoie deMinisterul Invatamantului?
  Se derobeaza de orice decizie, nu a avut timp sa rezolve problema asigurarii conditiilor de cursuri on-line, se uita tot timpul la ce zic sefii, sa nu-i deranjeze. Mai bine lipsa!
  • Like 1
 • :)))))))))))) 3 la mia de locuitori dar 20 la suta de testați, 3920 de pozitivi la 19.507 teste, cum ar veni 1 din 5 este purtător.
  https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-18-octombrie-2020-ora-13-00?fbclid=IwAR2ir_G1Ppo_qTdaVKK87z3FagJVfmGcnCrJRHjQtTbzP7XSgzQLqS3TsAU
  • Like 1
  • @ Tibi Popescu
   Cel putin! Daca ar fi testati mai multi, ar fi si mai multi!!!
   • Like 1


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult