Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Motivul bizar din cauza căruia C.P. Tăriceanu „se teme” de accederea lui Kovesi în funcția de procuror european: „Rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze accesul la fondurile europene”

Calin Popescu Tariceanu - Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu)

(Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu)

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, susține că postul de procuror șef european, dacă ar fi obținut de Laura Codruța Kovesi, ar fi „un măr otrăvit”. 

„Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda «compensații».  Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obține – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână și ne-ar bloca cu două”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Citiți și:

Președintele ALDE spune că „firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea și anchetarea la nesfârșit a patronilor ori a managerilor”.

„Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap și au fost forțați să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Așa cum azi românii află cum au lovit în subvențiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloș, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc.

Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Așa îmi explic dezbaterile subțirele din spațiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanțial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Președinte, și nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora”, scrie Tăriceanu.

O decizie privind conducerea Parchetului European este așteptată după stabilirea funcțiilor cheie ale instituțiilor europene. Candidații rămași în cursă sunt Laura Codruța Kovesi și Jean-François Bohnert.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vorbeste "partiotul" pe care nu-l voi uita toata viata, cand dupa un proces interminabil cu Ucraina, Romania urma sa primeasca Insula Serpilor, cu o seara inainte de anuntarea verdictului, a concesionat petrolul care se gasea in acea zona. ESTI O MIZERIE!!! Tu trebuie sa mergi la inchisoare si contractul trebuie reziliat, daca s-a incheiat ca urmare a unei mituiri.
  • Like 1
 • Se amageste singur, n-are nici o sansa! El e trecutul de care vrem sa ne despartim!
  • Like 1
 • Sper, spre binele româniei și al acestui "june prim" decrepit ca la alegerile prezidențiale ori să fie pierdut pe drum, ori să se găsească sub 4% tembeli care să-l voteze. Ar fi un dezastru imens pentru țară cu măscăriciul asta senil președinte, cu toate că, la ora actuală, mulțumită psd și alde, "partidul" său, președintele republicii are mâinile bine legate. Dar jigodiile schimbă după interes orice lege. Ăsta zbiară pentrucă știe că este vizat pentru furt. Niciun catindat psd, alde sau "independenta" firea nu au șanse. Asta dacă nu vor spurca sau fura masiv alegerile. Sunt capabili de orice, iar profitori și cretini sunt încă mulți. Vor șantaja, prin primarii pe care îi au și popi, pe cei de la țară.
  • Like 4
 • Pe imbecilul asta batrin este foarte greu sa-l intelegi, fiind un exemplar sarmant de prostie gomoasa .
  Trist destin sa ajungi la senectute sa fii saltimbanc la bilciuri satesti mai ales cind toata viata ta nu ai dat doi bani pe oamenii de la care acum ai ajuns sa cersesti notorietate. Dupa 30 de ani de experienta liberala, Tariceanu a ajuns politruc PSD-ist la cei saraci cu duhul...
  • Like 7


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult