Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Motivul bizar din cauza căruia C.P. Tăriceanu „se teme” de accederea lui Kovesi în funcția de procuror european: „Rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze accesul la fondurile europene”

Calin Popescu Tariceanu - Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu)

(Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu)

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, susține că postul de procuror șef european, dacă ar fi obținut de Laura Codruța Kovesi, ar fi „un măr otrăvit”. 

„Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda «compensații».  Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obține – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână și ne-ar bloca cu două”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Citiți și:

Președintele ALDE spune că „firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea și anchetarea la nesfârșit a patronilor ori a managerilor”.

„Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap și au fost forțați să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Așa cum azi românii află cum au lovit în subvențiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloș, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc.

Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Așa îmi explic dezbaterile subțirele din spațiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanțial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Președinte, și nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora”, scrie Tăriceanu.

O decizie privind conducerea Parchetului European este așteptată după stabilirea funcțiilor cheie ale instituțiilor europene. Candidații rămași în cursă sunt Laura Codruța Kovesi și Jean-François Bohnert.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vorbeste "partiotul" pe care nu-l voi uita toata viata, cand dupa un proces interminabil cu Ucraina, Romania urma sa primeasca Insula Serpilor, cu o seara inainte de anuntarea verdictului, a concesionat petrolul care se gasea in acea zona. ESTI O MIZERIE!!! Tu trebuie sa mergi la inchisoare si contractul trebuie reziliat, daca s-a incheiat ca urmare a unei mituiri.
  • Like 1
 • Se amageste singur, n-are nici o sansa! El e trecutul de care vrem sa ne despartim!
  • Like 1
 • Sper, spre binele româniei și al acestui "june prim" decrepit ca la alegerile prezidențiale ori să fie pierdut pe drum, ori să se găsească sub 4% tembeli care să-l voteze. Ar fi un dezastru imens pentru țară cu măscăriciul asta senil președinte, cu toate că, la ora actuală, mulțumită psd și alde, "partidul" său, președintele republicii are mâinile bine legate. Dar jigodiile schimbă după interes orice lege. Ăsta zbiară pentrucă știe că este vizat pentru furt. Niciun catindat psd, alde sau "independenta" firea nu au șanse. Asta dacă nu vor spurca sau fura masiv alegerile. Sunt capabili de orice, iar profitori și cretini sunt încă mulți. Vor șantaja, prin primarii pe care îi au și popi, pe cei de la țară.
  • Like 4
 • Pe imbecilul asta batrin este foarte greu sa-l intelegi, fiind un exemplar sarmant de prostie gomoasa .
  Trist destin sa ajungi la senectute sa fii saltimbanc la bilciuri satesti mai ales cind toata viata ta nu ai dat doi bani pe oamenii de la care acum ai ajuns sa cersesti notorietate. Dupa 30 de ani de experienta liberala, Tariceanu a ajuns politruc PSD-ist la cei saraci cu duhul...
  • Like 7


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult