Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Motivul bizar din cauza căruia C.P. Tăriceanu „se teme” de accederea lui Kovesi în funcția de procuror european: „Rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze accesul la fondurile europene”

Calin Popescu Tariceanu - Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu)

(Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu)

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, susține că postul de procuror șef european, dacă ar fi obținut de Laura Codruța Kovesi, ar fi „un măr otrăvit”. 

„Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda «compensații».  Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obține – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână și ne-ar bloca cu două”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Citiți și:

Președintele ALDE spune că „firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea și anchetarea la nesfârșit a patronilor ori a managerilor”.

„Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap și au fost forțați să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Așa cum azi românii află cum au lovit în subvențiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloș, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc.

Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Așa îmi explic dezbaterile subțirele din spațiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanțial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Președinte, și nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora”, scrie Tăriceanu.

O decizie privind conducerea Parchetului European este așteptată după stabilirea funcțiilor cheie ale instituțiilor europene. Candidații rămași în cursă sunt Laura Codruța Kovesi și Jean-François Bohnert.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Vorbeste "partiotul" pe care nu-l voi uita toata viata, cand dupa un proces interminabil cu Ucraina, Romania urma sa primeasca Insula Serpilor, cu o seara inainte de anuntarea verdictului, a concesionat petrolul care se gasea in acea zona. ESTI O MIZERIE!!! Tu trebuie sa mergi la inchisoare si contractul trebuie reziliat, daca s-a incheiat ca urmare a unei mituiri.
  • Like 1
 • Se amageste singur, n-are nici o sansa! El e trecutul de care vrem sa ne despartim!
  • Like 1
 • Sper, spre binele româniei și al acestui "june prim" decrepit ca la alegerile prezidențiale ori să fie pierdut pe drum, ori să se găsească sub 4% tembeli care să-l voteze. Ar fi un dezastru imens pentru țară cu măscăriciul asta senil președinte, cu toate că, la ora actuală, mulțumită psd și alde, "partidul" său, președintele republicii are mâinile bine legate. Dar jigodiile schimbă după interes orice lege. Ăsta zbiară pentrucă știe că este vizat pentru furt. Niciun catindat psd, alde sau "independenta" firea nu au șanse. Asta dacă nu vor spurca sau fura masiv alegerile. Sunt capabili de orice, iar profitori și cretini sunt încă mulți. Vor șantaja, prin primarii pe care îi au și popi, pe cei de la țară.
  • Like 4
 • Pe imbecilul asta batrin este foarte greu sa-l intelegi, fiind un exemplar sarmant de prostie gomoasa .
  Trist destin sa ajungi la senectute sa fii saltimbanc la bilciuri satesti mai ales cind toata viata ta nu ai dat doi bani pe oamenii de la care acum ai ajuns sa cersesti notorietate. Dupa 30 de ani de experienta liberala, Tariceanu a ajuns politruc PSD-ist la cei saraci cu duhul...
  • Like 7


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult