Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tăriceanu, un naș de tren uitat în gară

Naș de tren

Foto: captură Digi24

Am fost rugat să comentez mai devreme la Digi24 atacul lui Călin Popescu Tăriceanu la Klaus Iohannis. „Un trântor solemn”, „un politician - creație de laborator”, care „se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României” și-a „convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral” - scrie dl. Tăriceanu pe Facebook, pe marginea pactului pentru Justiție parafat ieri la Președinția României.

Întâmplarea face că știrea de dinaintea intervenției noastre în direct a fost cea cu un naș de tren uitat pe peron. Controlorul trenului Săgeata Albastră care circula pe ruta Bucureşti - Târgovişte a fost uitat, vineri dimineaţă, pe peronul Gării de Nord din Bucureşti, zice știrea. Călătorii se amuză și îl filmează pe bietul om care face gesturi disperate, văzând că-i pleacă „serviciul” din gară. 

Așa și cu dl. Tăriceanu. Dacă deschideai acum o lună televizorul, îl vedeai pe domnul acesta prezentat drept viitorul președinte al României. În exercițiile de admirație televizată, dl. Tăriceanu se satisfăcea în oglinda unor sondaje de opinie care-l făceau nu doar mai tânăr și mai arătos, ci și mai „legitim” decât era în realitate. I se întindea preșul roșu și un platouaș tv în care era servit cu apelativul catifelat „domnule președinte”. Celălalt „președinte”, dl. Liviu Dragnea, începuse chiar să se irite de o așa concurență.

Azi amândoi „președinții” sunt în șoc termic: unul la răcoare, celălalt la caniculă. Din vârful celor 4 procente cu care l-a creditat electoratul în 26 mai, dl. Tăriceanu se vede aproape de soare, cu efectele de rigoare: insolație, febră, stări de vomă. De sub pragul electoral, dl. Tăriceanu aruncă pietre peste gardul Cotrocenilor, vorbind de lipsa de legitimitate a pactului propus de președintele Iohannis, al cărui referendum a fost validat și legitimat pe 26 mai de voturile a 6 milioane de cetățeni.

Dl. Tăriceanu aleargă după un tren care l-a lăsat în 26 pe peron. Volutele lui stilistice când vorbește de Mandela și Churchill sunt cu atât mai ridicole: din fiecare rând transpar ranchiuna, frustrarea și invidia. Nu înțelege că, după campania bezmetică pe care a făcut-o cu Liviu Dragnea de era cât pe ce să scoată România din UE, a ajuns, dimpreună cu partidul său, nefrecventabil: familia sa europeană s-a dezis de ALDE, electoratul i-a întors spatele iar pe platouașul tv n-a mai rămas pentru dl. Tăriceanu nicio măslină.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu prea înțeleg care e trenul pe care l-a pierdut. Dacă era tren care a plecat fără el, trenul cu pricina ar fi ajuns undeva. Poate o fi visat că e un tren care îl duce departe, dar era doar o biată mârțoagă leșinată din grajdul lui Daddy, care și-a dat duhul odată cu stăpânul.
  • Like 0
 • O caricatură de om, de politician, de amorez. Un pierde pârț. O rușine. Un senil care nu mai poate realiza că a fost regurgitat de electorat, de colegii europeni. Ca să fie autobatjocura deplină va fi "catindatul" pseudo partidului alde la prezidențiale. Va fi al doilea închipuit liberal, după c. antonescu care va rămâne cu visul prezidenție. Pentru că trebuie să fii nebun ca să votezi o asemenea canalie.
  • Like 2
 • Chapeau bas!
  • Like 1
 • Tăriceanu este acum că o baba surdă care își rânjește dantura știrbă.
  • Like 3
 • R^sul gagiului din clip face toate paralele. Io's chiar si mai de groaza ca ala in asa situatii.
  • Like 1
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Ma da nu trage unul semnalul de alarma ? Toti se hlizesc, isi dau coate si ma filmeaza cu telefonul ? Aloooo, alooo...trageti ma semnalul de alarma, lasati Nasu' pe peron ?
  • Like 0
 • check icon
  Cine-i ăsta, Tăriceanu??
  • Like 3
 • Daca tot a pierdut trenul si se scarpina in cap cu naduf , ar fi foarte bine sa mearga pe jos pina la destinatie . Nu ca s-ar schimba ceva in capul lui, dar poate pina ajunge la destinatie, iese la pensie definitiv.
  Asta este in general un pacat al societatii romanesti , colectarea de rebuturi chiar daca acestea nu mai sunt reciclabile .
  Parca vad ca ALDE o sa fie cooptat in nu stiu ce combinatie de interes national si in loc sa deratizam casa , noi aducem sobolanii inapoi.
  • Like 2
 • Scurt, la obiect, adevarat, doza optima de umor si ironie. Mi-a placut articolul.
  Mi-am marcat autorul. Felicitari.
  • Like 5
 • Fotografiile care-l prezentau în campania pentru europarlamentare erau editate grosier, infigându-ne în ochi un tov. Anton foarte diferit de ceea ce ne oferea realitatea; în cazul deversărilor recente ale gândirii plate a complicelui lui dracnea, timpul nu mai are răbdare, iar actul său ultim constituie sinteza vieții sale
  • Like 3
  • @ Ion Popescu
   Delia MC Delia MC check icon
   Editate grosier? Se cheamă Photoshop.
   • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult