Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Tăriceanu, un naș de tren uitat în gară

Naș de tren

Foto: captură Digi24

Am fost rugat să comentez mai devreme la Digi24 atacul lui Călin Popescu Tăriceanu la Klaus Iohannis. „Un trântor solemn”, „un politician - creație de laborator”, care „se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României” și-a „convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral” - scrie dl. Tăriceanu pe Facebook, pe marginea pactului pentru Justiție parafat ieri la Președinția României.

Întâmplarea face că știrea de dinaintea intervenției noastre în direct a fost cea cu un naș de tren uitat pe peron. Controlorul trenului Săgeata Albastră care circula pe ruta Bucureşti - Târgovişte a fost uitat, vineri dimineaţă, pe peronul Gării de Nord din Bucureşti, zice știrea. Călătorii se amuză și îl filmează pe bietul om care face gesturi disperate, văzând că-i pleacă „serviciul” din gară. 

Așa și cu dl. Tăriceanu. Dacă deschideai acum o lună televizorul, îl vedeai pe domnul acesta prezentat drept viitorul președinte al României. În exercițiile de admirație televizată, dl. Tăriceanu se satisfăcea în oglinda unor sondaje de opinie care-l făceau nu doar mai tânăr și mai arătos, ci și mai „legitim” decât era în realitate. I se întindea preșul roșu și un platouaș tv în care era servit cu apelativul catifelat „domnule președinte”. Celălalt „președinte”, dl. Liviu Dragnea, începuse chiar să se irite de o așa concurență.

Azi amândoi „președinții” sunt în șoc termic: unul la răcoare, celălalt la caniculă. Din vârful celor 4 procente cu care l-a creditat electoratul în 26 mai, dl. Tăriceanu se vede aproape de soare, cu efectele de rigoare: insolație, febră, stări de vomă. De sub pragul electoral, dl. Tăriceanu aruncă pietre peste gardul Cotrocenilor, vorbind de lipsa de legitimitate a pactului propus de președintele Iohannis, al cărui referendum a fost validat și legitimat pe 26 mai de voturile a 6 milioane de cetățeni.

Dl. Tăriceanu aleargă după un tren care l-a lăsat în 26 pe peron. Volutele lui stilistice când vorbește de Mandela și Churchill sunt cu atât mai ridicole: din fiecare rând transpar ranchiuna, frustrarea și invidia. Nu înțelege că, după campania bezmetică pe care a făcut-o cu Liviu Dragnea de era cât pe ce să scoată România din UE, a ajuns, dimpreună cu partidul său, nefrecventabil: familia sa europeană s-a dezis de ALDE, electoratul i-a întors spatele iar pe platouașul tv n-a mai rămas pentru dl. Tăriceanu nicio măslină.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu prea înțeleg care e trenul pe care l-a pierdut. Dacă era tren care a plecat fără el, trenul cu pricina ar fi ajuns undeva. Poate o fi visat că e un tren care îl duce departe, dar era doar o biată mârțoagă leșinată din grajdul lui Daddy, care și-a dat duhul odată cu stăpânul.
    • Like 0
  • O caricatură de om, de politician, de amorez. Un pierde pârț. O rușine. Un senil care nu mai poate realiza că a fost regurgitat de electorat, de colegii europeni. Ca să fie autobatjocura deplină va fi "catindatul" pseudo partidului alde la prezidențiale. Va fi al doilea închipuit liberal, după c. antonescu care va rămâne cu visul prezidenție. Pentru că trebuie să fii nebun ca să votezi o asemenea canalie.
    • Like 2
  • Chapeau bas!
    • Like 1
  • Tăriceanu este acum că o baba surdă care își rânjește dantura știrbă.
    • Like 3
  • check icon
    R^sul gagiului din clip face toate paralele. Io's chiar si mai de groaza ca ala in asa situatii.
    • Like 1
  • Dan Dan Dan Dan check icon
    Ma da nu trage unul semnalul de alarma ? Toti se hlizesc, isi dau coate si ma filmeaza cu telefonul ? Aloooo, alooo...trageti ma semnalul de alarma, lasati Nasu' pe peron ?
    • Like 0
  • check icon
    Cine-i ăsta, Tăriceanu??
    • Like 3
  • Daca tot a pierdut trenul si se scarpina in cap cu naduf , ar fi foarte bine sa mearga pe jos pina la destinatie . Nu ca s-ar schimba ceva in capul lui, dar poate pina ajunge la destinatie, iese la pensie definitiv.
    Asta este in general un pacat al societatii romanesti , colectarea de rebuturi chiar daca acestea nu mai sunt reciclabile .
    Parca vad ca ALDE o sa fie cooptat in nu stiu ce combinatie de interes national si in loc sa deratizam casa , noi aducem sobolanii inapoi.
    • Like 2
  • Scurt, la obiect, adevarat, doza optima de umor si ironie. Mi-a placut articolul.
    Mi-am marcat autorul. Felicitari.
    • Like 5
  • Fotografiile care-l prezentau în campania pentru europarlamentare erau editate grosier, infigându-ne în ochi un tov. Anton foarte diferit de ceea ce ne oferea realitatea; în cazul deversărilor recente ale gândirii plate a complicelui lui dracnea, timpul nu mai are răbdare, iar actul său ultim constituie sinteza vieții sale
    • Like 3
    • @ Ion Popescu
      Delia MC Delia MC check icon
      Editate grosier? Se cheamă Photoshop.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult