Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Netflix angajează traducători pentru filme prin platforma online Hermes. Cât oferă

Netflix caută traducători prin intermediul Hermes, platforma de testare online a capacității de a traduce și a subitra. Hermes verifică abilitatea de a înțelege limba engleză, de a traduce expresii în limba țintă, de a identifica erorile tehnice sau lingvistice și de a subtitra. 

Foto: Guliver Getty Images

Cei care vor să dea testul trebuie să se înscrie pe platforma Hermes, acesta fiind disponibil și pentru limba română. 

În luna ianuarie, pe Netflix găseai, potrivit Pagina de Media, peste 430 de filme și seriale traduse în limba română. 

„Testul este făcut pentru a fi ușor scalabil și constă în mii de combinații aleatorii de întrebări, astfel încât niciodată două teste nu sunt la fel”, scriu reprezentanții Netflix. Pentru munca lor, traducătorii ar putea primi între 6 și 28 de dolari pe minut, scrie start-up.ro

În acest moment, rețeaua Netflix este prezentă în 190 de țări. „România este o piață pentru Netflix. Credem că este loc de dezvoltare pe piața din România. Vrem să devenim cât mai relevanți la nivel local”, spunea anul trecut Joris Evers, vicepreşedinte şi director de comunicare pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa la Netflix.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult