Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Netflix e disponibil și în România

Rezultat financiar Netflix

photo icon netflix

La filme vă puteți deja uita. Mai jos aveți prețurile. Iar aici vă puteți face cont- netflix.com/ro. Mai întâi vă invit să vă uitați cu atenție la un alt "film". Cel cuprins în imaginea de mai sus, imagine care vorbește despre banii din această industrie.

Ce e Netflix?

Un răspuns simplu: o platformă pe care poți vedea, aproape de pe orice dispozitiv, filme.

Un răspuns venit din declarațiile oficiale făcute de către cei de la Netflix: "In 2016, we expect to spend on content for our members close to $5B on a P&L basis and over $6B on a cash basis. In addition we'll spend nearly $1B on marketing in 2016, getting people so excited about our content that they try Netflix." . În plus, susțin că investesc 700 de milioane de dolari în dezvoltare tehnologică numai în 2016.

Principalul concurent

O spune chiar Netflix- este vorba despre HBO- "Because the entertainment market is so broad, multiple firms can be successful. For example, HBO is now growing faster than in years past, while our business is also expanding. Many people will subscribe to both HBO and Netflix since we have different exclusive content. The transition to Internet TV, with its greater consumer satisfaction, will mean growth for many Internet TV services."

Rezultatele financiare

Ultimul raport prezentat acționarilor: 

"Q3 Results and Q4 Forecast

Global membership grew 3.62 million to 69.17 million members compared to prior year growth of 3.02 million, and a forecast of 3.55 million. Operating income was $74 million, compared to prior year of $110 million and a forecast of $81 million. Seven quarters ago we moved to providing you our internal forecast for the quarter ahead. We strive for accuracy in this projection and, when it comes to global net additions, Q3 was our most accurate to date: we were within 2% (3.62 vs. 3.55) and within 10% on operating income ($74m vs. $81m).

While global growth was as we expected, our forecast was high for the US and low for international. We added 0.88 million new US members in the quarter compared to 0.98 million prior year and a forecast of 1.15 million. Our over-forecast in the US for Q3 was due to slightly higher-than-expected involuntary churn (inability to collect), which we believe was driven in part by the ongoing transition to chip-based credit and debit cards. In terms of US net additions, through the first nine months of 2015, we are slightly ahead of prior year, and we expect to finish 2015 at about 2014 levels. This would mark the 4th consecutive year we’ve added about 6 million members in the US.

Our US contribution margin in Q3 expanded 375 basis points year over year to 32.4%. This was inclusive of an acceleration in the amortization of some of our licensed content, similar to how we already treat originals and reflecting more viewing in the first month. The effect of this change was a $13 million decrease in US streaming contribution profit in Q3. For Q4, we anticipate 1.65 million US net adds and US contribution margin of 34.0% vs. 28.0% in the year ago quarter. We continue to target a 40% US contribution margin by 2020.

International net add growth totaled 2.74 million compared to 2.04 million in the prior year and a 2.40 million forecast. Excluding the impact of foreign currency ($96 million on a year over year basis), international ASP improved 6% vs. Q3 ‘14, helped by plan mix. In August, we raised our high-definition 2-screen monthly price plan in Europe by one Euro without negatively impacting growth. " Iar continuarea o găsiți aici.

Cât costă Netflix în SUA

Sunt transparenți, datele vin din același raport: "Last week we increased prices in several countries including the US, to improve our ability to acquire and offer high quality content, which is the number one member request. Our US pricing is now $7.99 for our standard-definition 1-screen-at-a-time plan (unchanged), $9.99 for our high-definition 2-screen plan (up $1), and $11.99 for ultra-high-definition 4-screen plan (unchanged). Members who were paying $8.99 for the high-definition plan are grandfathered at that price for one year."

Cât costă Netflix în România

preț netflix in romania


Dacă va avea sau nu succes un astfel de serviciu în România rămâne de văzut. Mai e și o întrebare la care vă provoc să răspundeți- filme piratate sau Netflix? Ce alegeți?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Articolul a fost scris dupa consultarea atenta a gamei de filme si seriale a Netflix Romania? E interesant statement-ul oferit in original dar foarte concret si pertinent pentru un potential utilizator ar si o privire mai in detaliu asupra ce ofera serviciul respectiv romanilor. Altminteri articolul dumneavoastra ar putea fi confundat (de catre cineva cu rele intentii bineinteles) cun un advertorial high-end.
    • Like 0
  • Liliana check icon
    http://videotutorial.ro/netflix-in-romania-cu-subtitrare-in-romana-pe-tv/
    • Like 1
  • Mi se pare exorbitant pretul lunar pentru Netflix in Romania. In Statele Unite platesc $8/luna, iar salariul meu mediu de aici este mult mai mare comparativ cu salariul mediu din tara. Chiar nu ma asteptam la aceiasi suma, Mai ales pentru ca limiteaza acesul omului de rand la un astfel de serviciu. Comparativ, $8 in SUA cumpara patru cani de cafea into-un loc modest... Sau doua paini... Sau un sandvis la o cantina. Deci nimic sofisticat. Cred ca in Romania omului de rand se pot cumpara Mai multe cu cei $8 euro. (MA refer la tara minus Bucuresti si centrele urbane Mari.)
    Pe de alta parte, ar fi super ca Romania sa aiba acces la filme faine pe Neflix. Nu se compara cu mizeria de la Protv, sau in general la canalele romanesti, cel putin in saptamanile pe care le petrec eu in tara. Trebuie sa cauti din greu pana gasesti un film de calitate, fara violenta extrema si fara prost gust. Si nu am ambitii sa gasesc filme indie sau documentare speciale. Acestea, la cinematograf.
    Deci poate la nivel agregat, va contribui la dezvoltare culturala... Cu pretul amar al segregarii sociale, urban/rurale, si inghitirea imperialismului cultural american.
    • Like 3
  • Laudnon check icon
    Eu am un Smart TV Philips 2015 cu android si am fix in mijlocul telecomenzii un buton rosu pe care scrie Netflix. Asa ca era pacat sa nu-mi fac abonament. :)
    Oferta de filme va fi actualizata pe parcurs.
    Probabil vor veni si subtitrarile, chiar daca pentru majoritatea nu sunt necesare.

    Abonamentul nu este scump nici chiar pentru Romania.
    Poti intrerupe in orice moment abonamentul si de asemenea il poti relua oricand fara obligatii suplimentare.

    • Like 1
    • @ Laudnon
      Da, si eu m-am abonat, isa mie imi lipsesc subtitrarile, si voi renunta dupa luna de proba- cea gratuita...
      Oricat de bun vorbitori de engleza am fi, sunt replici in filmele bune in care nu poti surprinde- zic eu- nuantele; parerea mea.
      • Like 1
  • Interesant, abonamentul este identic cu cel din Europa de vest (deci putin scump pentru buzunarele romanilor). Eu folosesc Netflix de mai bine de un an (in Franta) si pot sa spun ca sunt filme de buna calitate. Chiar daca au doar 1000 de filme in Romania, incet vor adauga mai multe. Partea buna e ca cu orice abonament Netflix poti accesa si filmele disponibile in alte tari (evident in versiune originala cu subtitrari in multe alte limbi.) E nevoie doar de un mic plugin (www.hola.org - vpn) disponibil gratuit pe cele mai folosite navigatoare web.
    Mi se pare putin ciudat cum multa lume spune ca prefera sa fure (pirateze) decat sa plateasca si ne miram ca toata lumea fura in Romania. Pai ce tupeu avem sa cerem politicienilor sa nu mai fure...
    • Like 3
    • @ Traian Muresan
      Haideti sa nu generalizam..credeti ca alta treaba nu au romanii decat sa pirateze filme...cum ati ajuns la concluzia ca toti romanii pirateaza deci fura?...stim noi cine fura in tara asta...ii vedem zilnic la dna....si eu am toate motivele sa cred ca sunt cativa pe aici ce fac reclama firmei respective ....nu ma deranjeaza dar se vede de la o posta...o bagati cu furatul sa inchideti gura opozantilor...nu-i ok
      • Like 1
    • @ Vladimir Stefanov
      Stai linistit, ai urmarit comment-urile de pe FB la toate articolele cu Netflix? Toti urla ca de ce sa dea bani cand exista trackere de torrente, unde au si subtitrari in romana. Mentalitatea de "platesc abonament la internet, de ce sa mai dau si pe filme" este prezenta peste tot la noi.
      • Like 2
    • @ Vladimir Stefanov
      Intr-adevar am exagerat putin. Dar tot cred ca multi cetateni au o mentalitate comunista mostenita care le permite sa copieze/fure fara ca sa aiba lucrul acesta pe constiinta. Adica firmele care au produs filmele si asa nu au nimic de pierdut ca daca nu le piratam sigur nici nu le cumparam.
      • Like 1
    • @ Traian Muresan
      Eu sunt un pic nelamurit...ai internet..scrii numele unui film..apare filmul..si este interzis sa-l vizionezi..daca-l vezi..esti hot....scuze,dar cine dracu pune filmul acolo,de ce ? Si-apoi daca este ilegal de ce nu le sterge cineva de-acolo...sau prinde-l pe cel ce le ofera ...sau avertizeaza omul ca sa stie...si pana la urma ,pentru ce mai exista internet ...daca tot ce accesezi e un delict?...nu este mai buna preventia?...stergele si nu le mai vede nimeni...
      • Like 1
    • @ Vladimir Stefanov
      1. Internetul nu poate fii controlat asa de simplu. Exista si pagini care vand droguri si arme si asta nu inseamna ca e legal.
      2. Se pare ca nu ati inteles cum functioneaza sistemul de torrente. In momentul in care descarcati un film deveniti automat si distribuitor de film. Ce ati descarcat deja este accesibil altor persoane care vor sa descarce la randul lor filmul, deci nu sunteti doar un spectator de filme piratate sunteti si un distribuitor de filme piratate.
      • Like 0
    • @ Traian Muresan
      Mentalitatea acesta nu este strict comunista pentru ca vedeti si azi ramane la noi cheia de bolta a societatii in care traim.Plagiatul in voga,coruptia la guvernare,prostii au "demnitate"au ajuns aristrocati,cosmopolitismul un mod de viata ce-i strain capul in tarana,ce-i autohton pute,inversarea valorilor,etc.Apropo de prosti,ei sunt in frunte intrucat actioneaza negandit (spontan) pe cand desteptii analizeaza inainte de a actiona.Asa ca se ne mai gandim daca vrem (inca) filme piratate.
      • Like 0
    • @ Barbu Dan Florin
      Asa este...ultimii ani ne-au aratat ca , cu cat este patalamaua mai mare ,cu atat si piratarea mai mare...aia or fi aristocratii..nu?
      • Like 1
    • @ Traian Muresan
      De accord cu dumneavoastra; insa, ma astept de la NETFLIX sa vina si cu subtitrari. asa e correct daca tot platesti un serviciu, ca acesta sa fie facut de prestator pana la capat.
      • Like 0
    • @ Traian Muresan
      Mircea check icon
      Traian, ceea ce propui tu: sa pacalesti site-ul NetFlix ca nu vizionezi din Romania, ci din alta tara (prin vpn), pentru a avea vedea mai mult decat e permis de legile media din lume si Romania, e tot furt.
      • Like 1
    • @ Traian Muresan
      Adică, dacă cumperi un DVD şi după ce l-ai vizionat mi-l dai mie, cadou, fără bani, se cheamă că distribui filme? Adică, dacă tu ai un film cumpărat şi mă inviţi la tine să-l vedem împreună, fără să-mi iei nici un ban, se cheamă că distribui filme? Adică dacă tu plăteşti abonament la Netflix şi chemi un milion de vecini la tine acasă să vadă cel mai recent episod din cel mai de succes serial, se cheamă că încalci legea pentru că, dacă nu-i invitai, acei vecini îşi făceau şi ei abonament şi nu prejudiciai Netflixu' cu milioane de euro??? Probabil, dar puţin probabil.
      • Like 1
  • scump, dar prost. au foarte putine filme. chiar si in SUA unde au cel mai mare catalog au vreo 8000 de filme, in Romania cred ca sint pe la 1000. ce mi se pare ridicol e ca nici macar propriul mare hit House of Cards nu e disponibil in Romania. Pentru ce naiba sa ma abonez? ca sa vad Nasul?
    • Like 4
    • @ Dan Matiesanu
      Din cauza acordurilor de licentiere, sau lipsa lor pentru RO. House of Cards si Orange is the new black sunt cele 2 productii Netflix indisponibile in noile tari. Restul sunt acolo.
      • Like 1
    • @ Dan Matiesanu
      ...sau "Singur acasă"...
      • Like 0
    • @ Ionut David
      Radu check icon
      Atat House of Cards cat si Orange is the new Black sunt prezente pe Netflix RO. Le urmaresc pe ambele.
      • Like 0
  • valugi check icon
    bla bla.. e mai scump ca in State :), o sa il cumpere doar fitzele
    • Like 1
  • Nu am nici cablu si nici tv, dar ma gandesc sa fac abonament Netflix (acum iarna). Sunt curioasa daca vor prelua si filme romanesti - ma gandesc ca piata internationala va fi interesata, mai ales pentru romaniii din strainatate.
    • Like 1
    • @ Claudia Olteanu
      Nu cred ca vom vedea filme romanesti pe Netflix o lunga perioada de timp. Abia peste un an vom vedea probabil subtitrari in romana. Atentie, Netflix nu s-a lansat in Romania in mod special, el doar a devenit disponibil in aproximativ 190 de tari.... Romania este o frimitura in treaba asta.
      • Like 1
    • @ Ionut David
      Liliana check icon
      Iata ca a aparut si subtitrarea:
      http://videotutorial.ro/netflix-in-romania-cu-subtitrare-in-romana-pe-tv/
      • Like 0
    • @ Ionut David
      fara subtitrari eu nu voi plati abonament dupa luna de gratuitate; ori faci o treaba pana la capat, ori...
      • Like 0
  • nobody check icon
    Vad ca multa lume se agita cu pirateria, echivaland-o cu furtul. Pirateria e un furt si nu prea. Nu iti iau un obiect si ramai fara el. Daca ma uit la un film piratat nu ii pagubesc nici pe producatori nici pe spectatorii platitori. Pur si simplu nu exist pentru ei. Daca n-as putea pirata, pur si simplu nu m-as uita la productia respectiva, deci e egal cu zero.
    • Like 1
    • @ nobody
      Daca privim lucrurile astfel, nici plagiatul nu este furt: nu ti-am luat ideile gindite si scrise de tine, ramin mai departe in cartea ta; ce daca apar si in cartea mea? De ce sa fim rai? Mi-a placut ce-ai scris tu atit de mult incit nu m-am putut abtine sa copiez cuvint cu cuvint, in semn de omagiu! Asta e dificultatea majora a proprietatii intelectuale: fiind vorba de creatii spirituale, reproducerea nu inseamna si privarea de un bun material (ca atunci cind iti fur masina sau telefonul - tu nu le mai ai, ele sunt acum la mine). Dar asta este economia de piata, unde totul e pe bani (din pacate). Deci hai sa nu ne mai alintam si sa nu mai facem pe prostii: daca masina si telefonul se vind pe bani, si muzica sau filmele se produc in acelasi scop, iar daca nu platim, tot furt se cheama ca este - mai subtil, de acord, dar incorect moral si ilegal.
      • Like 5
    • @ Dan Craciun
      nobody check icon
      In cazul asta, de ce sa citesc cartea ta, mai bine citesc originalul. N-ai decat sa plagiezi, nu te va citi nimeni.
      • Like 1
    • @ nobody
      Se pare ca aveti in materie de lectura o experienta mai vasta si mai profunda decit mine (ca tot discutam despre filme, nu?) Am ramas fara replica si va declar cistigatorul scurtei noastre polemici. Dumneavoastra aveti dreptate. Luati cu nemiluita tot ce se poate pe gratis - dar ce natie formidabila suntem noi si ce natii de cretini sunt aia care platesc! De aceea noua ne merge atit de bine si lor atit de rau. Rusine sa le fie, nenorociti de platitori!
      • Like 4
    • @ nobody
      Adrian7 check icon
      La fel ca tine? care descarcă întodeuna originalul?
      • Like 0
    • @ Dan Craciun
      nobody check icon
      Sa nu exageram. Ca intotdeauna, adevarul este undeva pe la mijloc. Eu intotdeauna platesc cand versiunea piratata nu ma satisface. De exemplu, acasa nu am TV cu ecranul inalt de doua etaje. Din acest motiv merg foarte des la cinematograf. La fel, sunt mare amator de tenis. Desi exista pe internet o gramada de site-uri unde poti urmari meciurile gratis, prefer sa dau 130€ pe an ca sa le vad in format HD. De asemenea, piratez seriale, ca tot omu'. Serialele oricum nu se bazeaza pe "plata" in sensul propriu al cuvantului, ci isi acopera cheltuielile din drepturile de difuzare, iar televiziunile care le transmit isi acopera cheltuielile din reclame. Muzica? O ascult pe Youtube. Daca imi place foarte mult, donez niste bani creatorului (daca accepta donatii) sau cumpara albumul. La carti la fel, daca o gasesc la Auchan o cumpar, daca nu, o descarc, nu am o regula anume :) Si asa mai departe. Nu cred ca exista "piratul perfect" care pirateaza absolut orice si nici "spectatorul 100% cinstit", care plateste pentru absolut orice.
      • Like 2
    • @ nobody
      Intru totul de acord cu dvs.
      • Like 0
    • @ nobody
      Serialele produse de HBO sau Netflix, companii ce nu se bazeaza pe publicitate ci doar din abonamente, se bazeaza pe "plata" ... e singurul lor venit.
      • Like 1
    • @ Dan Craciun
      Faina replica !
      • Like 0
  • Aleg filmele „descărcate” în continuare, fără ninci un dubiu.

    Nu parcă cei 10 Euro pe lună ar fi o sumă exorbitantă pentru cultură cinematografică savurată în HD. Și nici măcar nu consider că arta ar trebui furată și nu plătită cinstit.

    Dar atunci îmi pare rău, doresc și filme!

    Nu boxoffice-hit-uri hollywoodiene, nu seriale, ci și filme mai speciale, mai sofisticate, destinate cinefililor, filme franțuzești, scandinave, est-europene etc.

    Aștept în continuare un serviciu care oferă genul de filme pe care le poți vedea de exemplu la TIFF-ul Clujean. Până atunci, sorry, dar rămâne cinematograful și Bitcomet-ul.
    • Like 0
    • @ Bíró Zoltán
      Bizara contradictie intre asemenea gusturi rafinate (snoabe, as spune mai degraba) si refuzul de a plati un serviciu ca orice om civilizat si responsabil. Iar daca ai timp si chef sa vezi un film la ora 1 din noapte, unde mergeti la cinematograf?
      • Like 4
    • @ Dan Craciun
      Văd că tare mult nu ați înțeles ideea. După cum am și subliniat, <b>nu refuz</b> să plătesc un serviciu „ca orice om cinstit și responsabil”. Numai că nu văd pentru ce ar trebui să plătesc aici. Filme hollywoodiene destinate publicului „larg“ (în sensul cel mai nasol al cuvântului) pot vedea destule și la televizor. Repet, dacă ar fi un serviciu la care pot să văd ce vreau (și nu ce se consideră că ar fi interesant pentru popor), aș plăti. Nu există (deocamdată) asemenea serviciu? Nu plătesc. Simplu.
      • Like 0
    • @ Bíró Zoltán
      Okay. Sa zicem ca aveti dreptate. Din punctul dvs. de vedere, pe care-l respect. Dar mesajul dvs. sugereaza ca oricine alege sa plateasca 45 de lei pentru netflix este un tembel. Cu asta nu mai pot fi de acord. In rest, putem ramine cei mai buni amici.
      • Like 2
    • @ Dan Craciun
      Ar fi totuși un argument extrem de puternic în favoarea Netflix, chiar și din punctul meu de vedere: subtitrarea în engleză a filmelor. După cum văd la majoritatea remarcelor de mai jos asta se consideră drept un viciu serios (adică faptul că filmele se pot vedea DOAR cu subtitrare în engleză, nu și românește) dar pentru mine reprezintă o mană cerească: un serviciu de genul „perfecționează-ți engleza distrându-te cu filme în HD” chiar ar merita cei 9,99 € și pentru mine. :D
      • Like 1
    • @ Bíró Zoltán
      Sunt absolut de acord! Eu vorbesc fluent engleza, dar inca am dificultati sa inteleg tot ce aud, mai ales cind merg in SUA, unde accentele difera de la o regiune la alta si unde limba colocviala este foarte diferita de cea literara. M-a ajutat enorm faptul ca am vazut sute de filme (recunosc, cumparate pe DVD sau blue ray de la amazon.uk.com) subtitrate in engleza. Iar pe netflix, subtitrarea se vede lacrima! Vedeti dl. Zoltan ca avem mai multe lucruri in comun decit deosebiri de opinii? Asta ma bucura teribil. Numai bine si filme bune!
      • Like 0
    • @ Bíró Zoltán
      E complicat sa investesi in multe filme daca lumea nu plateste. Daca platesti o sa ai si filme de calitate.
      • Like 1
    • @ Traian Muresan
      Asta-i un mit. Din păcate, dacă „lumea“ va plăti o să avem și mai multe filme de genul Transformers, Expandables, Iron Man etc.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult