Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Niculae Bădălău a fost exclus din conducerea centrală a PSD, dar rămâne în partid. Organizația locală trebuie să decidă dacă îl înlătură de la șefia PSD Giurgiu

Bădălău, chef manele

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunțat după ședința CEx de miercuri că Niculae Bădălău nu mai face parte din conducerea interimară a partidului. Decizia a fost luată după afirmația jignitoare făcută de șeful PSD Giurgiu la adresa diasporei.  

„Ei au 700.000 de oameni, care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia”, spusese anterior Bădălău. Înaintea CEx, Bădălău și-a cerut scuze pentru „formulare”.

Șeful PSD Giurgiu a scăpat însă de excluderea din partid, Ciolacu susținând că nimeni nu va fi exclus din PSD pe perioada în care se va afla el la conducere. Ciolacu a adăugat că, în ceea ce privește înlăturarea lui Bădălău de la șefia PSD Giurgiu, filiala este cea care trebuie să ia o decizie în acest sens. 

„La începutul CEx a fost una dintre priorități să discutăm ieșirea nefericită, gravă a colegului meu Niculae Bădălău unde s-a și votat o sancțiune, dânsul nu mai face parte din niciun for de conducere central, urmând ca organizația Giurgiu să aibă discuții în interiorul său și să ia o decizie. Ce știu cu tărie e că PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declarație, chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul acelei declarații”, a spus Ciolacu.

În timpul ședinței CEx, pesedișii au stabilit data la care vor organiza congresul la care trebuie aleasă o nouă conducere a partidului: 29 februarie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Acest BADARAN are in sange si in cap pe cei doi care incep cu "D..."si a caror nume nu merita pronuntat.
    • Like 0
  • Nu stiu ce carti mai are de jucat psd, dar mizeriile din justitie, retorica antieuropeana, precum si larga paleta de personaje pe care le-a scos la suprafata in ultimii ani vor conduce la o lunga perioada de opozitie. Asta in cel mai bun caz!
    • Like 0
  • Badalau, ametit de putere si de bani a crezut ca poate orice. Mintea nu l-a dus si la faptul ca exista consecinte politice grave atat pentru el personal dar si mai mult pentru partid. Sunt convins ca in sinea lui gandeste in continuare la fel dar partidul l-a urecheat usor si l-a sfatuit sa declare ca sanchi, nici nu s-a gandit vreodata sa se pise pe diaspora, ca ii respecta si chiar ii iubeste pe diasporeni. Dar nu cred ca pacaleste pe cineva. Iar partidul, aplicandu-i o urecheala atat de lejera isi mai taie o craca de sub picioare. Toti vor intelege ca a fost inlocuit de o marioneta pe care tot el o va papusa. Bravo psd, multumim de cooperare.
    • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult