Șeful PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, poate fi auzit jignind diaspora într-o înregistrare video făcută publică de un site local. „Ei au 700.000 de oameni, care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia”, spune Bădălău, potrivit materialului filmat postat pe Facebook de giurgiu-acid.ro.
Bădălău este cel care a organizat anul trecut un eveniment de familie, la care a fost cântată o manea insultătoare la adresa diasporei:
„Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru naşul Nicu Bădălău şi pentru tot PSD-ul. Naşule, să ştii că, nu, putem să cântăm și noi o strofa, nu e porno e un pic aşa....că şi ăştia a zis „M...PSD”. Să cântăm și noi ceva... Lai, lai, lai, lai, lai, la să vină Diaspora...hai, lai,lai,lai, lai, lai, lai, la că noi ne p...m pe ea".
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Să ne amintim cum au apărut și au evoluat partidele politice în România postrevoluționară. După perioada comunistă, din 1947 până în 1989, partidele politice, altele decât PMR/PCR, au fost interzise, liderii partidelor istorice și orice alt „dușman al poporului”, în afara celor care au avut „norocul” surghiunului, fiind „cazați” în stabilimentele de reeducare de la Gherla, Sighet, Aiud, Pitești și Poarta Albă ( canalul Dunăre- Marea Neagră ). „Toată societatea, strâns unită în jurul...” a trecut la construcția socialismului sub atenta supraveghere a „brațului înarmat al partidului” compus din securitatea și procuratura statului socialist. După 1989 toate aceste instrumente ale partidului stat nu au dispărut subit, iar FSN, ajuns în final partid politic „cu față umană”, a acționat pe baza experienței dobândite timp de 42 de ani. Partidele istorice au primit, conform principiului pluralismului, permisiunea să activeze ca partide politice dar sub atenta supraveghere a „brațului înarmat” care a declanșat operațiunea „infiltrarea și desființarea din interior”. Cu PNȚCD operațiunea a avut efectul scontat, sub conducerea „înțeleaptă” a lui V.Ciorbea partidul s-a auto desființat. PNL-ului i-a fost rezervată altă soartă, respectiv înlocuirea PSD-ului care se va dovedi incapabil de „o profundă reformare”, în vreme ce PNL, „profund reformat” după experiența USL și auto- absorția în PDL, cu aureola de urmaș al liberalilor din familia Brătienilor, se va dovedi capabil și legitimat să preia frâiele puterii.
Concluzia este una singură: avem nevoie de partide noi, așa cum este USR, dar cu asumarea explicită a ideologiei și prevederi statutare care să excludă, iarăși explicit, ca membrii foști comuniști și foști sau actuali securiști.
Poziția partidului nu o veți auzi căci partidul glăsuiește prin membri. O astfel de poziție oficială ar fi sinucigașă (nu că ne-ar parea rău). Dar nu au făcut așa și până acum? Au glăsuit prin posturi tv, prin afirmații izolate cu/fără mustrarea de rigoare și de formă. Dl Bădălău vorbește așa din inerție...Oops, nu mai suntem pe val...
Din câte știu, cam toate partidele cu orientare liberală sunt în PPE. Dacă vă referiți la afirmația dlui Orban, o consider doar o lingușeală ieftină. Dacă PNL actual a avut un traseu controversat (USL, membri proveniți din PDL) a fost și pentru a supraviețui. PNȚCD n-au vrut să se asocieze cu nimeni și a dispărut. Sper că și-au însușit toți lecția PDL (PMP), după părerea mea o imitație de liberali, cam ce sunt și psd pentru social-democrație. Partidele istorice n-au prea avut șanse fiind conduse la început de unii rupți de realitatea românească iar oamenii i-au tratat cu suspiciune (ravneau la avantaje dar când au văzut dezavantajele s-au refugiat sub poala lui Iliescu).
În fine, alți liberali mai buni n-avem. Asta e armata, cu asta defilăm. Va fi pentru ei un test de fiabilitate. Cel puțin până USR-PLUS își definesc orientarea că până acum nu-i clar.
Până la urmă deziluzionarea eliberează...
Printre cei "700 mii" sunt multe zeci de mii de "conserve" activate spontan la ordin, si bineinteles "victimile colaterale" - oamenii care s-au dus peste mari si tari pentru o viata mai buna.
Întrebarea care ar trebui adresată partidului e: "dece acele fete au ales să se prostitueze?"
Aici se poate lua de mână cu dna Alina Mungiu-Pippidi cu al ei " Lumpen diaspora". Poate îl măgulește asocierea...
Din tot CEXul PSD nu gasesti unul care sa nu aiba nici unul din cele trei atribute:
hot, incult sau lichea.