Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Niculae Bădălău jignește din nou diaspora: 700.000 sunt cu pașapoarte, cu domiciliu. Restul până la 3-5 milioane sunt „fetele alea de le duc ăștia”

Niculae Bădălău

Șeful PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, poate fi auzit jignind diaspora într-o înregistrare video făcută publică de un site local. „Ei au 700.000 de oameni, care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia”, spune Bădălău, potrivit materialului filmat postat pe Facebook de giurgiu-acid.ro.

Bădălău este cel care a organizat anul trecut un eveniment de familie, la care a fost cântată o manea insultătoare la adresa diasporei:

„Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru naşul Nicu Bădălău şi pentru tot PSD-ul. Naşule, să ştii că, nu, putem să cântăm și noi o strofa, nu e porno e un pic aşa....că şi ăştia a zis „M...PSD”. Să cântăm și noi ceva... Lai, lai, lai, lai, lai, la să vină Diaspora...hai, lai,lai,lai, lai, lai, lai, la că noi ne p...m pe ea".

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Multi romani lucreaza in strainatate cu firma/pfa in romania. Cu pensie si drumuri platite in ro. Cu batrani intretinuti. Asa, ca fetele.
    • Like 0
  • Gabriei check icon
    Tehnic vorbind, romanii care traiesc sau lucreaza in alte orase ale Uniunii Europene sunt la fel de romani ca cei din Iasi, Timisoara sau Bucuresti, deci nici macar nu ar trebui sa li se aplice termenul de diaspora.
    • Like 0
  • Dacă tot vreți să fiți corecți transmiteți și poziția oficială a partidului. După felul în care au acționat și acționează specimene precum Bădălău, se poate spune că sunt conserve cu misiunea de a distruge partidul din interior. Dacă astfel de specimene nu vor fi excluse din partid atunci putem spune că aceasta este poziția oficială a partidului.
    Să ne amintim cum au apărut și au evoluat partidele politice în România postrevoluționară. După perioada comunistă, din 1947 până în 1989, partidele politice, altele decât PMR/PCR, au fost interzise, liderii partidelor istorice și orice alt „dușman al poporului”, în afara celor care au avut „norocul” surghiunului, fiind „cazați” în stabilimentele de reeducare de la Gherla, Sighet, Aiud, Pitești și Poarta Albă ( canalul Dunăre- Marea Neagră ). „Toată societatea, strâns unită în jurul...” a trecut la construcția socialismului sub atenta supraveghere a „brațului înarmat al partidului” compus din securitatea și procuratura statului socialist. După 1989 toate aceste instrumente ale partidului stat nu au dispărut subit, iar FSN, ajuns în final partid politic „cu față umană”, a acționat pe baza experienței dobândite timp de 42 de ani. Partidele istorice au primit, conform principiului pluralismului, permisiunea să activeze ca partide politice dar sub atenta supraveghere a „brațului înarmat” care a declanșat operațiunea „infiltrarea și desființarea din interior”. Cu PNȚCD operațiunea a avut efectul scontat, sub conducerea „înțeleaptă” a lui V.Ciorbea partidul s-a auto desființat. PNL-ului i-a fost rezervată altă soartă, respectiv înlocuirea PSD-ului care se va dovedi incapabil de „o profundă reformare”, în vreme ce PNL, „profund reformat” după experiența USL și auto- absorția în PDL, cu aureola de urmaș al liberalilor din familia Brătienilor, se va dovedi capabil și legitimat să preia frâiele puterii.
    Concluzia este una singură: avem nevoie de partide noi, așa cum este USR, dar cu asumarea explicită a ideologiei și prevederi statutare care să excludă, iarăși explicit, ca membrii foști comuniști și foști sau actuali securiști.
    • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      Delia MC Delia MC check icon
      Corect. Partidele noi ar putea fi soluția dar și un PNL reformat. Să nu uităm, liberalii sunt peste tot un factor de echilibru politic si de lansare economică. Am învățat deja, în 30 de ani, că mai e și altceva pe lume înafară de stânga. A trebuit să vină clica asta din psd să vedem ce pericol înseamnă un partid dominant aproape unic.
      Poziția partidului nu o veți auzi căci partidul glăsuiește prin membri. O astfel de poziție oficială ar fi sinucigașă (nu că ne-ar parea rău). Dar nu au făcut așa și până acum? Au glăsuit prin posturi tv, prin afirmații izolate cu/fără mustrarea de rigoare și de formă. Dl Bădălău vorbește așa din inerție...Oops, nu mai suntem pe val...
      • Like 2
    • @ Delia MC
      Liberalismul da, PNL nu, acest partid liberal din România este departe de ceea ce înseamnă doctrina liberală, acest partid a fost „înhămat” la carul PPE de către T. Băsescu, nașul PDL, în ideea că dacă ne punem „grumazul în jug” în fața atot-puternicilor europeni, o „să NE fie bine”, numai că acel NE se referă strict la cei din protipendadă. Acesta este motivul permanentei deziluzii și al necesității apariției unor partide noi.
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Delia MC Delia MC check icon
      Liberalii fac ceea ce știu ei mai bine: bani. Da, o fac pentru ei. Dar prin dezvoltare, creînd locuri de muncă, deloc de neglijat.
      Din câte știu, cam toate partidele cu orientare liberală sunt în PPE. Dacă vă referiți la afirmația dlui Orban, o consider doar o lingușeală ieftină. Dacă PNL actual a avut un traseu controversat (USL, membri proveniți din PDL) a fost și pentru a supraviețui. PNȚCD n-au vrut să se asocieze cu nimeni și a dispărut. Sper că și-au însușit toți lecția PDL (PMP), după părerea mea o imitație de liberali, cam ce sunt și psd pentru social-democrație. Partidele istorice n-au prea avut șanse fiind conduse la început de unii rupți de realitatea românească iar oamenii i-au tratat cu suspiciune (ravneau la avantaje dar când au văzut dezavantajele s-au refugiat sub poala lui Iliescu).
      În fine, alți liberali mai buni n-avem. Asta e armata, cu asta defilăm. Va fi pentru ei un test de fiabilitate. Cel puțin până USR-PLUS își definesc orientarea că până acum nu-i clar.
      Până la urmă deziluzionarea eliberează...
      • Like 0
  • #Votez check icon
    Nu-mi place Badalau si nici alti "corifei" ai pesedeului (si nici cei din "ciuma dreapta"), dar as fi vrut sa vad aceeasi "indingare proletara" si in cazul placutei suedeze... nu a existat, pentru ca a venit din "diaspora" si cei "educati" cu #hastagul #rezistent cred ca numai ei au voie sa injure... Mai mult, s-au gasit si filozofi #rezistenti care au transformat placuta suedeza in concept filozofic si politic, asumat de "ciuma dreapta" in frunte cu actualul "plavan de Cotroceni" si de "diaspora".
    Printre cei "700 mii" sunt multe zeci de mii de "conserve" activate spontan la ordin, si bineinteles "victimile colaterale" - oamenii care s-au dus peste mari si tari pentru o viata mai buna.
    • Like 0
  • Eu cunosc zeci de fosti studenti de-ai mei care lucreaza in functii importante in companii din Germania, Olanda SUA, Canada etc.Desigur ca in diaspora mai exista si uscaturi. Badarau, care desigur prin activitate si atitudine va deveni presedintele PSD, nu vede in diaspora decat pe acestia. Badarau este exponentul tipic al atitudinii PSD fata de diaspora.
    • Like 1
    • @ Alexandru Woinaroschy
      În diasporă sunt români de toate felurile. Tu îi vezi doar pe cei care lucrează în funcții importante pentru că ai fost înconjurat de ei. Oare domnul PSD de cine e înconjurat?
      Întrebarea care ar trebui adresată partidului e: "dece acele fete au ales să se prostitueze?"
      • Like 0
    • @ Alexandru Woinaroschy
      Delia MC Delia MC check icon
      Vede ce vrea să vadă însă în oglindă nu se uită. Tiriste, prostituate de tot felul sunt și în țară, destule.
      Aici se poate lua de mână cu dna Alina Mungiu-Pippidi cu al ei " Lumpen diaspora". Poate îl măgulește asocierea...
      • Like 0
    • @ Alexandru Woinaroschy
      BADALAU =====PROSTALAU,nesimtit ordinar,educatie de doi bani de la mama si tata lui,altfel n ar jigni sute de mii de oameni plecati din tara lor sa prinda o viata mai buna,mai linistita,fara grija zilei de maine.
      • Like 0
  • Asta este un hot care a fost condamnat pentru furt pe vremea lui Ceausescu, nici macar pe statul paralel nu poate pune vina. Ce ne mai miram ca e iubitor de manele , arogant si timpit.
    Din tot CEXul PSD nu gasesti unul care sa nu aiba nici unul din cele trei atribute:
    hot, incult sau lichea.
    • Like 1
  • Stai linistit Badalaule. Mai multe prostituate decat in partidul vostru de cacao, nu gasesti nici in Amsterdam in Red Light District...tu fiind una dintre cele mai "active" din partid.
    • Like 1
  • asa un dobitoc si misel si inapoiat mintal rar mi-a fost dat sa vad si sa aud , un neica nimeni ajuns prin mizerii psd-iste cunoscut , o nonvaloare care incearca sa iasa ca paduchele in frunte

    • Like 0
  • Nu cred asa cv.. Cat mai inghit si accepta oamenii bataia de joc e intrebarea?
    • Like 1
  • Mai pierde PSD niste voturi si capital de imagine, nici o problema.
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult