Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Noaptea vrăjitoarelor

Budeanu - Firea

Luni dimineața la Primăria Capitalei.

Un buchet imens cu trandafiri roșii e așezat lângă un altul. De abia a sosit cu curierul, nu e ultimul, vor mai veni cu siguranță. Sunt tone de flori, cutii de bomboane. Aspiratorul bugetului primăriei a ieșit la paradă.

Între flori, înfipte bilețele colorate, care mai de care:

„Bravo, Firea noastră dragă. Te felicităm cu emoție în glas, noi colectivul de la Regia de…”. 

„L-ai terfelit pe Fătălău!”, semnat Panarama.

„Mulțumim de vouchere, nici acum nu s-a dus bronzul!”

În fața Primăriei, claxoanele firmelor căpușe urlă la unison. 

Toate telefoanele patronilor care fac afaceri directe cu Primăria sunt pe aplicația calculator, la profituri se adună zerouri. E clar. Piața Victoriei se va transforma în curând în piață de legume și fructe ori în loc de pelerinaj pentru moaște.

La balcon, Pandele împreună cu soția sa câștigătoare, își fac cruce, pupă niște icoane și încep să recite Tatăl Nostru. 

Cum Gabriela Firea nu mai e primarul Bucureștiului, din fericire, nimic din toate astea nu s-a întâmplat. 

Doar într-o baie al unui cartier mărginaș, se aude o bolboroseală în țevi. 

Apa caldă e pe țeavă, stă să curgă. Dacă nici în următorii ani de mandat al noului primar nu ajunge la dușurile bucureștenilor, atunci singura soluție e să mutăm capitala, pentru fiecare locuitor, la căpșuni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Apropo de apa aia calda. Sper ca ati inteles ca nu o sa rezolve Nicusor toate crizele in 3 luni. Luati.i in calcul si pe aia care claxoneaza in fata la primarie, regiile. Chiar daca pot, nu vor face. Pentru ca dupa ei, potopul!
    • Like 0
  • Frumos
    • Like 0
  • Fara comentarii,dar,reminiscente mai sunt la Craiova,chiar,PRM-iste,nu psd-iste.
    • Like 2
  • E un început plin de speranțe. Sa nu fie ratat!!! Ar fi o catastrofa!!!!!!
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult