Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Noi gafe ale premierului Dăncilă. A vorbit despre cetățeni „macedoni” și a spus că este „primul prim-ministru care vizitează Macedonia”. VIDEO

Viorica Dancilă - Macedonia

(Foto captura video)

Premierul Viorica Dăncilă a făcut vineri noi gafe în turneul pe care îl efectuează în Balcanii de Vest. În timpul declarațiilor comune de presă cu prim-ministrul macedonean, Zoran Zaev, Viorica Dăncilă a vorbit despre cetățenii „macedoni”, în loc de „macedoneni”, iar apoi a spus că ea este „primul prim-ministru care vizitează Macedonia”. La finalul acestei fraze, paharul cu apă al omologului său s-a spart.

„Am abordat subiectul comunităţilor...republicii... a cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia și l-am anunţat pe domnul prim-ministru că în România, în urma unei iniţiative legislative în Parlamentul României, promulgată de către președintele României zilele acestea, a fost inaugurată Ziua limbii macedonene, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să arate legătura, puntea de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două țări”, a spus Viorica Dăncilă.

Discursul, pe care de data aceasta Dăncilă nu l-a citit de pe foaie, a fost presărat printre altele și cu un dezacord.

„Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni din... de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România nu poate fi decât o punte de legătură a cooperării dintre cele două state“, a mai spus Viorica Dăncilă.

În urmă cu două zile premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Podgorica cu prim-ministrul muntenegrean Duško Markovic, iar în timpul conferinței comune de presă a comis o gafă majoră, confundând capitala statului muntenegrean, în care se afla, cu capitala Kosovo, Pristina.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Leo70 check icon
  Nu va mai intrebati daca Vasilica isi da seama cat de proasta este. A trecut demult pragul de prostie de la care nu-ti mai dai seama cat de prost esti.
  • Like 0
 • Mă întreb dacă prim-ministreasa realizează cât de idioată e
  • Like 0
 • Ovo check icon
  Este o vorbă la români, nu știu dacă și la "macedoni": dacă ești prost, stai acasă! Dar, na, dacă ții morțiș să fii primul premier care vizitează Macedonia și să creezi o punte de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două țări...
  Ce onoare pe bieții macedoneni, cum stăteau ei triști: "Băi, dar pe la noi nu vine niciun premier? N-avem nicio punte de legătură?" Noroc cu turneul proastei noastre, i-am pus pe hartă, cum s-ar spune.
  În Croația când ajunge? E un oraș pe acolo pe unde aș trimite-o.
  • Like 2
 • Fără cuvinte. Totuşi o merităm.
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult