Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Noi gafe ale premierului Dăncilă. A vorbit despre cetățeni „macedoni” și a spus că este „primul prim-ministru care vizitează Macedonia”. VIDEO

Viorica Dancilă - Macedonia

(Foto captura video)

Premierul Viorica Dăncilă a făcut vineri noi gafe în turneul pe care îl efectuează în Balcanii de Vest. În timpul declarațiilor comune de presă cu prim-ministrul macedonean, Zoran Zaev, Viorica Dăncilă a vorbit despre cetățenii „macedoni”, în loc de „macedoneni”, iar apoi a spus că ea este „primul prim-ministru care vizitează Macedonia”. La finalul acestei fraze, paharul cu apă al omologului său s-a spart.

„Am abordat subiectul comunităţilor...republicii... a cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia și l-am anunţat pe domnul prim-ministru că în România, în urma unei iniţiative legislative în Parlamentul României, promulgată de către președintele României zilele acestea, a fost inaugurată Ziua limbii macedonene, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să arate legătura, puntea de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două țări”, a spus Viorica Dăncilă.

Discursul, pe care de data aceasta Dăncilă nu l-a citit de pe foaie, a fost presărat printre altele și cu un dezacord.

„Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni din... de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România nu poate fi decât o punte de legătură a cooperării dintre cele două state“, a mai spus Viorica Dăncilă.

În urmă cu două zile premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Podgorica cu prim-ministrul muntenegrean Duško Markovic, iar în timpul conferinței comune de presă a comis o gafă majoră, confundând capitala statului muntenegrean, în care se afla, cu capitala Kosovo, Pristina.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Leo70 check icon
  Nu va mai intrebati daca Vasilica isi da seama cat de proasta este. A trecut demult pragul de prostie de la care nu-ti mai dai seama cat de prost esti.
  • Like 0
 • Mă întreb dacă prim-ministreasa realizează cât de idioată e
  • Like 0
 • Ovo check icon
  Este o vorbă la români, nu știu dacă și la "macedoni": dacă ești prost, stai acasă! Dar, na, dacă ții morțiș să fii primul premier care vizitează Macedonia și să creezi o punte de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două țări...
  Ce onoare pe bieții macedoneni, cum stăteau ei triști: "Băi, dar pe la noi nu vine niciun premier? N-avem nicio punte de legătură?" Noroc cu turneul proastei noastre, i-am pus pe hartă, cum s-ar spune.
  În Croația când ajunge? E un oraș pe acolo pe unde aș trimite-o.
  • Like 2
 • Fără cuvinte. Totuşi o merităm.
  • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult