Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Noi gafe ale premierului Dăncilă. A vorbit despre cetățeni „macedoni” și a spus că este „primul prim-ministru care vizitează Macedonia”. VIDEO

Viorica Dancilă - Macedonia

(Foto captura video)

Premierul Viorica Dăncilă a făcut vineri noi gafe în turneul pe care îl efectuează în Balcanii de Vest. În timpul declarațiilor comune de presă cu prim-ministrul macedonean, Zoran Zaev, Viorica Dăncilă a vorbit despre cetățenii „macedoni”, în loc de „macedoneni”, iar apoi a spus că ea este „primul prim-ministru care vizitează Macedonia”. La finalul acestei fraze, paharul cu apă al omologului său s-a spart.

„Am abordat subiectul comunităţilor...republicii... a cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia și l-am anunţat pe domnul prim-ministru că în România, în urma unei iniţiative legislative în Parlamentul României, promulgată de către președintele României zilele acestea, a fost inaugurată Ziua limbii macedonene, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să arate legătura, puntea de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două țări”, a spus Viorica Dăncilă.

Discursul, pe care de data aceasta Dăncilă nu l-a citit de pe foaie, a fost presărat printre altele și cu un dezacord.

„Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni din... de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România nu poate fi decât o punte de legătură a cooperării dintre cele două state“, a mai spus Viorica Dăncilă.

În urmă cu două zile premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Podgorica cu prim-ministrul muntenegrean Duško Markovic, iar în timpul conferinței comune de presă a comis o gafă majoră, confundând capitala statului muntenegrean, în care se afla, cu capitala Kosovo, Pristina.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Leo70 check icon
    Nu va mai intrebati daca Vasilica isi da seama cat de proasta este. A trecut demult pragul de prostie de la care nu-ti mai dai seama cat de prost esti.
    • Like 0
  • Mă întreb dacă prim-ministreasa realizează cât de idioată e
    • Like 0
  • Ovo check icon
    Este o vorbă la români, nu știu dacă și la "macedoni": dacă ești prost, stai acasă! Dar, na, dacă ții morțiș să fii primul premier care vizitează Macedonia și să creezi o punte de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două țări...
    Ce onoare pe bieții macedoneni, cum stăteau ei triști: "Băi, dar pe la noi nu vine niciun premier? N-avem nicio punte de legătură?" Noroc cu turneul proastei noastre, i-am pus pe hartă, cum s-ar spune.
    În Croația când ajunge? E un oraș pe acolo pe unde aș trimite-o.
    • Like 2
  • Fără cuvinte. Totuşi o merităm.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult