Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Nota 10 pentru polițiștii de la Rutieră care au avut curajul să-i amendeze pe acești politicieni răi de gură și cu tupeu

Nunta Lia Olguța Vasilescu

Foto: Facebook Lia Olguța Vasilescu

Nota 10 merge la echipajul Poliției Rutiere care l-a lăsat pe Claudiu Manda fără permis de conducere pe o perioadă de 90 de zile și l-a amendat cu peste 1.000 de lei.

Domnul cu pricina și proaspăta soție (Lia Olguța Vasilescu) mergeau în mare viteză prin localitate (125 km/ h) ca să ajungă - slavă lor și dedicării lor față de alegători - la Parlament, unde era o ședință importantă.

Cum ar veni, dl Manda și dna Vasilescu se grăbeau și încălcau flagrant legea ca să muncească în slujba poporului.

Ați văzut vreodată ce se alege dintr-o mașină la 125 km la oră, la un impact? Dar ce se poate întâmpla cu o victimă pieton în care intră un bolid la 125 km/ h? Dar ce se întâmplă cu două autoturisme care se izbesc/ acroșează/ lovesc frontal la 125 km/ h?

Faptul că niște polițiști de la Rutieră au curaj să amendeze niște politicieni răi de gură și cu mult tupeu e semn că încă mai există stat de drept. 

Imediat după eveniment, doamna Vasilescu a sărit la România TV să condamne modul de lucru al polițiștilor: „În comuna Mihăileşti cred că era. A condus cu viteză. La 16.00 trebuia să fie în Parlament, pentru că el era preşedinte de şedinţă şi într-adevăr ne grăbeam. M-a deranjat un lucru, că s-a dat asta pe surse. Putea poliţia română să dea comunicat. Nu a protestat nimeni. Am spus doar că ne grăbim şi că îi rugăm să redacteze mai repede procesul verbal. Presupun că ne-au recunoscut dacă au dat la toată presa pe surse. E jenant pentru Poliţia Română să reacţioneze aşa. Ori dai comunicat, ori nu dai nimic. (...) Am plecat mai târziu din Craiova şi soţul meu se grăbea să ajungă la şedinţa de plen a Senatului”.  

Statul de drept este și miza referendumului pe care vrea Klaus Iohannis să-l organizeze în 26 mai. Tocmai această separație a diverselor instituții în stat, posibilitatea ca niște polițiști să amendeze/ sancționeze mai mari ai zilei - acestea trebuie apărate într-o democrație.

Ce i-ar mai da afară din poliție, dacă ar putea, acești inși care se cred dumnezeii României, înzestrați numai cu limbă ascuțită și tupeu fără margini.

Un sfat pentru tânărul cuplu de însurăței: vreți să mergeți cu 125 km/ h prin țară, cu mașinile? Puneți mâna de faceți autostrăzile pe care le tot anunțați pe hârtie.

Vă mai amintiți cum „lătra” Olguța Vasilescu la Vlad Voiculescu lăudându-și șeful (pe Liviu Dragnea) cum că a făcut rost de niște sute de milioane de euro de la UE pentru spitalele regionale? (se întâmpla la Antena 3, în toamna lui 2016). Unde sunt sutele de milioane, unde sunt spitalele regionale?

Oamenii aceștia mizează pe 3 lucruri simple: tupeul, minciuna & fake-news-ul și memoria extraordinar de scurtă a votanților.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • redyoana check icon
  Si daca, Doamne fereste, omora pe cineva avea IMUNITATE PARLAMENTARA. Trebuia victima sa ii plateasca daune parlamentarului pentru timpul pierdut.
  • Like 0
 • Bine au făcut polițiștii! Ar trebui să le fie recunoscători că i-au salvat de la un posibil dezastru. Sper ca sluga c.dan să nu îndrăznească să intervină, abuziv și părtinitor, împotriva polițiștilor. S-ar putea să ajungă n instanță și ar fi încă o palmă peste bot după l.c. kovesi. Ar merita-o din plin.
  • Like 0
 • Poitistii au fost destepti. Daca jucau cartea clementei si nu spuneau presei despre acest incident, aveau toate sansele sa zboare fara sa se afle nimeni nimic.
  Pe Ologuța a deranjat-o publicitatea, dar nu o deranja catusi de putin sa actioneze in afara legii.
  • Like 0
 • Va dati seama, o personalitate atat de importanta precum Olguta si faimosul ei sot sa ajunga subiect de comentarii in presa si pe net !!!! . Ei se considera superiori fata de noi oamenii de rand si ca atare noi nu trebuie sa cunoastem lucruri care i-ar face egalii nostrii , ci doar imensul sacrificiu care-l fac pentru noi.
  • Like 0
 • Foarte bine le0au facut, si foarte bine ca au si anuntat asta, sa vada orice mahalagiu care o fi fan Manda sau Vasilescu ca LEGEA E PENTRU TOTI LA FEL, si asa trebuie sa fie intr-un stat civilizat din Europa. Faptul ca se grabeau spre sedinta de la parlament nu justifica incalcarea regulilor de circulatie pentru NIMENI. Iar pentru tara, acestia doi, ca si restul PSD-ului, nu au facut decat RAU.
  • Like 1
 • Excelent 'cadou' de nunta de la MAI :)
  • Like 2
 • Eu ii lasam in pace, sansele sa te faci praf la 125km/h in localitate sunt de peste 70%. Doar sa nu omoare alti oameni... Vorba reclamei, "decat" 2 "politicieni" in minus.
  • Like 1
 • check icon
  ”Cum îndrăznești, băi mucea, să mă întrerupi tu din goana mea de a ajunge la Parlament spre a face rău țării”??
  • Like 2
 • Tot respectul pentru acei politistii,care si-au facut datoria.
  Manda si Olguta,doi parveniti,tupeisti,nesimititi(culesi de Dracnea, pentru ai pune planul in aplicare, de distrugere a tari,a justitiei,etc).
  • Like 4
 • Dorin check icon
  PRMizda și Cocalaru se grăbeau să numere Darul.
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult