Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Nota 10 pentru polițiștii de la Rutieră care au avut curajul să-i amendeze pe acești politicieni răi de gură și cu tupeu

Nunta Lia Olguța Vasilescu

Foto: Facebook Lia Olguța Vasilescu

Nota 10 merge la echipajul Poliției Rutiere care l-a lăsat pe Claudiu Manda fără permis de conducere pe o perioadă de 90 de zile și l-a amendat cu peste 1.000 de lei.

Domnul cu pricina și proaspăta soție (Lia Olguța Vasilescu) mergeau în mare viteză prin localitate (125 km/ h) ca să ajungă - slavă lor și dedicării lor față de alegători - la Parlament, unde era o ședință importantă.

Cum ar veni, dl Manda și dna Vasilescu se grăbeau și încălcau flagrant legea ca să muncească în slujba poporului.

Ați văzut vreodată ce se alege dintr-o mașină la 125 km la oră, la un impact? Dar ce se poate întâmpla cu o victimă pieton în care intră un bolid la 125 km/ h? Dar ce se întâmplă cu două autoturisme care se izbesc/ acroșează/ lovesc frontal la 125 km/ h?

Faptul că niște polițiști de la Rutieră au curaj să amendeze niște politicieni răi de gură și cu mult tupeu e semn că încă mai există stat de drept. 

Imediat după eveniment, doamna Vasilescu a sărit la România TV să condamne modul de lucru al polițiștilor: „În comuna Mihăileşti cred că era. A condus cu viteză. La 16.00 trebuia să fie în Parlament, pentru că el era preşedinte de şedinţă şi într-adevăr ne grăbeam. M-a deranjat un lucru, că s-a dat asta pe surse. Putea poliţia română să dea comunicat. Nu a protestat nimeni. Am spus doar că ne grăbim şi că îi rugăm să redacteze mai repede procesul verbal. Presupun că ne-au recunoscut dacă au dat la toată presa pe surse. E jenant pentru Poliţia Română să reacţioneze aşa. Ori dai comunicat, ori nu dai nimic. (...) Am plecat mai târziu din Craiova şi soţul meu se grăbea să ajungă la şedinţa de plen a Senatului”.  

Statul de drept este și miza referendumului pe care vrea Klaus Iohannis să-l organizeze în 26 mai. Tocmai această separație a diverselor instituții în stat, posibilitatea ca niște polițiști să amendeze/ sancționeze mai mari ai zilei - acestea trebuie apărate într-o democrație.

Ce i-ar mai da afară din poliție, dacă ar putea, acești inși care se cred dumnezeii României, înzestrați numai cu limbă ascuțită și tupeu fără margini.

Un sfat pentru tânărul cuplu de însurăței: vreți să mergeți cu 125 km/ h prin țară, cu mașinile? Puneți mâna de faceți autostrăzile pe care le tot anunțați pe hârtie.

Vă mai amintiți cum „lătra” Olguța Vasilescu la Vlad Voiculescu lăudându-și șeful (pe Liviu Dragnea) cum că a făcut rost de niște sute de milioane de euro de la UE pentru spitalele regionale? (se întâmpla la Antena 3, în toamna lui 2016). Unde sunt sutele de milioane, unde sunt spitalele regionale?

Oamenii aceștia mizează pe 3 lucruri simple: tupeul, minciuna & fake-news-ul și memoria extraordinar de scurtă a votanților.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • redyoana check icon
  Si daca, Doamne fereste, omora pe cineva avea IMUNITATE PARLAMENTARA. Trebuia victima sa ii plateasca daune parlamentarului pentru timpul pierdut.
  • Like 0
 • Bine au făcut polițiștii! Ar trebui să le fie recunoscători că i-au salvat de la un posibil dezastru. Sper ca sluga c.dan să nu îndrăznească să intervină, abuziv și părtinitor, împotriva polițiștilor. S-ar putea să ajungă n instanță și ar fi încă o palmă peste bot după l.c. kovesi. Ar merita-o din plin.
  • Like 0
 • Poitistii au fost destepti. Daca jucau cartea clementei si nu spuneau presei despre acest incident, aveau toate sansele sa zboare fara sa se afle nimeni nimic.
  Pe Ologuța a deranjat-o publicitatea, dar nu o deranja catusi de putin sa actioneze in afara legii.
  • Like 0
 • Va dati seama, o personalitate atat de importanta precum Olguta si faimosul ei sot sa ajunga subiect de comentarii in presa si pe net !!!! . Ei se considera superiori fata de noi oamenii de rand si ca atare noi nu trebuie sa cunoastem lucruri care i-ar face egalii nostrii , ci doar imensul sacrificiu care-l fac pentru noi.
  • Like 0
 • Foarte bine le0au facut, si foarte bine ca au si anuntat asta, sa vada orice mahalagiu care o fi fan Manda sau Vasilescu ca LEGEA E PENTRU TOTI LA FEL, si asa trebuie sa fie intr-un stat civilizat din Europa. Faptul ca se grabeau spre sedinta de la parlament nu justifica incalcarea regulilor de circulatie pentru NIMENI. Iar pentru tara, acestia doi, ca si restul PSD-ului, nu au facut decat RAU.
  • Like 1
 • Excelent 'cadou' de nunta de la MAI :)
  • Like 2
 • Eu ii lasam in pace, sansele sa te faci praf la 125km/h in localitate sunt de peste 70%. Doar sa nu omoare alti oameni... Vorba reclamei, "decat" 2 "politicieni" in minus.
  • Like 1
 • check icon
  ”Cum îndrăznești, băi mucea, să mă întrerupi tu din goana mea de a ajunge la Parlament spre a face rău țării”??
  • Like 2
 • Tot respectul pentru acei politistii,care si-au facut datoria.
  Manda si Olguta,doi parveniti,tupeisti,nesimititi(culesi de Dracnea, pentru ai pune planul in aplicare, de distrugere a tari,a justitiei,etc).
  • Like 4
 • Dorin check icon
  PRMizda și Cocalaru se grăbeau să numere Darul.
  • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult