Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nou șef la ANAF, după ce ministrul Eugen Teodorovici a înaintat premierului propunerea de înlocuire a lui Ionuț Mișa

Mihaela Triculescu

(Foto gov.ro)

Fiscul are un nou șef. Premierul Viorica Dăncilă a semnat joi decizia de numire a Mihaelei Triculescu, în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici anunţase joi că a înaintat premierului propunerea de înlocuire a şefului ANAF.

„Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de preşedinte al ANAF a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principala, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul”, a declarat Eugen Teodorovici, potrivit News.ro.

Mihaela Triculescu este economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat. „Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici”, se arată intr-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

În ultimii trei ani Mihaela Triculescu a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.

Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice.

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial.

Teodorovici a spus joi că ANAF trebuie să-şi schimbe în primul rând mentalitatea.

„Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică”, a spus ministrul Finanţelor.

Ministrul a amintit câteva lucruri pe care ANAF trebuie să le îndeplinească în cursul anului 2019 și a vorbit despre informatizarea sistemului - „o lacună de foarte mulţi ani de zile” -, precum şi despre simplificarea modului de a acţiona în relaţia cu contribuabilul, o mai bună colectare în zona de TVA.

„Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mult mai eficient de lucru al ANAF-ului” a spus Teodorovici.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • rp check icon
  izbitoare asemanarea chipurilor alegatorului teodorovici si alesei triculescu...
  • Like 0
 • Roxana B check icon
  Arata f bine doamna, cel putin in poza.
  Restul, om trai si-om vedea....sper ca nu e vreo fosta amanta de-a lui Orlando
  • Like 0
 • Oare lipsa de gândire se transmite de la Dăncila , sau toți sunt praf? Are și ăsta o logică în el! ,,dacă nu e lege, s-o modificăm". Și individul ăsta părea ceva mai răsărit.
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult