Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Nou șef la ANAF, după ce ministrul Eugen Teodorovici a înaintat premierului propunerea de înlocuire a lui Ionuț Mișa

Mihaela Triculescu

(Foto gov.ro)

Fiscul are un nou șef. Premierul Viorica Dăncilă a semnat joi decizia de numire a Mihaelei Triculescu, în funcția de președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici anunţase joi că a înaintat premierului propunerea de înlocuire a şefului ANAF.

„Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcţia de preşedinte al ANAF a domnului Ionuţ Mişa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, în special în zona economică, iar ANAF, ca principala, poate, instituţie publică din România, trebuie să-şi schimbe radical comportamentul”, a declarat Eugen Teodorovici, potrivit News.ro.

Mihaela Triculescu este economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat. „Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici”, se arată intr-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

În ultimii trei ani Mihaela Triculescu a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii.

Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina ”Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice.

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial.

Teodorovici a spus joi că ANAF trebuie să-şi schimbe în primul rând mentalitatea.

„Trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil şi onest faţă de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică”, a spus ministrul Finanţelor.

Ministrul a amintit câteva lucruri pe care ANAF trebuie să le îndeplinească în cursul anului 2019 și a vorbit despre informatizarea sistemului - „o lacună de foarte mulţi ani de zile” -, precum şi despre simplificarea modului de a acţiona în relaţia cu contribuabilul, o mai bună colectare în zona de TVA.

„Sunt sume foarte importante care pot fi aduse la bugetul de stat printr-un mod mult mai eficient de lucru al ANAF-ului” a spus Teodorovici.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • rp check icon
  izbitoare asemanarea chipurilor alegatorului teodorovici si alesei triculescu...
  • Like 0
 • Roxana B check icon
  Arata f bine doamna, cel putin in poza.
  Restul, om trai si-om vedea....sper ca nu e vreo fosta amanta de-a lui Orlando
  • Like 0
 • Oare lipsa de gândire se transmite de la Dăncila , sau toți sunt praf? Are și ăsta o logică în el! ,,dacă nu e lege, s-o modificăm". Și individul ăsta părea ceva mai răsărit.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult