Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Nu am luat, am dat! Primarul PSD din Mioveni, primul politician prins în flagrant în timp ce returna șpaga

Ion Georgescu

Foto: Facebook Ion Georgescu

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD), a fost reținut miercuri seară de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), sub acuzația de trafic de influență. 

Potrivit surselor G4Media, edilul ar fi fost prins în flagrant în timp ce restituia 10.000 de euro primiți avans din mita cerută de 30.000 de euro pentru angajarea unei persoane într-o funcție de conducere la spitalul din localitate.

Întrucât nu a reușit angajarea, primarului i-au fost ceruți înapoi banii, fiind prins când îi înapoia.

„Nu am luat, am dat!”, a spus primarul PSD la intrarea în sediul DNA Pitești. 

Ion Georgescu, membru PSD din octombrie 1998, este vicepreședinte al filialei PSD Argeș și președinte al filialei Mioveni a PSD.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion Ion check icon
  „Nu am luat, am dat!”, a spus primarul PSD la intrarea în sediul DNA Pitești.

  Creierul meu:
  „E locu'-n care n-ai curaj, n-ai cum să vrei
  Posibil s-o dai, da' e probabil s-o iei”
  • Like 0
 • Nume check icon
  A da 30k euro spaga pentru angajarea intr-un spital unde poate castigi in jur de 2k de euro pe luna inseamna ca un an de zile tu nu ai nici un venit, prin urmare ori ai o problema mentala ori ai ganduri "necurate". In acest caz, chiar si cel care a dat 30k euro spaga ar trebuie sa fie retinut si condamnat pentru ca daca ar fi fost angajat cu siguranta nu ar fi reclamat. Acum intrebarea cheie este de ce oare a reclamat faptul ca a dat spaga? De frica ca nu o sa o primeasca inapoi integral?
  • Like 0
  • @ Nume
   Dacă un șef de secție poate ajunge la 3...4 K euro/lună, atunci un manager de spital poate ajunge la mai mult (în legea salarizării apare numai salariul de bază, fără grămezile de sporuri).
   Oricum e dubios că individul care a dat mită a devenit denunțător, mai ales că e vorba de actul 2 al scenetei. Probabil că în loc de 30K a primit înapoi numai 10K (cu explicații că asta ar fi tot ce se mai poate returna) și atunci a trecut la planul "B".
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult