Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Nu mă supăram dacă Simona pierdea mai rău

Simona Halep AO

Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani. Îmi pare rău că a jucat „bătrânește”, că n-a încercat mai mult. Nu m-ar fi supărat nici un scor mai sever, să zicem 2-6, 0-6, dacă aș fi văzut-o că își asumă riscuri.

Două erau punctele hotărâtoare pe care le identificam înainte de această înfruntare: serviciul Simonei și capacitatea ei de a lua inițiativa. Serviciul nu i-a mai funcționat atât de bine ca până acum, așa că i-a oferit Serenei multe servicii 2 scurte și moi, pe care cea mai bună jucătoare de retur din lume le-a taxat fără milă. De aceea Simona nu a putut să-și ducă mai departe break-ul cu care se distanțase la 3-1 în setul 2. 

Indiferent de scor, Simona nu s-a aflat nicio clipă la conducerea meciului. Serena nu a fost imbatabilă azi, dar Simona a jucat zgârcit, preocupată să țină mingea în teren, să nu greșească și nu a folosit oportunitățile de atac pe care le-a avut. Nu știu de ce.

Dar, putem spune că a făcut un turneu bun la AO 2021 și că semne bune anul are pentru Simona Halep.

Iar eu voi fi suporterul Serenei Williams, în meciul mult mai greu care o așteaptă cu Mamba Cafenie, superrapida, puternica, letala Naomi Osaka!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult