Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

O familie din Alba Iulia a primit o factură la curent electric în valoare de aproape 28.000 de lei. Explicația Electrica Furnizare

factura Electrica

O familie din Alba Iulia a primit o factură la curent electric în valoare de 27.808 lei. Convins că este o greșeală, consumatorul a făcut publică pe Facebook suma pe care o avea de plată, după ce ar fi avut un consum de energie de 39.313 kwh, în perioada de facturare 12 iulie-10 august a.c. 

Compania Electrica Furnizare, cea care a emis factura, a anunțat ulterior că factura a fost transmisă automat, în mod eronat, către client din cauza unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, potrivit News.ro.

Furnizorul a decis să storneze factura până la clarificarea modului de funcţionare a întregului lanţ de facturare.

„Electrica Furnizare informează cu privire la cazul clientului din Alba Iulia, care a primit o factură în valoare de 27.808,13 lei, ca urmare a unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic. Electrica Furnizare precizează că factura menţionată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuţie zonal. Din cauza unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client”, se arată într-un comunicat al furnizorului de energie electrică, care a precizat că a luat decizia de a storna factura „până la clarificarea modului de funcţionare a întregului lanţ de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză”.

De la 1 iulie, românii au primit facturi la energie electrică mai mari cu circa 7%, indiferent de furnizor, cele mai importante creșteri fiind în cazul abonaților care nu au trecut pe piaţa concurenţială.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liberalizarea pretului energiei a fost una din marile prostii comise de actualul guvern. A deschis portile tuturor escrocilor si speculantilor. Nu era mometul pentru o asemenea actiune. UE nu a impus nimic, doar a recomandat.
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult