Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

O familie din Alba Iulia a primit o factură la curent electric în valoare de aproape 28.000 de lei. Explicația Electrica Furnizare

factura Electrica

O familie din Alba Iulia a primit o factură la curent electric în valoare de 27.808 lei. Convins că este o greșeală, consumatorul a făcut publică pe Facebook suma pe care o avea de plată, după ce ar fi avut un consum de energie de 39.313 kwh, în perioada de facturare 12 iulie-10 august a.c. 

Compania Electrica Furnizare, cea care a emis factura, a anunțat ulterior că factura a fost transmisă automat, în mod eronat, către client din cauza unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, potrivit News.ro.

Furnizorul a decis să storneze factura până la clarificarea modului de funcţionare a întregului lanţ de facturare.

„Electrica Furnizare informează cu privire la cazul clientului din Alba Iulia, care a primit o factură în valoare de 27.808,13 lei, ca urmare a unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic. Electrica Furnizare precizează că factura menţionată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuţie zonal. Din cauza unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client”, se arată într-un comunicat al furnizorului de energie electrică, care a precizat că a luat decizia de a storna factura „până la clarificarea modului de funcţionare a întregului lanţ de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză”.

De la 1 iulie, românii au primit facturi la energie electrică mai mari cu circa 7%, indiferent de furnizor, cele mai importante creșteri fiind în cazul abonaților care nu au trecut pe piaţa concurenţială.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liberalizarea pretului energiei a fost una din marile prostii comise de actualul guvern. A deschis portile tuturor escrocilor si speculantilor. Nu era mometul pentru o asemenea actiune. UE nu a impus nimic, doar a recomandat.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult