Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

O imagine tulburătoare a Omului în vremea molimei: Papa Francisc singur, rugându-se într-o Piață San Pietro goală

Papa binecuvântează omenirea cu piața goală

Foto Guliver/Getty Images

Moment istoric vineri seara la Vatican. Suveranul Pontif a ținut un discurs în Piața Sf. Petru, pustie în aceste zile din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus. 

Papa Francisc a susținut momentul extraordinar de rugăciune în ziua în care Italia a anunțat un nou record - 969 de decese în ultimele 24 de ore.

Lait-motivul mesajului Papei a fost: „De ce sunteți fricoși? Încă nu aveți credință?”

„De săptămâni întregi pare că s-a aşternut seara. Neguri dense s-au îngrămădit deasupra pieţelor noastre, deasupra străzilor şi oraşelor noastre; au pus stăpânire pe vieţile noastre întrerupând totul cu o tăcere asurzitoare şi cu un gol dezolator, care paralizează totul la trecerea sa: acest lucru se simte în aer, se observă în gesturi, se citește în priviri. Ne-am trezit înfricoșați și rătăciți. Asemenea discipolilor din Evanghelie am fost luați prin suprindere de o furtună neașteptată și furioasă. Ne-am dat seama că suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, dar în acelaşi timp importanţi şi necesari, chemaţi cu toţii să rămânem împreună, având toţi nevoie să ne aducem mângâiere unii altora. Pe această barcă… suntem cu toţii. Asemenea acelor discipoli care vorbesc într-un glas şi spun înfricoşaţi: «Pierim» (v. 38), şi noi ne-am dat seama că nu putem merge înainte fiecare pe cont propriu, ci numai împreună”, a spus Suveranul Pontif.

Mai jos, o galerie foto oferită de Guliver/Getty Images:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am vrut sa comentez, dar, vazand unele comentarii lipsite de Dumnezeu, nu-mi ramane decat sa fiu trist. Iata ca nu degeaba ne incearca bunul Dumnezeu! Ci pentru pacatele si necredinta noastra! Daca am avea credinta cat un graunte de nisip, speranta ar putea fi mult mai mare! "Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac!"
  • Like 0
 • topala check icon
  Era singur,neputincios si fara raspunsuri !
  Sa-i spuna cineva ca singurul ajutor o sa vina de la medicina, ar putea dona 1 miliard de euro pentru cercetare,ca are de unde
  • Like 0
 • Oare , sa fie si un pic de teama ca se vor destepta turmele ?... Iata , se dovedeste pentru a 1000a oara , daca mai era nevoie , ca mai eficient si cu efect devastator impotriva molimei , este sapunul si odioasa apa calda , versus pupaturi de icoane , temenele in fata unor insi rubiconzi travestiti in rochii multicolore ... Dumnezeirea este insasi Ratiunea , restul , sunt dogme facute de si pentru trogloditi ... Revin . Oare , sa fie si un pic de teama , ca se vor destepta turmele ? ...
  • Like 1
 • Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai văzut, cele pe care şade prostituata, sunt popoare, mulţimi, neamuri şi limbi. 16 Cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara o vor urî pe prostituată şi o vor lăsa
  pustiită, goală,
  iar carnea i-o vor mânca şi o vor arde în foc. 17 Căci Dumnezeu le-a pus în inimă să-I înfăptuiască scopul prin faptul că ei vor lua decizia să-i dea fiarei împărăţia lor până când se vor împlini cuvintele lui Dumnezeu. 18 Femeia pe care ai văzut-o este cetatea cea mare, care are stăpânire peste împăraţii pământului.“
  • Like 0
 • Si eu am fost acolo si l-am vazut pe Papa trist, ingrijorat cerand ajutor Domnului pentru oamenii cu curaj si credinta.
  • Like 0
 • Umbrele evului mediu încă își întind ghearele lacome de avuții și putere de influență, încercind să profite acum de tragedii, tristeți și disperare, ingrediente ce nu dau gres niciodată.
  • Like 2
  • @ Rosianu Ovi
   Corect . Saraci cu duhul , sunt catralioane ...
   • Like 0
 • Chiar credeti ca a fost singur acolo? Au fost peste 1 miliard de crediciosi cu el. Si nu doar catolici. Un gest maret cu simbolism peste orice ne gandim. Personal, am fost adanc impresionat.
  • Like 4


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult