Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

O imagine tulburătoare a Omului în vremea molimei: Papa Francisc singur, rugându-se într-o Piață San Pietro goală

Papa binecuvântează omenirea cu piața goală

Foto Guliver/Getty Images

Moment istoric vineri seara la Vatican. Suveranul Pontif a ținut un discurs în Piața Sf. Petru, pustie în aceste zile din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus. 

Papa Francisc a susținut momentul extraordinar de rugăciune în ziua în care Italia a anunțat un nou record - 969 de decese în ultimele 24 de ore.

Lait-motivul mesajului Papei a fost: „De ce sunteți fricoși? Încă nu aveți credință?”

„De săptămâni întregi pare că s-a aşternut seara. Neguri dense s-au îngrămădit deasupra pieţelor noastre, deasupra străzilor şi oraşelor noastre; au pus stăpânire pe vieţile noastre întrerupând totul cu o tăcere asurzitoare şi cu un gol dezolator, care paralizează totul la trecerea sa: acest lucru se simte în aer, se observă în gesturi, se citește în priviri. Ne-am trezit înfricoșați și rătăciți. Asemenea discipolilor din Evanghelie am fost luați prin suprindere de o furtună neașteptată și furioasă. Ne-am dat seama că suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, dar în acelaşi timp importanţi şi necesari, chemaţi cu toţii să rămânem împreună, având toţi nevoie să ne aducem mângâiere unii altora. Pe această barcă… suntem cu toţii. Asemenea acelor discipoli care vorbesc într-un glas şi spun înfricoşaţi: «Pierim» (v. 38), şi noi ne-am dat seama că nu putem merge înainte fiecare pe cont propriu, ci numai împreună”, a spus Suveranul Pontif.

Mai jos, o galerie foto oferită de Guliver/Getty Images:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am vrut sa comentez, dar, vazand unele comentarii lipsite de Dumnezeu, nu-mi ramane decat sa fiu trist. Iata ca nu degeaba ne incearca bunul Dumnezeu! Ci pentru pacatele si necredinta noastra! Daca am avea credinta cat un graunte de nisip, speranta ar putea fi mult mai mare! "Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac!"
  • Like 0
 • topala check icon
  Era singur,neputincios si fara raspunsuri !
  Sa-i spuna cineva ca singurul ajutor o sa vina de la medicina, ar putea dona 1 miliard de euro pentru cercetare,ca are de unde
  • Like 0
 • Oare , sa fie si un pic de teama ca se vor destepta turmele ?... Iata , se dovedeste pentru a 1000a oara , daca mai era nevoie , ca mai eficient si cu efect devastator impotriva molimei , este sapunul si odioasa apa calda , versus pupaturi de icoane , temenele in fata unor insi rubiconzi travestiti in rochii multicolore ... Dumnezeirea este insasi Ratiunea , restul , sunt dogme facute de si pentru trogloditi ... Revin . Oare , sa fie si un pic de teama , ca se vor destepta turmele ? ...
  • Like 1
 • Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai văzut, cele pe care şade prostituata, sunt popoare, mulţimi, neamuri şi limbi. 16 Cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara o vor urî pe prostituată şi o vor lăsa
  pustiită, goală,
  iar carnea i-o vor mânca şi o vor arde în foc. 17 Căci Dumnezeu le-a pus în inimă să-I înfăptuiască scopul prin faptul că ei vor lua decizia să-i dea fiarei împărăţia lor până când se vor împlini cuvintele lui Dumnezeu. 18 Femeia pe care ai văzut-o este cetatea cea mare, care are stăpânire peste împăraţii pământului.“
  • Like 0
 • Si eu am fost acolo si l-am vazut pe Papa trist, ingrijorat cerand ajutor Domnului pentru oamenii cu curaj si credinta.
  • Like 0
 • Umbrele evului mediu încă își întind ghearele lacome de avuții și putere de influență, încercind să profite acum de tragedii, tristeți și disperare, ingrediente ce nu dau gres niciodată.
  • Like 2
  • @ Rosianu Ovi
   Corect . Saraci cu duhul , sunt catralioane ...
   • Like 0
 • Chiar credeti ca a fost singur acolo? Au fost peste 1 miliard de crediciosi cu el. Si nu doar catolici. Un gest maret cu simbolism peste orice ne gandim. Personal, am fost adanc impresionat.
  • Like 4


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult