Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O măsură cât o răzbunare în scandalul polițistului pedofil: Carmen Dan îi cere șefului de la Omoruri „să facă un pas în spate”. Acesta criticase schimbările la Codul Penal care interzic filmările video ca mijloace de probă

Ministrul Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a declarat „total nemulţumită” de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de pedofilie și a anunțat că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. Acesta urmează să fie înlocuit de șeful Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ioniţă, ca interimar .„Am constatat că, până în prezent, nimeni dintre șefii acestui polițist nu a înțeles să-și asume o responsabilitate pentru modul cum acesta, deși era suspect de mai multe fapte de acest fel, încă din 2009, a fost menținut în Poliție”, a spus Carmen Dan. 

Totodată, ea le-a cerut şefului de la Control Intern din Brigada Rutieră, dar și șefului Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, Radu Gavriș să facă un pas în spate și să își dea demisia. Ministrul de Interne îi reproșează acestuia din urmă că nu ar fi rezolvat un caz de agresiune din anul 2009 în care polițistul acuzat de pedofilie ar fi fost implicat și că între timp infracțiunea s-a prescris.

Gavriș criticase anterior propunerile de modificare a legilor justiției, care ar duce la excluderea camerelor de supraveghere ca mijloace de probă. În plus, în urma lor, suspectul va putea să asiste la audierea victimei, ceea ce înseamnă că un pedofil va sta față în față cu victima sa, a explicat, vizibil emoționat, șeful serviciului Omoruri.

„De curând a fost condamnat un pedofil care timp de 6 ani a acostat copii de 6-8 ani și le-a facut diferite avansuri pe stradă. Marea majoritate a probelor în acest caz au provenit de la camerele de supraveghere, care sunt martorul perfect. În cazul unui pedofil, a nu-l prinde la timp implică faptul ca alți copii să fie abuzați”, declarase Gavriș pentru Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Este o persoană fără nicio pregătire profesională, cu un nivel scăzut de percepție, numai bună de slugă pentru penalii dragnea și tăriceanu. Acești doi puscariabili s-au înconjurat de o șleahtă de oameni care își dau importanță, dar in realitate sunt numai buni de slugi care să ia asupra lor, in mod inconștient, toate manevrele celor doi. Cam ajunge, de mai bine de un an doar ăștia doi borfași și suita lor ne macină viața. In rest nimic, numai minciuni. Roborul crește, leul se devalorizează, dobânzile si birurile cresc si apar altele noi, totul se scumpește. Asta este adevărata "creștere economică" cu care se tot laudă. Pușcăriașii și dezaxații sunt eliberați, justiția se dorește a fi aservită hoților. Nimic bun de la ultimele alegeri. Și nicio perspectivă de bine până nu vor fi alungați și trași la răspundere pesedistii, aldistii si udmr.
  • Like 0
 • Ca mai orice om incompetent, e si meschina, marunta la suflet: s- gandit ea sa profite de ocazie si sa de razbune pe un om care a cam pus la colt politicienii de la putere. A tacut ascunsa ca un sobolan cateva zile si, cand i-o fi dat voie sefu' Dragnea, a si slobozit porumbelul. N- facut altceva decat sa se umple, din nou, de ridicol. In mod normal ne-am amuza pe seama unor astfel de caricaturi, dar din placate ei ne hotarasc soarta.
  • Like 0
 • Am inteles! Gavris este vinovatul - desi n-are nici o treaba cu violurile, e de la Omoruri...Deci, ce are....cu prefectura? Desigur, mai este vinovat si pentru ca a prezis, profetic, exact cazul de fata...

  Nu stiu cum functioneaza doamna Dan, dar pe mine m-ar lua durerea de cap de la disonanta cognitiva. Dat fiind insa ca doamna Dan probabil ca nu gandeste cu propriul cap, probabil ca Liviu Dragnea tipa de durere.

  Nu de alta, dar a purta un razboi politic atunci cand ai un numar inca necunoscut de victime e rusinos, si implica o lipsa crasa de simt al responsabilitatii sau rusinii fata de cei care au votat Partidul - acceptand chiar si cea mai fantastica dintre teoriile conspiratei (si anume ca elemente ostile din statul paralel l-au tinut pe infractor la sertar, ca sa il scoata la vedere acum, si sa faca rau PSD-ului) nu ai cum sa iesi bine din aceasta discutie.

  Daca doamna Dan tacea, filizof ramanea.
  • Like 0
 • Pai, d-na nu e cumva tot atât de in măsura sa facă un pas înapoi? Vede paiul din ochiul altora, dar nu vede bârna din ochiul ei? A găsit motivul cu care sa îndepărteze pe cei care nu sunt supuși ?
  • Like 1
 • bravooooo!
  stimata tovarășa....grija fata de om,este primordiala.....Cum sa meargă cineva la pușcărie fără canal de adulți....părerea mea este ca mulți adulti ,ca și dvs ,ar trebui sa meargă la ...canal!
  • Like 1
 • Această... bunicuță este mai hoțămană decât credem sau decât vrea ea să credem? Primul pas în spate trebuia să-l facă ea, de mult. A propus ea, administratorul MAI, schimbarea testelor psihologice? S-a opus ea articolului care (sperăm că nu va) interzice folosirea imaginilor ca probe? În timpul mandatului ei l-a adus pe Ghiță? Nu cumva tot în timpul administrației acestei bunicuțe a scăpat prin mâinile vigilente ale poliției române o bobiță de mazăre? Dacă ea este nemulțumită, după cum am și auzit-o, eu unul sunt siderat. Ce să mai spunem despre microfoniada ei eșuată? Nici în romanele cele mai distopice parcă nu citești despre personaje ca acesta.
  • Like 4
 • Mihai check icon
  dna ministresa cand face un pas inapoi?
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult