Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

O punte între creatorii și consumatorii de cultură: noua platformă Oameni & Gusturi

Oameni și gusturi

photo icon Staropramen a pus bazele oamenisigusturi.ro Sursa: oamenisigusturi.ro

Pornind de la nevoia crescândă de a vedea și alte laturi ale orașului în care trăim și de a ne petrece timpul - atât online, cât și offline - altfel, mai bine, cu mai mult sens în tot și toate, brand-ul praghez de bere Staropramen a pus bazele oamenisigusturi.ro, un univers de substanță, în care arta și artiștii sunt aduși mai aproape de publicul lor și actul cultural e descoperit, trăit și documentat cu mult înainte de a se înălța oficial cortina. 

O POVESTE CU ȘI DESPRE FILM, FOTO, TEATRU, MUZICĂ, DANS, ARTĂ, CARTE ȘI CULINAR

Povestea Oameni & Gusturi este una de identificare și regăsire urbană și începe cu un video, care a fost creat prin documentarea dinamicii a trei orașe culturale din România (București, Cluj-Napoca și Sibiu). 

Oameni & Gusturi te așteaptă astfel cu 3 niveluri de experiență culturală: DE VĂZUT - film, foto, teatru, dans, artă, DE ASCULTAT - muzică, DE CITIT & DEGUSTAT - carte și culinar.

Pe lângă articolele săptămânale din rubrica STARO RE/VIEW, cu interviuri, recenzii și recomandări, pe oamenisigusturi.ro, vei găsi și producții proprii, audio, foto și video, care-și propun să documenteze și să scoată la iveală universuri și experiențe artistice, să pună în lumina reflectoarelor creatorii & formatorii de opinie, cu ale lor gusturi și alegeri și, nu în ultimul rând, să-ți faciliteze experiențe alese pe sprânceană.

Fiecare domeniu acoperit de platformă beneficiază de curatori și artiști susținători: George Mihalcea, Delia Panait, Andi Vasluianu, Dan Byron, Alex Damian, Cristina Bogdan, Anca Dănilă, Cătălina Miciu, Alex Domnișoru, Ioana Bîrdu, Cornel Moșneag și Dragoș Asaftei.

Pentru început, îți recomandăm acest reportaj realizat de Dragoș Asaftei în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2016 și Pastila de Culturetainment, un podcast care te ajută să ai parte de timp liber de calitate.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult