Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

O victorie – Simona va juca din nou cu Serena

O victorie – Simona va juca din nou cu Serena

Nu face mai mult decât e necesar ca să câștigi – principiu profesionist de bază în tenis. Asta a făcut Simona azi-noapte.

Ajunsese să fie condusă cu 3-1 pentru că juca prea plat, prea jos, și mica Barbora, foarte iute și îndemânatică, îi trimitea surprinzător înapoi. A venit Darren Cahill la bancă, i-a zis ce era de zis, și Simona a câștigat 5 ghemuri la rând și setul.

Cum? Simplu (adică ușor de zis): a început să lifteze mai mult mingile, înălțându-i-le Strýcovei (1,64 m) peste nivelul umerilor, fără să forțeze lovitura decisivă, așteptând cu răbdare eroarea adversarei sau o minge mai moale pe care s-o poată ataca. 

Cehoaica a fost pur și simplu dată peste cap de această tactică, pierzând pe propriile-i greșeli aproape toate punctele disputate într-un sfert de oră.

A contat, de asemenea, procentajul de peste 80% servicii intrate cu primul al Simonei, față de numai 50% al Barborei. De la primul meci al acestui Indian Wells, Simona servește foarte bine.

La începutul setului 2, Strýcová a acuzat o stare proastă, i s-a măsurat presiunea sângelui, a revenit pe teren ca să mai lovească mingea de câteva ori, după care a abandonat, deși nu părea terminată. Să fie sănătoasă!

În sferturi, o să mai vedem încă un meci Serena Williams-Simona Halep – asta e deja o victorie! În fața celei mai bune jucătoare din toate timpurile, Simonei nu-i rămâne decât să dea drumul la tot tenisul de care e în stare!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult