Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Oana Pellea amenință că o dă în judecată pe Norica Nicolai, care a spus că protestatarii de la Ateneu au fost plătiți

Norica Nicolai

Norica Nicolai a afirmat că oamenii care au protestat joi seară în apropierea Ateneului, în timpul ceremoniei de preluarea a președinției UE, au fost „profesioniști” coordonați „să creeze un anumit tip de atmosferă”. Prezentă la protest, actrița Oana Pellea a reacționat la spusele europarlamentarului ALDE. „Doamna Norica Nicolai, dacă afirmația vă aparține, vă rog să prezentați dovezi! În lipsa dovezilor sunt nevoită să vă dau în judecată!”, a scris aceasta pe Facebook.

Printre protestatari s-au aflat regizorul Stere Gulea, pianistul Dan Grigore și filosoful Mihai Șora. „Sunt profesioniști, dacă îi privești și le analizezi comportamentul de aproape. De data această, nu prea au fost mulți, ceea ce înseamnă că nici cei care îi coordonează nu au investit foarte mult. (...) Vor să creeze un anume tip de atmosferă.

Dar este foarte clar, spre deosebire de cei de la Paris, care au un ideal, ei au o treabă. Asta este părerea mea. Oricum, jenant. De așteptat”, a declarat Norica Nicolai, potrivit Starea Presei. În zona Ateneului, lângă Biblioteca Centrală Universitară, 1.000 de protestatariau scandat „Europa!” și „Nu vrem să fim conduși de hoți”

La rândul său, scriitorul Radu Paraschivescu a ironizat-o pe Norica Nicolai și i-a adresat câteva întrebări. „M-am numărat printre cei prezenţi la protest, dar n-am primit nimic. Am întrebat în stânga şi-n dreapta. Degeaba. Nimeni n-a vrut să mă îndrume. Asemenea arghirofilie n-am văzut de când sunt. Mă văd nevoit, aşadar, să apelez la bunăvoinţa doamnei Nicolai. Şi s-o întreb următoarele: 1. Unde e casieria şi ce program de lucru cu protestatarii are? 2. Cum se dovedeşte participarea? Sunt suficiente două-trei fotografii? 3. Se plăteşte pauşal sau în funcţie de durata prezenţei la protest? 4. Scandările se plătesc separat? 5. Noricăi Nicolai chiar nu-i e ruşine? (Ultima e retorică.) Mulţumesc”, a scris Radu Paraschivescu pe pagina sa de Facebook. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Unii nu si-au scos inca greierii din calcaie dar se cred instante si infiereaza cu manie proletara" iesirea din rand" a demonstrantilor. Doamne ce impostura!
  • Like 0
 • numai cînd îi văd privirea tovărășei n.n simt un miros de....rinced
  • Like 0
 • Norica Nicolai, o mahalagioaica proasta, M-am plictisit de astia ai lui Tariceanu, toti sunt precum seful lor drag, care ii lingea bocancii lui Dinu Patriciu. N-au nimic in creier, nici macar acei celebri "sapte ani de acasa", ca daca i-ar avea, ar tacea. Foarte bine, sa o dea in judecata pentru calomnie, ca merita...
  • Like 1
 • Ea crede ca toata lumea procedeaza ca si ei...platesc mitinguri!!!Sunt un fel de paranoia...nu vor sa inteleaga situatia...ca si Ceausescu in '89.
  • Like 2
 • Daca as fi in locul astora de teapa Noricai Nicolai, m-as sinucide cand as vedea de cat dispret si din partea cui, sunt demna. Dar, cu siguranta, astia au probleme cu perceptia.
  • Like 1
 • Urât e că, în mod sigur, nici ei nu cred ce spun. Individa asta își aruncă otrava cu speranța că unii vor crede.
  Ceilalți doi borfași, Severin și Năstase, au stat la loc de cinste, dar nu le-a fost destul, au ținut să-i ironizeze pe cei de la protest. Ce mesaj transmitem când așezăm alături de înalte personalități din Europa foști pușcăriași, iar Dăncilă își pune odrasla la loc de cinste? Măcar să-i fi legat o cravată la gât.
  • Like 1
  • @ Carmen Atitoaei
   Delia MC Delia MC check icon
   Otrava asta o preiau posturile tv aservite și o înmulțesc iar unii o cred. E unul din motivele pentru care se spune public așa ceva. Manipulare clasică, aruncare cu noroi în adversar. Lucrează împreună ca tâlharii. Uneori noaptea.
   • Like 1
 • Creatura cu aspect de oală cu sarmale (numita Norica Nicolai), poate fi subiectul unui studiu psihiatric. Din nefericire pentru ea probabil a avut o tinerețe tristă, fiind oribilă, a suportat ani de zile răutățile celor din jur.
  Acum doar refulează ca un wc prea plin.

  PS. Am fost la protestul de la Ateneu, sunt parte vătămată
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult