Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ofertă de sezon „de nerefuzat” în aceste zile pentru teleormăneni: am fotografiat autocarele care merg la „obiectivele turistice” din București

Autocare

Foto: Liber în Teleorman

La început au fost doar zvonuri. Am început să primim la redacție zeci de mesaje în care ni se spunea că oamenii sunt presați de către lideri ai PSD din teritoriu să plece într-o călătorie la București. 

La noi, la Teleorman, principala nemulțumire a celor care ne-au scris era aceea că, după o zi de muncă la primărie sau la Tel Drum, nimănui nu îi arde pe frig și zăpadă de o excursie în Capitală.

I-am rugat pe cititorii care ne-au transmis astfel de mesaje să ne ofere detalii despre excursie și obiectivele care urmau să fie vizitate.

Curajul oamenilor s-a oprit la ponturi. Nimeni nu e atât de inconștient în județul acesta unde principalii angajatori sunt statul și Tel Drum să iasă în față.

De duminică încoace, am urmărit mișcările autocarelor și microbuzelor cu oameni care plecau de la Alexandria la București.

Luni excursia a fost stricată de postarea unui lider al PNL Teleorman care, pe pagina sa de Facebook, spunea că la autobaza Tel Drum din comuna Lița se adunaseră în mod nejustificat oameni care urmau să fie transportați „la un miting” la București. Indiscreția a dus la anularea parțială a călătoriei. 

Foto: Liber în Teleorman

Inginerul care are autobaza în grijă a declarat că nimeni n-a plecat de acolo și că e normal ca oameni să mai poposească în ograda Tel Drum fără să dea explicații.

„Pe surse” aflăm că 40 de persoane apucaseră deja să plece, iar în Alexandria, în zona B-urilor, unii dintre locatari știau că plecarea ar trebui să fie undeva prin jurul orelor prânzului, dintre blocuri. În ziua următoare, semnalele au venit atât dinspre Turnu Măgurele, cât și dinspre Alexandria, de unde au plecat spre București mai multe autocare ale unui operator local de transport în comun. 

Foto: Liber în Teleorman

Și la intrarea în București, în aceeași zi, diverși cetățeni au fotografiat autocare cu numere de Teleorman, la volanul cărora se aflau oameni cunoscuți din organizația locală a PSD. Alte semnale au continuat să vină din zona rurală, comunele Vedea și Lița fiind principalele localități de unde ar fi plecat spre București mașini încărcate cu turiști. Primarii care au putut fi contactați pe această temă susțineau fie că nu știu nimic despre plecarea oamenilor la București. Cum, există fotografii? Dacă există, sunt trucate, au încheiat discuția primarii.

Iată o mini-colecție de fotografii cu plecarea unor autocare la București încărcate cu teleormăneni care au descoperit în aceste zile o nouă ofertă turistică: București.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Jigodiile ar trebui oprite prin orice metoda. Nenorocirea este cain autocare sunt oameni nevinovati, in mare parte, fortati, santajati de autoritatile locale psd alde. Nu semnalati ce lericol ne paste? Javrele psd alde fac totul pe fata, fara pic de teama. Nu este de bine. Ceva se petrece, sunt implicate niste "agenturi". Dar sunt rusesti. Dragnea, tariceanu si sustinatorii din cadrul partidelor sunt uneltele de aservire a tarii rusiei. Nu uitati ca putin si ai lui doresc desfiintarea ue si retragerea nato de la frontierele rusesti. Si pana acum le iese. Vezi anglia, polonia, ungaria. Acum, in completare si romania. Cine are creier sa priceapa!
  • Like 0
 • Uitati ce scrie Dollo pe subiectul asta, si poate intelegeti de ce oamenii aia vin/sint adusi cu autocarele:
  https://www.dollo.ro/2017/02/de-ce-tin-oamenii-cu-psd/
  • Like 0
 • S-a schimbat doar numele partidului , din bolșevic in social -democrat ( sic ) , metodele au rămas aceleași .
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult