Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Oscar 2023. „Everything Everywhere All at Once”, cel mai bun film. Brendan Fraser, cel mai bun actor. Michelle Yeoh, cea mai bună actriță. Daniel Kwan şi Daniel Scheinert, cea mai bună regie

„Everything Everywhere All at Once”, Gala Oscar

Foto: Profimedia Images

„Everything Everywhere All at Once” a câștigat șapte premii, inclusiv pe cel destinat celui mai bun film, la cea de-a 95-a ediţie a Galei Oscar, care a avut loc duminică seară la Los Angeles. Filmul, care spune povestea unei familii fracturate atrase într-o aventură nebunească prin multivers, a câștigat și premiile pentru cea mai bună actriță, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriță în rol secundar, cel mai bun montaj și cel mai bun scenariu original. 

A fost, de altfel, și cel mai nominalizat film al galei prezentate de Jimmy Kimmel..

Gazda ceremoniei a început show-ul cu o glumă legată de palma pe care Will Smith i-a dat-o anul trecut lui Chris Rock. „Cinci actori irlandezi sunt nominalizaţi în această seară, ceea ce înseamnă că şansele unei lupte tocmai au crescut mult”, a glumit Kimmel, potrivit News.ro. „Vrem să vă distraţi, să vă simţiţi în siguranţă şi, cel mai important, vrem să mă simt în siguranţă”, a spus Kimmel publicului. „Deci, avem politici stricte de pace. Dacă cineva din acest teatru comite un act de violenţă în orice moment al spectacolului, va primi premiul Oscar pentru cel mai bun actor şi i se va permite să susţină un discurs de 19 minute. Dar serios, Academia are o echipă de criză. Dacă se întâmplă ceva imprevizibil sau violent în timpul spectacolului, staţi acolo şi nu faceţi absolut nimic. Poate chiar să-l îmbrăţişaţi pe atacator”, a continuat el.

La gala din acest an, Brendan Fraser, care a trecut printr-o transformare impresionantă pentru rolul din „The Whale”, a câştigat statueta peentru cel mai bun actor în rol principal. 

La categoria feminină, învingătoare a fost Michelle Yeoh, protagonista din „Everything Everywhere All at Once”, care a devenit astfel și prima actriță asiatică desemnată câștigătoare la această categorie.

Foto: AFP/ Profimedia

Lui Daniel Kwan şi Daniel Scheinert, creatorii filmului „Everything Everywhere All at Once”, le-au revenit premiile pentru regie și pentru cel mai bun scenariu original.

Foto: Profimedia Images

Jamie Lee Curtis, nominalizată pentru prima dată la Oscar, a primit trofeul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, iar Ke Huy Quan pe cel pentru cel mai mai bun actor în rol secundar. „Călătoria mea a început pe o barcă. Am petrecut un an într-o tabără de refugiaţi. Şi cumva, am ajuns aici, pe cea mai mare scenă de la Hollywood”, a spus el printre lacrimi. „Se spune că astfel de poveşti se întâmplă doar în filme. Nu pot să cred că mi se întâmplă. Acesta este visul american!”.

CNN a obţinut primul Oscar pentri „Navalny”, filmul despre disidentul rus şi fostul candidat la preşedinţie Alexei Navalnîi, fiind recompensat cu premiul pentru cel mai bun lungmetraj documentar.

Documentarul, regizat de Daniel Roher, a căpătat o nouă relevanţă după invadarea Ucrainei de către Rusia, „Alexei, lumea nu a uitat mesajul tău vital pentru noi toţi... Nu trebuie să ne fie frică să ne opunem dictatorilor şi autoritarismului oriunde apare”, a spus, potrivit News.ro, Roher, care a dedicat premiul tuturor deținuților politici din lume. Yulia Navalnîi, soţia disidentului, a urcat pe scena galei Oscar:: "Visez la ziua în care vei fi liber şi în care ţara noastră va fi liberă".

Lista completă a câștigătorilor:

Cel mai bun film: Everything Everywhere All at Once

Cel mai bun actor în rol principal: Brendar Fraser, The Whale

Cea mai bună actriță în rol principal: Michelle Yeoh, Everything Everywhere All at Once

Cea mai bună melodie originală: Naatu Naatu

Cel mai bun film străin: Nimic nou pe frontul de Vest

Cel mai bun actor în rol secundar: Ke Huy Quan, Everything Everywhere All at Once

Cea mai bună actriță în rol secundar: Jamie Lee Curtis, Everything Everywhere All at Once

Cel mai bun film de animație: Pinocchio

Cea mai bună coloană sonoră: Nimic nou pe frontul de Vest

Cel mai bun film documentar: Navalnîi

Cel mai bun scurt metraj live-action: An Irish Goodbye

Cel mai bun regizor: Daniel Kwan şi Daniel Scheinert. Everything Everywhere All at Once

Cel mai bun scenariu original: Daniel Kwan şi Daniel Scheinert, Everything Everywhere All at Once

Cel mai bun scenariu adaptat: Women Talking

Cel mai bun documentar de scurtmetraj: Familia elefantului Raghu

Cele mai bune efecte vizuale: Avatar 2

Cel mai bun scurtmetraj de animație: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

Cea mai bună imagine: James Friend, Nimic nou pe frontul de Vest

Cel mai bun machiaj: The Whale

Cele mai bune costume: Black Panther: Wakanda Forever

Cel mai bun montajEverything Everywhere All at Once

Cel mai bun design de producție: Nimic nou pe frontul de Vest

Cel mai bun sunet: Top Gun 2

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ovidiu check icon
    Am rămas parțial dezamăgit de Premiile Oscar 2023. Mi-au plăcut All Quiet On The Western Front, The Banshees Of Inisherin, The Whale, The Fabelmans, Triangle Of Sadness, Women Talking, Elvis, Andrea Riseborough în To Leslie și Cate Blanchett în Tár,
    Nu mi-a plăcut însă "super evaluatul", "super apreciatul" și "super lăudatul", Everything Everywhere All at Once, recompensat cu șapte premii. N-am putut să-l înțeleg, Nebunia aia de cadre, unele peste altele, într-un montaj năucitor, cu sunete stridente și imagini insolite m-a făcut să încep filmul de vreo două ori, dar plictisindu-mă, nu l-am dus până la capăt. De-abia a treia oară am reușit. Știu, are nota 8 pe IMDB, e elogiat de critici și parte din public, dar... nu m-a impresionat cu nimic. Nu contest însă diferențele de gusturi.
    PS. Modestă prezentarea evenimentului, în direct, pe Voyo. Eterna Irina Margareta Nistor, acompaniată de un actor al cărui nume îmi scapă, într-un dialog poate, uneori, prea colocvial și în plus mediocru.
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult