Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Papa Francisc, filmat în timp ce se plimba pe străzile pustii ale Romei. Suveranul Pontif s-a rugat pentru sfârșitul pandemiei de coronavirus

Papa Francisc pe străzile Romei

Un material filmat publicat de Vatican îl înfăţişează pe Papa Francisc mergând duminică, alături de câțiva membri ai personalului de securitate, pe Via del Corso. Strada, de obicei foarte circulată, este pustie. 

Suveranul Pontif s-a rugat pentru sfârşitul pandemiei de coronavirus şi pentru cei bolnavi și familiile acestora, dar și pentru sănătatea personalului medical și a angajaților care au grijă de farmacii şi de magazinele cu alimente.

Preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, spune că prin această imagine Suveranul Pontif transmite un mesaj de încredere. „Papa nu-l ispitește pe Dumnezeu și nu-i pune pe oameni la încercare”, a spus Francic Doboș la Digi24. „Întreaga noastră umanitate se resetează. E ca la calculator”, adaugă preotul. 

Vaticanul a anunţat duminică că toate celebrările liturgice din Săptămâna Paştelui vor avea loc "fără prezenţa fizică a credincioşilor" în Piaţa Sf. Petru, din cauza pandemiei de coronavirus, o măsură considerată fără precedent în vremurile moderne. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult