Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Papa Francisc, mesaj de Anul Nou: „A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu”

Papa Francisc - 2022

Foto: Getty Images

În mesajul său de Anul Nou, Papa Francisc a lansat un nou apel pentru încetarea violenței împotriva femeilor, spunând că aceste fapte reprezintă „o insultă adusă lui Dumnezeu”.

Suveranul pontif, în vârtă de 85 de ani, și-a construit predica de Anul Nou în jurul temelor asociate maternității și femeilor - spunând că femeile au ținut împreună „firele vieții” - și a folosit discursul său pentru a face unul dintre cele mai puternice apeluri ale sale pentru încetarea violenței domestice.

„Și din moment ce mamele dăruiesc viață, iar femeile păstrează lumea (împreună), să facem cu toții eforturi mai mari pentru a promova mamele și pentru a proteja femeile”, a spus Francisc, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

„Cât de multă violență este îndreptată împotriva femeilor! Gata! A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu, care de la o femeie a preluat umanitatea noastră - nu de la un arhanghel, nu în mod direct, ci de la o femeie", a adăugat suveranul pontif, referindu-se la Fecioara Maria.

În timpul unei emisiuni la televiziunea italiană, luna trecută, Papa Francisc i-a spus unei femei care fusese bătută de fostul ei soț că bărbații care comit acte de violență împotriva femeilor se angajează în fapte care sunt „aproape satanice”.

De la începutul pandemiei de COVID-19, în urmă cu aproape doi ani, suveranul pontif s-a exprimat de mai multe ori împotriva violenței domestice, care a crescut în multe țări, după ce perioadele de lockdown au făcut ca unele dintre femei să rămână captive alături de agresorii lor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm