Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Papa Francisc: „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există unii negaționiști ai vaccinului. Iar unul, bietul de el, a fost spitalizat din cauza virusului”

Papa Francisc și înalții prelați

Foto: Vatican Media/CPP/IPA/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Papa Francisc a mărturisit că nu își poate explica reticența față de vaccin a unora dintre clericii catolici. „Este un pic ciudat, pentru că omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile”, le-a spus Suveranul Pontif jurnaliștilor, în timpul unui zbor din Slovacia în Italia.

Papa a povestit că inclusiv în Colegiul Cardinalilor există oameni care refuză să se vaccineze. „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există unii negaționiști ai vaccinului. Dar unul, bietul de el, a fost spitalizat din cauza virusului. Aceasta este ironia vieții”, a remarcat el.

Pontiful, care este el însuși vaccinat. a adăugat că aproape toată lumea de la Vatican este acum vaccinată și că „încearcă să afle cum să-i ajute” pe cei care ezită.

„Când eram copii am fost vaccinați pentru rujeolă, poliomielită - toți copiii au fost vaccinați și nimeni nu a spus nimic”, a exclamat el.

Dar a recunoscut că unele dezbateri privind vaccinul ar putea spori temerile și incertitudinea cu privire la efectele adverse și, de aceea, este de părere că „ar trebui să clarificăm lucrurile și să vorbim cu calm”.

În trecut, Papa Francisc i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze „pentru binele comun”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult