Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Papa Francisc: „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există unii negaționiști ai vaccinului. Iar unul, bietul de el, a fost spitalizat din cauza virusului”

Papa Francisc și înalții prelați

Foto: Vatican Media/CPP/IPA/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Papa Francisc a mărturisit că nu își poate explica reticența față de vaccin a unora dintre clericii catolici. „Este un pic ciudat, pentru că omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile”, le-a spus Suveranul Pontif jurnaliștilor, în timpul unui zbor din Slovacia în Italia.

Papa a povestit că inclusiv în Colegiul Cardinalilor există oameni care refuză să se vaccineze. „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există unii negaționiști ai vaccinului. Dar unul, bietul de el, a fost spitalizat din cauza virusului. Aceasta este ironia vieții”, a remarcat el.

Pontiful, care este el însuși vaccinat. a adăugat că aproape toată lumea de la Vatican este acum vaccinată și că „încearcă să afle cum să-i ajute” pe cei care ezită.

„Când eram copii am fost vaccinați pentru rujeolă, poliomielită - toți copiii au fost vaccinați și nimeni nu a spus nimic”, a exclamat el.

Dar a recunoscut că unele dezbateri privind vaccinul ar putea spori temerile și incertitudinea cu privire la efectele adverse și, de aceea, este de părere că „ar trebui să clarificăm lucrurile și să vorbim cu calm”.

În trecut, Papa Francisc i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze „pentru binele comun”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult