Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Papa Francisc: „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există unii negaționiști ai vaccinului. Iar unul, bietul de el, a fost spitalizat din cauza virusului”

Papa Francisc și înalții prelați

Foto: Vatican Media/CPP/IPA/ Shutterstock Editorial/ Profimedia

Papa Francisc a mărturisit că nu își poate explica reticența față de vaccin a unora dintre clericii catolici. „Este un pic ciudat, pentru că omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile”, le-a spus Suveranul Pontif jurnaliștilor, în timpul unui zbor din Slovacia în Italia.

Papa a povestit că inclusiv în Colegiul Cardinalilor există oameni care refuză să se vaccineze. „Chiar și în Colegiul Cardinalilor există unii negaționiști ai vaccinului. Dar unul, bietul de el, a fost spitalizat din cauza virusului. Aceasta este ironia vieții”, a remarcat el.

Pontiful, care este el însuși vaccinat. a adăugat că aproape toată lumea de la Vatican este acum vaccinată și că „încearcă să afle cum să-i ajute” pe cei care ezită.

„Când eram copii am fost vaccinați pentru rujeolă, poliomielită - toți copiii au fost vaccinați și nimeni nu a spus nimic”, a exclamat el.

Dar a recunoscut că unele dezbateri privind vaccinul ar putea spori temerile și incertitudinea cu privire la efectele adverse și, de aceea, este de părere că „ar trebui să clarificăm lucrurile și să vorbim cu calm”.

În trecut, Papa Francisc i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze „pentru binele comun”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult