Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Papa Francisc s-a vaccinat împotriva Covid

Foto: Maria Grazia Picciarella/ Zuma Press/ Profimedia

În Aula Paul a VI-lea de la Vatican, unde ține de obicei evenimentele publice, Papa Francisc s-a vaccinat miercuri cu prima doză a serului dezvoltat de Pfizer împotriva Covid, urmând să o primească pe a două peste trei săptămâni, relatează Rome Reports.

Din respect pentru intimitatea Suveranului Pontif, momentul nu a fost fotografiat, scrie sursa citată.

Săptămâna trecută, Papa Francisc anunțase că urmează să se imunizeze, îndemnându-i pe toți să facă același lucru pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe ceilalți.

"Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora", a spus Papa Francisc potrivit Agerpres.

Miercuri a început campania de vaccinare la Vatican, de care vor beneficia 5.000 de locuitori și angajați.

Papa Francisc cu mască
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu sunt religios chiar anti-dogmatic al "CARTII" dar acest papa este INTELIGENT SI DESTEP. Pentru multe lucruri inclusiv acesta il respect.....
  • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   Parerist check icon
   Mai rau, are si bun simt...
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult