Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Papa Francisc s-a vaccinat împotriva Covid

Foto: Maria Grazia Picciarella/ Zuma Press/ Profimedia

În Aula Paul a VI-lea de la Vatican, unde ține de obicei evenimentele publice, Papa Francisc s-a vaccinat miercuri cu prima doză a serului dezvoltat de Pfizer împotriva Covid, urmând să o primească pe a două peste trei săptămâni, relatează Rome Reports.

Din respect pentru intimitatea Suveranului Pontif, momentul nu a fost fotografiat, scrie sursa citată.

Săptămâna trecută, Papa Francisc anunțase că urmează să se imunizeze, îndemnându-i pe toți să facă același lucru pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe ceilalți.

"Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora", a spus Papa Francisc potrivit Agerpres.

Miercuri a început campania de vaccinare la Vatican, de care vor beneficia 5.000 de locuitori și angajați.

Papa Francisc cu mască
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu sunt religios chiar anti-dogmatic al "CARTII" dar acest papa este INTELIGENT SI DESTEP. Pentru multe lucruri inclusiv acesta il respect.....
  • Like 2
  • @ HyperX Radu Panaitescu
   Parerist check icon
   Mai rau, are si bun simt...
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult