Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Papa Francisc s-a vaccinat împotriva Covid

Foto: Maria Grazia Picciarella/ Zuma Press/ Profimedia

În Aula Paul a VI-lea de la Vatican, unde ține de obicei evenimentele publice, Papa Francisc s-a vaccinat miercuri cu prima doză a serului dezvoltat de Pfizer împotriva Covid, urmând să o primească pe a două peste trei săptămâni, relatează Rome Reports.

Din respect pentru intimitatea Suveranului Pontif, momentul nu a fost fotografiat, scrie sursa citată.

Săptămâna trecută, Papa Francisc anunțase că urmează să se imunizeze, îndemnându-i pe toți să facă același lucru pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe ceilalți.

"Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora", a spus Papa Francisc potrivit Agerpres.

Miercuri a început campania de vaccinare la Vatican, de care vor beneficia 5.000 de locuitori și angajați.

Papa Francisc cu mască
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu sunt religios chiar anti-dogmatic al "CARTII" dar acest papa este INTELIGENT SI DESTEP. Pentru multe lucruri inclusiv acesta il respect.....
  • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   Parerist check icon
   Mai rau, are si bun simt...
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult