Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Papa Francisc s-a vaccinat împotriva Covid

Foto: Maria Grazia Picciarella/ Zuma Press/ Profimedia

În Aula Paul a VI-lea de la Vatican, unde ține de obicei evenimentele publice, Papa Francisc s-a vaccinat miercuri cu prima doză a serului dezvoltat de Pfizer împotriva Covid, urmând să o primească pe a două peste trei săptămâni, relatează Rome Reports.

Din respect pentru intimitatea Suveranului Pontif, momentul nu a fost fotografiat, scrie sursa citată.

Săptămâna trecută, Papa Francisc anunțase că urmează să se imunizeze, îndemnându-i pe toți să facă același lucru pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe ceilalți.

"Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora", a spus Papa Francisc potrivit Agerpres.

Miercuri a început campania de vaccinare la Vatican, de care vor beneficia 5.000 de locuitori și angajați.

Papa Francisc cu mască
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu sunt religios chiar anti-dogmatic al "CARTII" dar acest papa este INTELIGENT SI DESTEP. Pentru multe lucruri inclusiv acesta il respect.....
  • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   Parerist check icon
   Mai rau, are si bun simt...
   • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult