Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Părintele Ghelasie, care nu credea în COVID și chema oamenii „la potir și linguriță”, a murit de coronavirus. Jurnalista Liana Alexandru: „E greu de înțeles complicitatea BOR la aceste atitudini sinucigașe ale preoților”

Părintele Ghelasie

Înmormântarea unuia dintre discipolii lui Arsenie Boca a devenit prilej de pelerinaj. Oamenii au venit de la sute de kilometri depărtare la Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighișoara, ca să-și ia rămas bun de la starețul Ghelasie Țepeș, mort de COVID-19 la 58 de ani. 

Jurnalista Liana Alexandru scrie pe Facebook că regulile de distanțare socială au fost ignorate de participanții la înmormântare și vorbește despre „complicitatea Bisericii la dispariția credincioșilor și a propriilor slujbași.”

„Nici vorbă să respecte cineva vreo distanțare socială la înmormântare, nici vorbă să limiteze sau să verifice vreo instituție numărul participanților. 

Că n-ai ce să le ceri enoriașilor care cred mai mult în minunile morților decât în puterea celor vii și se-mbulzesc de secole pe la moaște e deja teoremă. E greu, însă, de înțeles complicitatea BOR la aceste atitudini sinucigașe ale preoților și la actele de premeditare criminală pe care doar morții le mai pot demonstra. Mesajul părintelui Ghelasie, care nu credea în COVID și chema sărmanii oameni la potir, linguriță și pupat de patrafir, mi se pare grăitor pentru complicitatea Bisericii la dispariția credincioșilor și a propriilor slujbași”, scrie Liana Alexandru.

În ultima sa predică, pe 26 octombrie, preotul i-a îndemnat pe oameni să nu se teamă de coronavirus.

„Uitați-vă dumneavoastră că din boala asta au făcut ca o religie. Vor să vă închidă, să nu vă mai lase să vă spovediți, să nu vă mai împărtășiți, că acolo e boala, la potir, auzi! Greșit! După toate greutățile noastre, nu vedeți că vor să vă închidă sărbătorile?”, a spus atunci starețul Ghelasie.

Pe 6 noiembrie, preotul a ajuns la spital în stare gravă, fiind testat pozitiv la SARS-CoV-2. A fost transferat la terapie intensivă, dar după aproximativ o săptămână a decedat. Potrivit Știrile ProTV, la mănăstire va fi declanșată o anchetă epidemiologică, pentru a identifica alte eventuale persoane infectate cu coronavirus.

Înmormântarea discipolului lui Arsenie Boca a devenit prilej de pelerinaj. Oamenii au venit de la sute de kilometri...

Posted by Liana Alexandru on Tuesday, November 17, 2020
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parintelui i-a iesit NGATIV testul anti covid... De ce a murit, o sa aflati dupa ancheta, as cum in mod suspect au murit sute de batrani diagnosticati cu covid cand ei nu veu as ceva.
  • Like 3
 • De la care enorias a luat virusul,nu cumva statul paralel ii la mijloc ????
  Pe Bulibasa ,BOR-ului cu privirea vesnic incruntata si fizionomia unui gangster,cand o sa-l plangem,din moment ce el transmite subalternilor ca nu exista nici o problema sa se inghesuie lumea crestina(prostita de sute de ani)sa pupe mortii???
  Iaca asa s-a scapat de unul din gasca si pe repede inainte precis are altul in loc.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Mare pagubă. Și-a pierdut o haită de habotnici șeful,poate așa le vine mintea la loc.
  • Like 2
 • Tot acest pseudo-articol se bazeaza pe o afirmatie pe care trebuie sa o credem neconditionat: "parintele a murit de Covid-19" Si sigur ca noi, ca buni sclavi spalati bine pe creier de media cea onesta (care ne spune ca doar asa devenim inteligenti, frumosi si progresisti) o vom face!

  Sau nu? Caci tot asa pot sa vin si eu sa afirm ca a fost, de fapt, victima unor experimente ale extraterestrilor veniti din Alpha-Centauri!

  Sincer, cand am vazut morti din accidente rutiere sau orice alte cauze, inregistrati ca morti de covid, incep sa am mari indoieli. Faptul ca a fost si testat cu covid (si aici indoielnic!) nu inseamna automat ca aceea a fost cauza.

  "Citarea" acelei "jurnaliste" mi se pare cel putin grobiana - de fapt este doar un plagiat asumat. Ca sa nu mai vorbesc de calitatea mizerabila a "jurnalistei" - o antropoida primitiva, agresiva si limitata, demna urmasa a tortionarilor comunisti care il arestau pe Arsenie Boca pentru credinta lui. Cum sa piarda ea ocazi sa ponegreasca ceea ce taica-sau sau bunicul ei au incercat sa distruga doar pentru ca era mult prea deasupra lor si lor, nimicilor, le era ingrozitor de frica?

  Sigur ca se moare de covid, mai ales daca-l scrii cu majuscula si urmat de "-19" ... Dar mult, mult mai putin decat si-ar dori "gorilienii si reptilieni" societati si sigur nu cei care vor ei!
  • Like 4
  • @ Dani-El EL
   Dan check icon
   popa ,,lovit-n orgoliu ,sa nu credeti si voi pana nu vedeti , ca acest ,rapost, !
   • Like 2
  • @ Dani-El EL
   Dan check icon
   Dar, ca sa se inteleaga mai bine,, ortodoxia neaosa,, trebuie sa mai prezint un Adevar ;;
   --- Oare de ce , alte culte religioase ,au facut tot posibil, si au dat , emisie libera FTA,, la emisiunile religioase pe canalele tv pe satelit , Alfa-Omega , Credo tv, Spoeranta tv, deci toate aceste canale tv ,, emit liber ,,programe deosebit de educative, , fara agresiuni si limbaj ,toxic, Acest canale functioneaza pe satelitul Eutel sat W2 la 16 gr est,, si pe satelitul Thor la 0,8 gr W ,, Dar ,ortodoxii ,au plimbat si ,au blindat ,codat , singur, post trinitas , ca ,cine are bani sa le dea , , vizioneaza cine nu ,se uita la icoane, Cunosc per, caz , cu o antena parabolica , are acces gratis l aprog, sus menitonate, La unii se poate4 dar la smecheri ,, NU
   se poate, Sa ,ramana asa cum sunt ne educati ,> Cam asa riese din comportarea ortodoxiei pe la noi !!!
   • Like 0
  • @ Dani-El EL
   Daca ai fi spus ca a murit din cauza unor experimente, sau nu,doar experimante, ale "prietenilor" chinezi, despre care nimeni in lume nu mai indrazneste sa aminteasca, erai mai aproape de o posibila realitate..
   • Like 0
 • Mai rar atata ura la moartea unui om. Felicitari, ati devenit sclavii perfecti, care nu se intreaba de ce mor 95% din cei ventilati mecanic, nu vor sa stie ca bugetul sanatatii are alocate 15 miliarde lei (2019) care nu se regasesc in calitatea actului medical si nici macar in infrastructura (de-aia ard spitalele), dar in schimb urlati de bucurie ca a murit un preot. Sa fiti sanatosi, va doresc sa primiti fix si exact ce le doriti voi altora.
  P.S. Merg la moaste, va pup pe suflet!
  • Like 5
  • @ Gabi Vlad
   Gabi Vlad Nimeni nu "urla de bucurie" A murit de Covid o persoana a carei atitudine ii impingea pe altii la moarte. Din cauza acestor oamenii, care indeparteaza oamenii de adevar din orgoliu religios mor multi, iar viata noastra este ingradita si trista, copiii nu fac scoala, oameni raman fara servici, dar de asta nu te doare inima, totul e sa versi lacrimi de crocodil pentru ca ai aflat un adevar care nu iti convine. Spitalele ard din cauza celor 30 de ani de dominatie pesedista. (unde sunt spitalele noi promise?) Din cauza voastra am ajuns in halul in care am ajuns... Ispititi pe Dumnezeu, voi, credinciosii lui Peste prajit.
   • Like 8
  • @ Gabi Vlad
   Dan check icon
   popa ,lovit-n Orgoliu , sa nu credti pana nu vedti ca acest ,raposat,,
   • Like 0
  • @ Dana Gabriela Chmilevschi
   Dan check icon
   Regret ca ,doar 1 like ,se poate oferi ,ptr .ca a-ti merita 100 !! Foarte bine subliniat, si scos in evidenta ,Gandirea de Ev mediu ,,
   -- Spitalul de la Piatra -Neamt , s-a intamplat ,ca ,un fel de siringa electrica , suprasolicitata,, si cu sigurante el, ,puse de un ,,dorel ,, un nepriceput in domeniu ,,Iar medicii , au incercat tot ca ,sa se salveze vieti ,De unde sa stie ei ca ,,
   -- Instal. electrica este ,neconforma , Cel putin asa se ,discuta ,virtual ,
   -- Acest aspect ,,explica lipsa de profesionalism , incepand de la , electrician ,pana la ing, director tehnic, etc etc Sau ..
   --- O fi cumva vinovat Domnul Presedinte Johanis, ? Cata prostie si ipocrizie, ?
   -- Popa ,raposatul , a gasit ,ce a ,,cautat ,,
   -- Ca nu seintampla nimic,daca pupi ,,moaste infecte, ,Ehe cati vor fi inca
   neidentificati , care sunt purtatori de virus si nu stiu , ?
   • Like 0
  • @ Dana Gabriela Chmilevschi
   Degeaba din ce in ce mai multi oameni se confrunta personal cu acete ciudatenii medicale... In Bucuresti stiu trei cazuri in care oameni perfect sntosi au murit peste noapte de..."Covid".
   Efectiv nu u cazuri. Acele spitale "pline"sunt in realitte goale. Acum simplu fapt ca nu ai miros (nici eu nu aveam cand stateam in curent) e covid. Daca testele nu sunt relevante(vezi cazul in care intreaga echipa de fotbal Cluj de exemplu a fost gresit diagnosticat fimca testele nu sunt relevante... arunci cum.poti sti macar daca acest Covid... exista???
   • Like 1
  • @ Dana Gabriela Chmilevschi
   Chestiunea, mon cher, e ca de fapt parintele n-avea covid, i-a iesit testul negativ. Asa ca pot spune orice si pot avansa orice ipoteza a mortii, mai putin covidul. Nu va repeziti la comentarii aiurea, mai si informati-va inante!
   • Like 0
  • @ Gabi Vlad
   Nu doar că n-avea covid, nici n-a murit.
   • Like 0
 • Ce sa-i urez amicului Ghelasie : multa sanatate , conform spusei si faptei ... ; tine-o tot asa , vraciule siberian si pe acolo unde te afli , bineinteles , daca exista un ,, acolo ,, ...
  • Like 4
 • Ultimul test a ieșit negativ!! Încetați cu împrăștierea de FAKE NEWS! A fost distanțare între oameni de cel putin 1m. Părintele NU A MURIT DE COVID.
  • Like 3
 • sper ca dau amenda la toti de acolo.
  • Like 2
 • Părintele...
  Din toate cazurile pe care le cunosc personal, absolut toți popii și-au căpătat parohiile pe baza de șpagă dată unui fericit șef ierarhic... astfel că, pe bază de șpagă, ca în orice altă activitate, ajunge înapoia patrafirului orice își permite financiar...
  Din discuția despre calitățile popilor, avută cu un foarte apropiat, am aflat că: ”fără ei nu se poate”...
  • Like 3
  • @ Ion Popescu
   Dorin check icon
   Adevărat,cum să lipsească spaga grasă la bârboșii cu patrafir.
   • Like 2
 • Nici bulibașă lor nu e mai breaz.Asteapta cu interes sa se-ntample cat mai des?
  • Like 4


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult