Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

ÎPS Teodosie a oficiat o slujbă de „alungare” a covidului, pe străzile unei comune din Constanța. În județ sunt confirmate în total 8.666 de cazuri

ÎPS Teodosie - slujba pe strada

Un sobor de preoți de la Arhiepiscopia Tomisului, în frunte cu ÎPS Teodosie, au mers zilele trecute pe străzile comunei Cogealac, din județul Constanța, într-o procesiune de alungare a coronavirusului, scrie replicaonline.ro.

Preoții au fost însoțiți de o autoutilitară cu boxe, pentru ca toți locuitorii comunei să poată auzi slujba. Mai mulți localnici au însoțit alaiul religios, purtând torțe și icoane.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au răspuns în acest fel apelului transmis de primarul din Cogealac. 

În judeţul Constanţa, numărul total de cazuri confirmate raportat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică este de 8.666, iar coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de direcția de sănătate publică este de 3,8.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Așa cum e alcătuit, articolul ăsta e o știre, mă și mir că-i semnată. Nu conține nici o opinie, așa cum m-am obișnuit pe republica.ro. Oare de ce trebuie lăsat singur CTP-ul să se bată cu prostia comună și cu nemernicia BOR ?...
  • Like 2
 • Sugestie pt. guvernn. In toate localitatile unde spitalele nu mai au paturi disponibile, bisericile sa fie dotate cu paturi de spital,aparate de oxigen medical,cateva maicute (mai tinerele) instruite sa ia temperatura,sa monteze branule si in fiecare zi preoti cu inalta calificare sa inalte rugi (cantate sau necantate) pt. vindecarea bolnavilor internati in sfantul lacas. Normal ca fiecare bolnav va fi internat la biserica de ritul lui.
  • Like 1
 • Pe lângă Sputnik și Pfizer, încă un vaccin se adaugă pe lista remediilor împotriva SARS-CoV-2.
  Este vorba de Ortodox-19, descoperit de savantul constănțean Macedon Petrescu, singurul leac al cărui rată de vindecare ajunge la 100%.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Exceptând asfaltul de pe străzi, mașina din background și lumina artificiala scena arată ca in Evul Mediu.
  • Like 7
  • @ Paul
   Dan check icon
   Felicitari Stimate Domn ,Asa este , scene din Evul Mediu ,,care sunt valabile si astazi ,, din pacate, Mentalitatea de ev mediu din capul ,multor crestini ,nu se schimba asa usor, Marea majoritate NU inteleg ,ca ;
   --- Crediunta in Dumnezeu este ceva ,, iar ce fac popii ortodoxi este cu totul altceva ,,smecherie ,,hotie --MINCIUNA CRASA,,--- SI NIMIC BINE, Biserici fara nr, la cei ajuta acum pe acei ,crestini bolnavi de Covid , ACEST,,,MASCARICI ,, teodosie ,,, A FACUT UN SPECTACOL DE EV MEDIU ,, SI ATAT ,, Nu are cum sa schimbe el ceva in acest sens,,Sa-i lasam pe medici sa-si faca Meseria , si ve-ti vedea rez, ,,stimati enoriasi ,!
   • Like 3
 • Parerist check icon
  Pai o sa funcționeze. În câteva luni, poate un an probabil asta o sa fie o problema aproape rezolvata :D
  • Like 3
 • Macar acum suntem siguri ca nici un cetatean al comunei nu va mai face Virusul.
  .... stici ce cred eu ca ar zice Creanga: "cumplit mestesug de tampenie" !
  • Like 10
  • @ Cosmin YO
   Dan check icon
   Un Like , , dar regret ca nu se poate mai multe !!
   • Like 0
  • @ Cosmin YO
   Dan check icon
   Un Like , , dar regret ca nu se poate mai multe !!
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult