Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Părinții ținuți de lege la gard, Firea și Pandele se dau în bănci în sala de clasă. Sesizând gafa, primarul Capitalei a șters poza de pe contul său de Facebook

Firea - familia

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și soțul ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari, s-au fotografiat azi în clasă cu copiii lor, deși accesul părinților în școli este interzis, din cauza pandemiei. Firea a postat imaginea pe contul ei de Facebook, însă ulterior a șters-o.

Contactă de G4Media, Gabriela Firea a declarat că toți părinții și copiii au acces în școală în grupuri de 5, pentru a prelua manuale și că și-au dat măștile jos 30 de secunde, ca să facă o fotografie.

„Da, toți părinții și copiii mici au acces, doar în grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineață, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în școală. Nu am interacționat cu alți părinți sau elevi. Am purtat măști în interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie”, a spus Firea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Curand va fi stearsa si din actele ce vor fi eliberate de Primaria Capitalei. AMIN!
  • Like 0
 • O adunatura de marlani. Cu fiecare ocazie isi dau arama pe fata. Si mai sunt cretini care ii apreciaza! Mi-e scarba. Sper ca de data sata sa scapam, macar de toapa de la Bucuresti.
  • Like 3
 • O regret,vorba vine,pe Dancila,desi ambele,sunt o bataie de joc la sexul feminin.
  • Like 3
  • @ Nicolaie Apolzan
   una mai NERUSINATA ca alta! Ghici care?
   • Like 0
 • Niste imbecili amandoi, pai se putea sa nu doreasca sa se dea in barci odata cu inceperea scolii? Anul trecut Pandele s-a cocotat pe o masa cu picioarele, bun exemplu pentru copii, n-am ce zice! Ma intreb cand o sa invete toti acesti mocofani ca trebuie sa faca ceva util pentru societate ca politicieni in exercitiu, nu "poze".... Probabil cand isi vor pierde electoratul la fel de tembel ca si ei......
  • Like 3
 • Ce nu fac politicienii români (de ambele sexe) pentru imagine! Pun la bătaie orice, inclusiv propriii copii, că de-aia i-au făcut, să se folosească de ei. Ori cel puțin așa pare.

  cel puțin așa pare.
  • Like 1
  • @ Georgiana Ionas
   Delia MC Delia MC check icon
   ...s-a "oprișat" (mi-a plăcut expresia) pe toți ceilalți părinți care n-au avut voie să intre în școală și si-au lăsat copiii la poartă. O mare sfidare. Pentru că poate.
   • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult