Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este freelancer, specializată în content writing și digital marketing. Este absolventă a Facultății de Litere (Universitatea București), secția Română-Comunicare și Relații Publice. A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

Amadeus Academy

Tot mai mulți copii își doresc sau sunt încurajați de părinți să studieze canto ori un instrument muzical. Și, din fericire, sunt tot mai multe variante pentru a accesa acest tip de educație informală care, dincolo de performanța muzicală propriu-zisă, care în domeniul artei ține și de talent, vine cu beneficii pe termen lung.

Citește mai mult

Albert Lin

Considerat o versiune modernă a lui Indiana Jones, Albert Lin, inginer și om de știință, a devenit cunoscut pentru faptul că folosește tehnologii avansate ca să exploreze situri arheologice și orașe pierdute. În 2008 a plecat în căutarea mormântului lui Genghis Khan, iar expedițiile sale în întreaga lume au continuat în ciuda faptul că în 2016 și-a pierdut piciorul drept. După seria documentară Orașe pierdute din 2019, produsă de National Geographic, Lin revine cu un al doilea sezon: „Orașe pierdute și redescoperite, cu Albertin Lin”.

Citește mai mult

tanara - abuz

După mai bine de un an, C. a găsit, în sfârșit, curajul să-i spună „S-a terminat!”. A privit-o cu și mai mult dispreț ca de obicei. Preț de câteva secunde nu a zis nimic, apoi a scăpat printre dinți: „Ești o proastă!”. Nimic nou pentru C. Auzise vorbe mai aspre din gura lui. Foto: Antonio Guillem Fernndez / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

BCR Seed Starter,

BCR a lansat BCR Seed Starter, prima companie de capital de risc corporativ (CVC) a unei bănci din România, prin intermediul căreia intenționează să investească 5 milioane de euro, în următorii 5 ani, în startup-uri de tehnologie. Sunt căutate acele companii care au potențialul de a optimiza procesele bancare interne, de a îmbunătăți portofoliul de servicii oferite clienților băncii sau de a susține integrarea standardelor ESG (mediu, social, guvernanță corporativă).

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Prematur

Se grăbesc să vină pe lume chiar dacă nu sunt încă pregătiți. Cântăresc numai câteva sute de grame și nu sunt complet dezvoltați, dar au dorință de viață. Și asta îi motivează atât pe părinți, cât și pe medici să intre alături de ei în lupta pe care trebuie să o dea. Prima și poate cea mai importantă.

Citește mai mult

Reptiland

Pe drumul de la Râșnov spre București, Simona și Adrian Atinge abia au reușit să schimbe câteva vorbe. Li se ceruse să amenajeze un spațiu cu terarii pentru reptile. Și problema nu erau neapărat terariile, chiar dacă erau semnificativ mai mari decât cele pe care le făcuseră înainte, cât faptul că nu știau nimic despre reptile, iar clientul voia conceptul complet, care să includă și instruirea angajaților.

Citește mai mult

Reciclon

Dacă te străduiești deja să colectezi selectiv gunoiul acasă sau la birou, cu gândul că astfel contribui la reducerea poluării, cel mai probabil știi și faptul că, de cele mai multe ori, acesta este ridicat de o singură mașină. În cel mai bun caz, deșeurile ajung în centrele de reciclare unde are loc o altă sortare și apoi intră efectiv în procesul de prelucrare în vederea reutilizării. De cele mai multe ori însă, lucrurile nu funcționează așa cum ar trebui.

Citește mai mult

Marius Manole

„Acum am o relație justă cu banii. Înainte de pandemie aveam o relație neortodoxă. Adică cheltuiam foarte mult, compulsiv și nejustificat. Credeam că asta e o mare bucurie a vieții mele. Pentru că muncind mult, neavând timp, când intram într-un magazin, îmi luam dopamina și serotonina din cumpărături inutile. În pandemie mi-am dat seama că nu am nevoie de atât de multe lucruri și acum cred că am ajuns să am o relație justă cu banii. Până și bacșișul s-a micșorat. (...)

Citește mai mult