Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este freelancer, specializată în content writing și digital marketing. Este absolventă a Facultății de Litere (Universitatea București), secția Română-Comunicare și Relații Publice. A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

Alexandra Maier

În momentul în care faci o achiziție, mai mare sau mai „de răsfăț”, ajută să știi câte zile și/ sau ore muncești că să îți cumperi acel lucru. În medie, ai 168 de ore lucrătoare într-o lună. Asta înseamnă că dacă ai un salariu de 1.000 de euro, fiecare oră îți aduce 30 lei cu aproximație.

Citește mai mult

Băcănia Rod

„Nu e simplu să faci un business. E mult mai ușor să lucrezi în corporație și să-ți intre 1.500-2.000 de euro pe card, la sfârșitul lunii, decât să te apuci să muncești de nebun. Sunt și beneficii, dar (a avea un business – n.r) nu e pentru toată lumea.”

Citește mai mult

Cătălina Dobre și Bogdan Dudău

Cătălina Dobre și Bogdan Dudău au identificat aceste probleme în timpul discuțiilor cu oameni de HR și au dezvoltat un software prin care procesul de recrutare să devină mai eficient și să ocupe cât mai puțin timp.

Citește mai mult

 Boiler Coffee Shop

În fiecare dimineață, Paul Ungureanu și Radu Solo își parchează mașinile oriunde găsesc un loc în apropierea străzii Ing. Slăniceanu Nicolae, în zona Pieței Muncii, și merg pe jos până la capătul care iese în șoseaua Mihai Bravu. Aici au deschis în iunie 2020 Boiler Coffee Shop, împreună cu Răzvan Popa. Pe drum îi salută și le zâmbesc tuturor oamenilor pe care îi întâlnesc, așa cum ați văzut probabil numai la țară. Cum de se întâmplă asta pe o stradă din centrul Bucureștiului? (Foto: Ana Georgescu)

Citește mai mult

I wood be

„La început, toate produsele I Wood Be le-am făcut din cartoane pe care nu voiam să le arunc și tot felul de nimicuri pe care le găseam prin casă. De exemplu, cutiile de vopsea pentru păr. Le lipeam, le coseam, apoi le pictam și le transformam în semne de carte. Iar la primul târg exact cu asta am mers. Și le-am vândut pe toate spre surprinderea mea.”

Citește mai mult

Wolves

Povestea Wolves WoodWorks a început la sfârșitul lui 2019, după ce cu un an în urmă, Maria și soțul ei Ladislau au decis să se întoarcă în România. Petrecuseră 7 ani în Germania și alți 7 în Austria.

Citește mai mult