Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este freelancer, specializată în content writing și digital marketing. Este absolventă a Facultății de Litere (Universitatea București), secția Română-Comunicare și Relații Publice. A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

copil - scoala -  Foto: Stephen Lux / ImageSource / Profimedia

Bunicii ne-au trimis părinții la școală ca să învețe o meserie și să se mute la oraș, unde viața părea mai blândă și traiul mai bun. Părinții noștri ne-au trimis la rândul lor la școală dorindu-și pentru noi o viață mai bună decât a lor și ne-au visat medici, avocați, ingineri, profesori sau contabili. Pentru că munca fizică e grea și prost plătită și la sat, și la oraș. Ne-au încurajat, ne-au comparat, ne-au pedepsit, ne-au recompensat ca să luăm note mari și să ajungem cineva. Foto: Stephen Lux / ImageSource / Profimedia

Citește mai mult

telemunca - work from home

Potrivit unui studiu eJobs, principalul lucru pe care și-l doresc angajații de la următorul loc de muncă este un salariu mai mare(78%). Nu este însă singurul. Pentru a atrage candidați, start-up-urile pot oferi fie avantaje pe care companiile nu mai sunt dispuse să le dea, fie beneficii care nu sunt neapărat compatibile cu structurile și procedurile complicate din marile organizații. Foto: Anna Ostanina / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

Alexandru Agatinei

În urmă cu 5 ani, pe piața internațională de tehnologie, România era cel mai adesea asociată cu BitDefender și eMAG, însă Dracula continua să rămână conexiunea cea mai simplă și mai sigură cu țara noastră. Astăzi, nu mai este nevoie de această referință, pentru că acum, când spui România, se face automat legătura și cu UiPath. Așa cum se face și între Bulgaria și Payhawk sau între Polonia și ElevenLabs.

Citește mai mult

Learngate

Indiferent că au sau nu o înclinație spre știință, copiii ar trebui să fie expuși la cât mai multe experiențe prin care să se apropie de domenii precum chimie, fizică sau biologie. Și nu neapărat pentru a le deschide drumul către o profesie, deși aceste „semințe” pot răsări mai târziu în alte contexte, cât pentru câștigul de a intra în contact cu metodele științifice.

Citește mai mult

Secția de neonatologie Spitalul Județean Constanța

A. s-a născut la 24 de săptămâni și cântărea numai 390 de grame. Era o mână de om. La propriu. Cu piciorușele puțin strânse reușea să se cuibărească perfect în palma medicului care a îngrijit-o. Dr. Georgia Oglindă, șeful Secției de Neonatologie de la Spitalul Județean Constanța, spune că în cazul copiilor născuți prematur, minunile sunt așteptate în fiecare zi, dar uneori e nevoie de „minuni extreme”. Și care de multe ori vin. A. este una dintre ele.

Citește mai mult

Alex Holicov

La 15 ani de la lansare, platforma educațională Adservio a ajuns să fie folosită de peste 1.150 de școli. Creșterea numărului de utilizatori s-a înregistrat abia în ultimii ani și se datorează în special pandemiei când, pentru o lungă perioadă de timp, online-ul a devenit singura metodă de a face educație. Chiar și așa, majoritatea școlilor rămân reticente în adoptarea unei soluții digitale care poate îmbunătăți întreaga activitate, de la aspectele administrative și felul în care se desfășoară efectiv o oră de curs, până la evaluare și comunicarea cu părinții.

Citește mai mult

dr. Rob Pieters

Adesea mă sună câte o mamă și mă întreabă unde e locul cel mai bun unde ar putea să-și trateze copilul. Și singurul aspect pozitiv pe care îl identific este că acel copil are alături o mamă care să-l ajute să facă față iadului în care intră atunci când află că are cancer.

Citește mai mult

VenVen Festival

Astăzi, visul lui Lucian este să organizeze la Iași cel mai mare festival latino din sud-estul Europei. Acesta este obiectivul pe care îl are pentru a doua ediție Ven Ven Festival, care crește și se deschide cu grație către o audiență generală. Ediția din 2024 se va desfășura în 2 locații emblematice din Iași și are în program 2 zile de festival pentru toți iubitorii muzicii pasionale, pline concerte și activități incitante pentru publicul larg și 4 zile de festival de dansuri latino cu activități destinate iubitorilor ritmurilor de Salsa, Bachata, Kizomba și multe altele.

Citește mai mult

Violența împotriva femeilor - imagine generică

Nu doar agresorul și societatea, în general, dau vina pe victimă. Această credință se manifestă de multe ori și dictează comportamentul reprezentanților sistemului, de la polițist la judecător, care ar trebui să recompenseze curajul de a vorbi despre abuz și suferință. Lorena Tarlion, fost judecător și președinte al Tribunalului Iași, coordonator științific al Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, spune într-un interviu pentru Republica că interacțiunea unei victime a violenței domestice cu sistemul conduce, pe de o parte, la o escaladare a traumei deja existente, iar pe de altă parte, la descurajarea denunțării viitoarelor abuzuri care apar, în cele mai multe cazuri. Foto: Tinnakorn Jorruang/ Alamy/ Profimedia

Citește mai mult

eematico

O profesoară de 60 de ani din Horezu, care a descoperit robotica într-un schimb de experiență, a introdus la scurt timp un curs pe această temă la clubul copiilor unde lucrează. Un fost militar pensionat, care s-a angajat la Palatul Copiilor din Călărași, dotează din salariul lui laboratorul de robotică și electronică. La Giurgiu, directoarea și încă două profesoare au renovat cu banii lor, după ce Palatul a fost mutat în altă clădire. Acestea sunt numai câteva dintre poveștile pe care Ion Neculai, cofondator Eematico le-a descoperit în palatele și cluburile copiilor din țară, „un loc al speranței” pentru educația non-formală de existență căruia știu prea puțini.

Citește mai mult