Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este freelancer, specializată în content writing și digital marketing. Este absolventă a Facultății de Litere (Universitatea București), secția Română-Comunicare și Relații Publice. A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

PlaYouth

Cei mai mulți părinți nu au timp să se joace cu copiii lor sau nu știu cum să o facă. Uneori se simt poate prea obosiți, alteori consideră că sunt lucruri mai importante în care să investească timp și atenție. Pentru copii însă, jocul înseamnă aproape totul.

Citește mai mult

Conacul Cornu

Apropierea de Capitală reprezintă un punct forte, dar nu a fost principalul argument pentru a face această investiție. Ce l-a motivat pe Marian Diaconu a fost mai degrabă pasiunea pentru clădirile vechi și procesul de restaurare, acesta fiind al treilea proiect de acest fel al antreprenorului.

Citește mai mult

Iulia Anton

Este deja bine cunoscut faptul că numărul joburilor din IT este net superior celui al specialiștilor care le pot ocupa. În plus, IT-ul este unul dintre domeniile care, pe lângă siguranța locului de muncă, oferă și unele dintre cele mai mari salarii. Ce poți face însă dacă nu ai intuit această tendință atunci când te aflai pe băncile școlii și ești absolvent de Finanțe-Bănci, Fizică, Chimie, Farmacie, Medicină, Teologie, Arhitectură sau Academie Militară, crezi despre tine că ești o persoană atehnică ori consideri că ai petrecut prea mult timp într-un domeniu ca să mai faci o schimbare?

Citește mai mult

Rubik School

Timp de un an de zile, Luiza Apostu a făcut o călătorie în jurul lumii pentru a vedea cum funcționează diverse sisteme alternative de învățământ, a selectat din fiecare componentele cu care a rezonat mai mult, a integrat experiența profesională și pe cea personală și a creat un model alternativ de învățare ce folosește instrumente prin care copiii devin responsabili de propria învățare.

Citește mai mult

combo.

Povestea multor companii fondate în România începe în anii ’90, iar oamenii care s-au aflat în spatele lor au predat sau sunt pe cale să-și lase business-urile pe mâna moștenitorilor. Un proces deloc simplu, care poate dura câțiva ani. O ștafetă care înseamnă, mai degrabă, un maraton în care se ciocnesc mentalități diferite și orgolii.

Citește mai mult

digital network

„Pentru un antreprenor este foarte important să vină la astfel de cursuri sau să participe la cursuri susținute de Facebook sau Google, pentru că astfel înțelege domeniul și știe ce să ceară atunci când lucrează cu o agenție sau cu un freelancer, sau ce să facă în cazul în care își construiește și implementează singur strategia de digital marketing. (Foto: Rawpixel / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Ioana Guică

Ioana Guică, care anul acesta a lansat brandul Eat to connect, spune că mâncarea îi poate aduce pe oameni împreună la un nivel mai profund și mai plin de semnificații, dincolo de prezența fizică, discuțiile despre vreme și, cel mult, cele centrate în jurul mâncării din farfurie. Așa cum se întâmplă de altfel, de multe ori, și la tradiționala masă de Crăciun, dar nu numai, pe care dintr-un motiv sau altul trebuie să o bifăm. Ioana spune însă că se poate și altfel.

Citește mai mult

Ploo-n gură

Cei aproape 6 milioane de români din diaspora, atât cât arată cifrele oficiale, deși numărul real ar fi de 8 milioane, reprezintă o piață pe care unele business-uri din țară au început să o exploateze, în special pe segmentul alimentar. Mai mult, apar brand-uri special create pentru a alina dorul de acasă, așa cum este și Ploo-n Gură.

Citește mai mult

Ață dentară

În prezent, în clinicile stomatologice din România se fac foarte multe implanturi și aplicări de coroane, spune Daniel Dragomir, fondatorul și managerul general al Clinicii Dentare Victoria. Pe de o parte pentru că probleme sunt atât de grave, încât acestea sunt singurele soluții, dar și pentru că în cazul acestor proceduri, jumătate din muncă este preluată de tehnicianul dentar, iar la final manopera este mai scumpă.

Citește mai mult

Brandul Cheia

Îl folosim zilnic, de mai multe ori, iar în ultimii trei ani, cu și mai multă sârguință. Istoria a ceea ce numim azi săpun și care este, de fapt, un detergent obținut industrial, derivat din petrol, nu este mai veche de 100 de ani. Istoria săpunului natural însă, obținut prin reacție de saponificare din amestecul de grăsimi vegetale sau animale și o substanță alcalină, a început acum aproape 4.000 de ani, în Mesopotamia.

Citește mai mult