Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este freelancer, specializată în content writing și digital marketing. Este absolventă a Facultății de Litere (Universitatea București), secția Română-Comunicare și Relații Publice. A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

Tai mălai

Una dintre cele mai mari provocări ale părinților de astăzi este să-și motiveze copiii să citească. Lipsa timpului petrecut în familie, necesar pentru formarea acestui obicei, lipsa unei rutine de a citi a adulților din jur, tentațiile mai luminoase și mai dinamice și poate chiar textele prăfuite și greoaie din manuale, îi țin pe copii departe de lumea fără margini a cărților.

Citește mai mult

Cartier

În București, cartierele care s-au clasat în top 3 sunt Primăverii, Aviatorilor și 13 septembrie. La nivel național, cartierul Lupeni din Sibiu ocupă locul 4, iar Tractorul din Brașov locul 5. În text, poți verifica scorul obținut de cartierul în care locuiești, care poate reprezenta însă și un punct de reper pentru a decide în ce cartier vrei să te muți.

Citește mai mult

Stup fest

Indiferent că vrei să începi un business și ai nevoie de pachetul de bază - înfiinţare firmă, facturare digitală, servicii de contabilitate, casă de marcat, POS şi prezenţă online, sau vrei să-ți consolidezi și să-ți scalezi afacerea, găsești toate soluțiile la Stup, iar până pe 19 mai le poți accesa beneficiind de discounturi semnificative.

Citește mai mult

Sanador -

În România, în fiecare an se nasc aproximativ 1.000 de copii cu malformații cardiace congenitale. Pentru părinții lor, diagnosticul – care poate veni înainte sau după naștere – este prima lovitură. Cea de-a doua, care îmbracă inițial forma speranței pentru că viața i-ar putea fi salvată prin una sau mai multe operații, este vestea că șansele unei intervenții chirurgicale în România sunt foarte mici, dacă nu inexistente.

Citește mai mult

tehnologie big data1

Arhitect metaverse, manager de drone, director de productivitate, și nu de producție, specialist în transportul autonom, expert în tehnologie cuantică sau poate creator de conținut VR ori designer de alimente sintetice. Sunt unele dintre meseriile pe care le-ar putea avea copiii noștri. Lista este deocamdată destul de scurtă și mai degrabă intuitivă pentru că cele mai multe dintre joburile din viitor nu s-au inventat încă. (Foto: sameer mahadik / Panthermedia / Profimedia)

Citește mai mult

Vodafone - deschis la nou

Bogdan și Dan se cunosc din studenție, de pe vremea când amândoi își doreau să devină ingineri și să-și găsească un loc de muncă bine plătit. În urmă cu 20 ani niciunul dintre ei nu se gândea că va avea propriul business. După terminarea facultății s-au angajat în domenii diferite, dar amândurora li s-au oferit oportunități de afaceri de care au ales să profite. Chiar dacă nu aveau studii de specialitate, prinseseră ceva experiență și aveau suficient curaj. Erau tineri și deschiși la minte. Au învățat din mers și mai ales din greșeli.

Citește mai mult

ChatGPT -.

ChatGPT scrie cod Python, generează o varietate mare de texte, analizează date, concepe rapoarte și răspunde relevant la întrebări. Printre multe altele. Goldman Sachs estimează că IA ar putea înlocui echivalentul a 300 de milioane de locuri de muncă, iar publicații internaționale s-au grăbit să facă topul celor mai vulnerabile meserii în contextul dezvoltării inteligenței artificiale: programatori, analiști de date și financiari, jurnaliști, copywriteri, asistenți juridici, contabili și chiar profesori. Foto: Profimedia

Citește mai mult

Întâlnire la Stup

Una dintre cele mai mari provocări pentru un start-up este să găsească angajați. O știe orice antreprenor aflat la început de drum, dar o arată și cifrele. Potrivit unui studiu eJobs recent, doar 1% dintre tinerii sub 30 de ani ar alege să lucreze într-un start-up. Companiile mari și multinaționale sunt mult mai atractive pentru mult mai mulți dintre ei pentru că oferă mai multă stabilitate și perspective de carieră mai generoase.

Citește mai mult

Oana si Adrian

Arhitecta Oana Simionescu și echipa FOR, antreprenorii tech Valentin Mureșan și Adrian Erimescu, antreprenoarea socială Cristina Potra Mureșan și echipa Plai au investit 1,6 milioane de euro în centrul cultural independent FABER, care funcționează în fosta hală industrială din complexul Azur, din Timișoara.

Citește mai mult