Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este PR & Marketing Manager la Bucharest Professional Training College. Este absolventă a Facultății de Litere, secția Română-Comunicare și Relații Publice, A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

PaPrezzo

Pasionat de pantofi încă din copilărie, Andrei Rusu și-a dorit un model mai special pentru balul de absolvire a facultății. Pantofii costau însă 200 de euro. Nu-și permitea, dar nici nu s-a resemnat. A urmat sfatul unui prieten și a replicat modelul dorit la un pantofar din Cluj, pentru 80 de lei. I-a încălțat la eveniment și modelul a fost apreciat, dar a hotărât să nu-i mai poarte pentru că, deși arătau exact ca originalul, materialul nu era același. La îndemnul mamei sale, i-a pus la vânzare pe internet și, spre surprinderea sa, a început să primească foarte multe comenzi.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult

Gerard Lisnic

După 8 ani în care a condus propria agenție de producție publicitară, pe care a deschis-o încă de pe vremea când era student la Arte și care depindea aproape în totalitate de implicarea sa, Gerard Lisnic și-a dorit să dezvolte și un altfel de business. Unul care să nu țină doar de el și în care să joace mai degrabă rolul unui investitor.

Citește mai mult

Hello Donuts!

Sunt antreprenori care pornesc un business valorificând o idee originală sau o pasiune proprie. Sunt însă alții care își valorifică experiența și dezvoltă un business care a pornit de la ideea sau pasiunea altcuiva.

Citește mai mult

The Beer Institute

Berarii artizanali produc sortimente potrivite fiecărui anotimp. Vara, sunt beri sărate, acre, cu castraveți, cu fructe, mai slab alcoolizate. Toamna și iarna se lansează beri mai puternic alcoolizate, roșii, negre cu texturi mai dense, cu caramel sau scorțisoară.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Prelevare probe

Modul de manifestare a noului tip de coronavirus, de la lipsa oricăror simptome până la formele severe care necesită ventilație mecanică, face dificilă diagnosticarea diferențiată, iar ulterior, prezența în școală și apoi în sălile de așteptare de la cabinetele medicilor de familie, a elevilor cu oricare dintre afecțiuni, poate reprezenta un risc semnificativ pentru răspândirea acestor boli, inclusiv a infecției cu SARS-CoV 2.

Citește mai mult