Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este freelancer, specializată în content writing și digital marketing. Este absolventă a Facultății de Litere (Universitatea București), secția Română-Comunicare și Relații Publice. A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

Bobul de muștar

Bobul de muștar este o sămânță mică-mică, care crește și devine un arbore unde păsările vin să-și facă cuib. Dincolo de semnificațiile religioase care îi sunt deja asociate, bobul de muștar poate fi văzut și ca simbol pentru potențialul unui copil, care într-un mediu prielnic poate să înflorească și să rodească.

Citește mai mult

Iulia Lavu

Ai ei își doreau producție și comercializare la marii retaileri, iar Iulia, opusul. Așa că, în paralel, a început să-și croiască drumul ei, purtând în minte și în inimă vorbele pe care o franțuzoaică turistă în Sibiu i le spusese cândva: „Nu renunța niciodată la visul tău din copilărie. Ai să vezi că treptat, cu puțină încredere în tine, ai să ajungi să-l trăiești”.

Citește mai mult

Jim Turnbull și prințul Charles

Jim Turnbull este consultant de business și a ajuns prima oară în România chiar imediat după Revoluție, pentru a analiza potențialul unei afaceri cu soia. La începutul anilor 2000 însă, a trecut Carpații și a găsit în Transilvania o idee de business în care a decis să investească în ciuda părerii generale că nu va reuși niciodată.

Citește mai mult

Școala artelor din Suceava

„Nu trebuie să-ți proiectezi un vis al tău pe copil, dacă el nu-și dorește. Copiii au un singur scop: să fie iubiți. Și atunci acceptă să facă ce vor părinții, pentru că au o dorință inconștientă de a-i face fericiți. (...) Pentru a începe să studieze pianul, copilul trebuie să aibă minim 6 ani. Pentru canto, 7-8 ani. Copilul ajunge mai departe cu cât este mai iubit, mai apreciat, mai respectat și cu cât se simte mai în siguranță. Nu pentru că are acces la niște informații pe care le găsește pe Google. În acest context, aspectul informațional dispare din actul educativ. Ceea ce rămâne este umanintatea, iar asta însemnă să empatizezi, să fii blând și să-l faci pe copil să se simtă bine”, spune Lidia Minciună,

Citește mai mult

Mensave

Timpul de răspuns al unei ambulanțe în cazul unei urgențe care amenință viața cuiva, este de 10-12 minute. Uneori poate fi mai scurt, alteori mai lung. În astfel de situații, acordarea primului ajutor poate face diferența între viață și moarte.

Citește mai mult

SOLO - Republica Antreprenorilor

„Suntem singurul punct de contact. Noi ne ocupăm de deschiderea PFA-ului, găzduim sediul la noi, depunem toate actele și ți le trimitem când sunt gata. Apoi poți intra în platformă să facturezi direct, acolo îți încarci toate cheltuielile făcând o poză bonului fiscal și astfel scapi de celebra punga cu bonuri.”

Citește mai mult