Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este freelancer, specializată în content writing și digital marketing. Este absolventă a Facultății de Litere (Universitatea București), secția Română-Comunicare și Relații Publice. A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

MaxLife

Pescuitul este, în general, un hobby al oamenilor cu venituri mici și medii. Dar asta nu înseamnă că nu sunt și pasionați dispuși să investească câteva mii bune de lei pentru echipamente mai performante. Aceasta a fost nișa pe care a identificat-o Bogdan Pîrvu în urmă 8 ani, atunci când a căutat astfel de produse în online-ul românesc, nu a găsit nimic și a decis să o exploreze.

Citește mai mult

Iuliana Sosu

Primele trei perne le-a făcut din materialele pe care le-a găsit în dulapul mamei sale. Una a ajuns la prietena sa, iar pe celelalte două le-a pus pe un site-ul pernegravide.ro (https://pernegravide.ro/ ), găzduit de o platformă gratuită. Iuliana văzuse un oarecare potențial pentru un astfel de produs, dar cum la acel moment nu prea era cerere, nici nu avea așteptări prea mari.

Citește mai mult

Nutriento

Ce zici, Virgil, ar merge un business cu ovăz? Virgil Ciobota renunțase la Facultatea de Medicină din Târgu-Mureș după trei ani și se mutase în Cluj, unde era student la Business, când a primit această întrebare din partea prietenului său Cătălin Briciu, absolvent de Drept și Științe Economice.

Citește mai mult

Tata Vlad - crop

A ales să-și numească batoanele „Tata Vlad” pentru că așa îi spuneau Dragoș și ceilalți tătici din parc, și i se părea că-l definește. Logo-ul și prima variantă de ambalaj le-a făcut singur, chiar dacă în școala generală fusese singurul cu nota 9 la desen și rămăsese cumva cu ideea că nu se pricepe foarte bine la asta.

Citește mai mult

Freelance

Să ai un program flexibil nu înseamnă neapărat că ai și mai mult timp liber. Din contră. Cei care lucrează ca freelanceri, iar potrivit ultimelor statistici Eurostat, în jur de 17% dintre români au ales această variantă, știu că dinamica este diferită, și perioadele în care ai foarte mult de lucru alternează cu acelea în care ai foarte puține proiecte sau deloc. Riscul meseriei.

Citește mai mult

Hygge

Roberta Pătrășcan a plecat la studii în Belgia, împreună cu partenerul său, cu intenția de a rămâne acolo 100%. Nu se gândeau că ar putea fi ceva care să-i convingă să se întoarcă, dar după doi ani lucrurile au devenit clare. Au revenit în România și după ceva timp, împreună cu alți doi prieteni, au deschis Hashtag Pub, în zona Pieței Obor, iar în vara lui 2020 au inaugurat Hygge Social Kitchen.

Citește mai mult