Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este freelancer, specializată în content writing și digital marketing. Este absolventă a Facultății de Litere (Universitatea București), secția Română-Comunicare și Relații Publice. A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

Brasty

Românilor le place să arate bine și sunt dispuși să cheltuiască sume importante pentru produse de îngrijire corporală, cosmetice, parfumuri, ceasuri sau bijuterii. Chiar și în pandemie. Vânzările din România ale Brasty Group, un business fondat în Cehia în urmă cu 10 ani și prezent prin magazine online în 10 țări din Europa, au crescut cu 40% în 2020 și au ajuns la aproximativ 3 milioane de euro. Astfel, România a ocupat locul trei în topul vânzărilor pe țări ale grupului, care au însumat 15 milioane de euro.

Citește mai mult

Atelier Zazu

„Este un gol pe piața obiectelor de tâmplărie mai ales pe partea de lemn masiv, pentru că nu mai sunt meseriași. Toată lumea știe să facă din pal și aproape toți fug de lemn pentru că sunt mai multe operațiuni și trebuie multă răbdare. Mai ales în cazul produselor pentru copii unde lemnul trebuie șlefuit perfect astfel încât, la atingere, să fie ca o oglindă.”

Citește mai mult

tortdebezea

Înainte să-și deschidă laboratorul, Simona a lucrat în corporație și făcea torturi din pasiune pentru prieteni și pentru micile evenimente din familie. Dar treptat, lucrurile au evoluat, și a început să tatoneze ideea pentru a vedea în ce măsură există o piață pentru această pasiune. Și pentru că exista, a identificat și o nișă pe care să o testeze.

Citește mai mult

Beds Place

Nu a fost nevoie nici de o idee originală, și nici de o investiție prea mare. Tânărul antreprenor a identificat o categorie de produse pe care să le facă foarte bine – paturi tapițate și alte obiecte de mobilier derivate – și un canal de vânzare care să-i ofere o expunere cât mai mare.

Citește mai mult

Brutărie artizanală

Cei care au căutat și au găsit alternativa la supermarketuri, și-au făcut deja un obicei din a cumpăra pâine de la brutărie, carne de la măcelărie, lactate și alte produse locale din magazine dedicate sau băcănii. Nu la fel stăteau însă lucrurile în urmă cu 5 ani, când Claudia Crișan a deschis o brutărie artizanală în Florești .

Citește mai mult