Sari la continut
alt

Ramona Loznianucheck icon

Ramona Loznianu este freelancer, specializată în content writing și digital marketing. Este absolventă a Facultății de Litere (Universitatea București), secția Română-Comunicare și Relații Publice. A lucrat ca jurnalist pe domeniul economic la DailyBusiness.ro, iar ulterior a fost editor la Gândul.info, unde s-a specializat pe educație.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Andra Rădulescu

„Dacă Dumnezeu mi-a trimis sarcina asta, cu siguranță nu o să-mi ia copilul. Nu mi l-a trimis doar ca să-mi descopăr problema. Mi l-a trimis să mă salveze, dar mi-l lasă până la final.” Acest gând a ajutat-o pe Andra Rădulescu să funcționeze din momentul în care a fost diagnosticată cu cancer de colon. Au fost două lupte pe același front: una pentru viața ei, alta pentru cea care creștea în ea.

Citește mai mult

Dr. Andreea Catană

Testele genetice au devenit deopotrivă o modalitate de a preveni, dar și de a trata diverse afecțiuni. Atât în cazul copiilor, cât și al adulților. Dr. Andreea Cătană, medic primar în genetică medicală, vorbește într-un interviu pentru Republica despre importanța testării genetice prenatale, dar și despre posibilitățile de investigare a predispozițiilor genetice la adulți pentru boli precum diabet, Alzheimer sau bolile cardiovasculare, care creează premisele pentru ajustarea stilului de viață astfel încât genele să se exprime cât mai târziu. Pentru că atunci când știi că ai un risc, iar acest lucru este confirmat de un test, devii mai precaut. Sau cel puțin așa ar trebui.

Citește mai mult

Mircea Săplăcan

Crearea unui website este poate ultimul lucru la care se gândește un antreprenor la început de drum, cu excepția situației în care își deschide un magazin online. Sunt aspecte care par mai importante, iar unele chiar sunt, dar nici existența unui site nu este de neglijat. Căutarea unei companii pe Google sau pe social media a devenit un gest reflex atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companii.

Citește mai mult

Bogdan Vizitiu

Abilitățile necesare pentru a face networking pot fi dobândite. Cu condiția să ai o strategie, alta decât să aștepți ca altcineva să vină către tine și să inițieze conversația, să ai un obiectiv clar și să-ți creezi oportunități pentru a exersa suficient de mult.

Citește mai mult

Gabriela Alexandrescu

Șansa la viață a unui prematur născut în România este dictată de locul în care se naște. Județele cu cea mai mare rată a mortalității infantile sunt Sălaj (10,5 la mie), Mehedinți (8,8 la mie), Brăila și Hunedoara (8,3 la mine). La polul opus se află București (2,5 la mie), Ilfov (3,3 la mie) și Alba (3,6 la mie).

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Euroclinic

Cancer. Un diagnostic pe care, în ultima perioadă, îl primesc anual aproximativ 100.000 de români. Un cuvânt care suspendă clipa și blochează realitatea imediată. Pot trece câteva secunde, minute sau chiar zile până să te ancorezi din nou și să înțelegi că ai o singură opțiune: să lupți. Cu atât mai mult cu cât știința și priceperea doctorilor sunt acum potențate de cuceririle tehnologiei medicale.

Citește mai mult

fata cu gadget

Până în 2050, unul din doi adulți va fi afectat de miopie ca urmare a schimbării stilului de viață: prea puțin timp petrecut în aer liber și o expunere prea îndelungată la ecrane. O estimare ale cărei semne le putem vedea deja. E suficient să ne uităm într-o clasă de elevi, unde numărul copiilor care poartă ochelari este net superior celui de acum 20-30 de ani. Foto: Kostiantyn Zapylaiev / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

informatii publice - Getty

Strategiile de vânzări, indiferent că este vorba de produse sau de servicii, pun în centru nevoile clienților, ceea ce este absolut necesar, dar nu suficient. Drumul până la conștientizarea nevoii este destul de lung, iar strategia de vânzare ar trebui să se plece de la identificarea preocupărilor din care pot apărea diverse nevoi.. Foto Getty Images

Citește mai mult

Ochelari de soare

Dincolo de culoare, formă și brand, ochelarii de soare reprezintă, în primul rând, o modalitate de a ne proteja împotriva razelor ultraviolete, care sunt dăunătoare și care, în timp, pot duce la afecțiuni grave ale ochilor. Dr. Ioana Ruxandra Rusu, medic primar oftalmolog în cadrul rețelei Regina Maria, a vorbit într-un interviu pentru Republica despre principalele criterii pe care ar trebui să le luăm în considerare atunci când ne alegem o pereche de ochelari de soare, despre mijloace de prevenție și tehnici care să combată efectele expunerii îndelungate la ecrane, dar și despre cele mai inovative metode de tratament ale unor afecțiuni grave, cum sunt cataracta sau glaucomul.

Citește mai mult

Facturare electronică

Antreprenorii prezenți la evenimentul „e-Factura înainte și după 1 Iulie 2024”, organizat la Stup, au avut ocazia să afle cele mai noi informații pe această temă și să primească răspunsuri la întrebările pe care încă le au de la specialiștii D&C Conta. Foto: Andriy Popov/ Panthermedia/ Profimedia

Citește mai mult