Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Partidul a decis să facă scut împotriva DNA: Dosarul Belina strânge tot PSD-ul în jurul lui Liviu Dragnea și al celor doi miniștri vizați de procurori

PSD a anunțat că le „sprijină total” pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb și le cere să nu demisioneze. DNA investighează rolul vicepremierului Sevil Shhaideh și pe cel al ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, în dosarul Belina.

"Am ascultat colegele. Concluzia a fost că au respectat prevederile legilor în vigoare şi se consideră nevinovate. După intervenţiile unor colegi, decizia a fost de sprijin total. Le-au solicitat să nu demisioneze din funcţie şi le vom susţine", a declarat liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor, Ioan Munteanu, citat de Mediafax. Acesta a adăăugat că Shhaideh și Plumb „vor fi apărate de toți membri de partid”. 

Liderii PSD au discutat despre punerea sub urmărire penală de către DNA a vicepremierului Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul Belina, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb.

Robert Negoiţă: „Într-un fel sau altul, toţi avem dosare penale. Ce facem, ne dăm demisia toţi?”

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a spus înainte de întâlnirea liderilor PSD că, într-un fel sau altul, toți au probleme penale. „Acum două săptămâni, suntem într-un proiect cu fostul ministru Pîslaru, care a fost tăvălit prin presă, că tot felul de nenorociri, a fost împins afară, a fost... şi după aceea s-a dovedit că e nevinovat. Şi cazuri de genul ăsta avem nenumărate. Eu cred că ne dorim o societate normală. O societate normală înseamnă exact ce scrie în Constituţie, adică prezumţia de nevinovăţie. Şi până la urmă, într-un fel sau altul, nu vedeţi că toţi avem dosare penale? Ce facem, ne dăm demisia toţi? Dacă e aşa, înseamnă că facem dosare celor puţini care au rămas fără şi plecăm cu toţii. Ieşim din ţară, nu?”, a declarat Negoiță.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Din păcate pleacă alții din țara și nu negoita și banda lui de tâlhari.
  • Like 1
 • catalin check icon
  Daca in Psd mai sunt oameni onesti care vor altceva ar trebui sa iasa in fata ,altfel cat de curand vor fii compromisi si ei prin tacerea de care dau dovada in prezent.
  • Like 1
 • Pai sa le luam pe puncte:
  1. Partidul a decis nevinovatia - asta ca sa intelegem ce fel de justitie isi doreste si isi imagineaza pesedeul; partidul condamna, partidul iarta, partidul apara si pazeste, partidul ne calauzeste, "ca ca" lanterna straluceste...
  2. Poate ca este bine ca pesedeul sa se faca pres in fata infractorului dragnea; pai in loc sa vindece o bubita - mai bine sa speram ca se va sparge buboiul si drenam naibii puroiul acumulat acolo.
  3. dragnea trebuie sa stea linistit de acum incolo, impreuna cu cele doua nevinovate: partidul apara! Se pare ca atunci cand uitam istoria - aceasta ne da niste scatoalce. Sa vedem (doar vreo cateva mici exemple):
  - Gabriel Bivolaru - a fost aparat de pesede? DAAA; condamnare - checked!
  - Constantin Nicolescu - a fost aparat de pesede? DAA; condamnare - checked!
  - Bombo... astaa... Adrian Nastase - a fost aparat de pesede? DA; condamnare - checked!
  - s.a.m.d.
  4. Amuzant este ca partidul a sarit mereu sa apere borfasi, dar nu prea am vazut sa-si arate muschii cand este anchetat tovarasu' iliescu. Nu ca as avea regrete (sigur NU am), dar nu-i asa ca este sugestiva chestiunea?
  • Like 3
 • check icon
  Pot sa faca si zid de cetate in jurul hotilor ca tot nu scapa de Jilava!Declaratii fara precedent de atac la adresa justitiei...vor sa sugereze ca dosarele sunt facaturi si ei sunt ingerasi,nici nu au furat ,nici nu au vazut nimic...Dragnea pescuieste pe Belina stiuci!!Daca nu se ia atitudine ACUM,va fi prea tarziu.
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult