Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Partidul a decis să facă scut împotriva DNA: Dosarul Belina strânge tot PSD-ul în jurul lui Liviu Dragnea și al celor doi miniștri vizați de procurori

PSD a anunțat că le „sprijină total” pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb și le cere să nu demisioneze. DNA investighează rolul vicepremierului Sevil Shhaideh și pe cel al ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, în dosarul Belina.

"Am ascultat colegele. Concluzia a fost că au respectat prevederile legilor în vigoare şi se consideră nevinovate. După intervenţiile unor colegi, decizia a fost de sprijin total. Le-au solicitat să nu demisioneze din funcţie şi le vom susţine", a declarat liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor, Ioan Munteanu, citat de Mediafax. Acesta a adăăugat că Shhaideh și Plumb „vor fi apărate de toți membri de partid”. 

Liderii PSD au discutat despre punerea sub urmărire penală de către DNA a vicepremierului Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul Belina, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb.

Robert Negoiţă: „Într-un fel sau altul, toţi avem dosare penale. Ce facem, ne dăm demisia toţi?”

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a spus înainte de întâlnirea liderilor PSD că, într-un fel sau altul, toți au probleme penale. „Acum două săptămâni, suntem într-un proiect cu fostul ministru Pîslaru, care a fost tăvălit prin presă, că tot felul de nenorociri, a fost împins afară, a fost... şi după aceea s-a dovedit că e nevinovat. Şi cazuri de genul ăsta avem nenumărate. Eu cred că ne dorim o societate normală. O societate normală înseamnă exact ce scrie în Constituţie, adică prezumţia de nevinovăţie. Şi până la urmă, într-un fel sau altul, nu vedeţi că toţi avem dosare penale? Ce facem, ne dăm demisia toţi? Dacă e aşa, înseamnă că facem dosare celor puţini care au rămas fără şi plecăm cu toţii. Ieşim din ţară, nu?”, a declarat Negoiță.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Din păcate pleacă alții din țara și nu negoita și banda lui de tâlhari.
  • Like 1
 • catalin check icon
  Daca in Psd mai sunt oameni onesti care vor altceva ar trebui sa iasa in fata ,altfel cat de curand vor fii compromisi si ei prin tacerea de care dau dovada in prezent.
  • Like 1
 • Pai sa le luam pe puncte:
  1. Partidul a decis nevinovatia - asta ca sa intelegem ce fel de justitie isi doreste si isi imagineaza pesedeul; partidul condamna, partidul iarta, partidul apara si pazeste, partidul ne calauzeste, "ca ca" lanterna straluceste...
  2. Poate ca este bine ca pesedeul sa se faca pres in fata infractorului dragnea; pai in loc sa vindece o bubita - mai bine sa speram ca se va sparge buboiul si drenam naibii puroiul acumulat acolo.
  3. dragnea trebuie sa stea linistit de acum incolo, impreuna cu cele doua nevinovate: partidul apara! Se pare ca atunci cand uitam istoria - aceasta ne da niste scatoalce. Sa vedem (doar vreo cateva mici exemple):
  - Gabriel Bivolaru - a fost aparat de pesede? DAAA; condamnare - checked!
  - Constantin Nicolescu - a fost aparat de pesede? DAA; condamnare - checked!
  - Bombo... astaa... Adrian Nastase - a fost aparat de pesede? DA; condamnare - checked!
  - s.a.m.d.
  4. Amuzant este ca partidul a sarit mereu sa apere borfasi, dar nu prea am vazut sa-si arate muschii cand este anchetat tovarasu' iliescu. Nu ca as avea regrete (sigur NU am), dar nu-i asa ca este sugestiva chestiunea?
  • Like 3
 • check icon
  Pot sa faca si zid de cetate in jurul hotilor ca tot nu scapa de Jilava!Declaratii fara precedent de atac la adresa justitiei...vor sa sugereze ca dosarele sunt facaturi si ei sunt ingerasi,nici nu au furat ,nici nu au vazut nimic...Dragnea pescuieste pe Belina stiuci!!Daca nu se ia atitudine ACUM,va fi prea tarziu.
  • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult