Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Patru pentru perfuzii

Pentru un comentariu stilistic în legătură cu frizura dnei Viorica Vida Dăncilă, și nicidecum cu ce se află dedesubt, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat – dna Dăncilă nu a făcut nicio plângere – și l-a condamnat pe numitul C.T. Popescu la o amendă de 1.000 lei.

Acum, dl Palada Mirel, fost purtător de cuvânt al Guvernului României, a lansat în spațiul public următoarele propoziții, preluate de televiziunea B1 TV:

„Liiceanu Gabriel, n. 1942. Adică 75 de ani.

Pleșu Andrei Gabriel, n. 1948. Adică 69 de ani.

Popescu Cristian Tudor, n. 1956. Adică 61 de ani.

și, cireașa de pe tort

Șora Mihai, n. 1916. Adică 101 ani.

Voi vă dați seama că toți rezistenții tefelei care vor moartea oamenilor știrbi fără bacalaureat sînt mânați în luptă de acești perfuziști?”.

Prin urmare: filosoful Mihai Șora este numit „cireașa de pe tort” pentru vina de a fi încă în viață. Celorlalți trei, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și subsemnatul, dl Palada le scrie pe frunte anii pe care i-au trăit ca pe niște numere de identificare pentru lagărele cu crematoriu.

Toți patru sunt numiți perfuziști, adică sunt asimilați celor aflați în stare de suferință gravă, conectați la tuburile de perfuzie, pe patul de spital. Ideea este că ar trebui să tacă, întrucât oricum vor muri curând.

În opinia subsemnatului, acesta este un act de discriminare criminală, grobiană și cât se poate de anticonstituțională, legat de vârstă. Ce credeți, stimați Republicani, se va autosesiza CNCD? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult