Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Patru pentru perfuzii

Pentru un comentariu stilistic în legătură cu frizura dnei Viorica Vida Dăncilă, și nicidecum cu ce se află dedesubt, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat – dna Dăncilă nu a făcut nicio plângere – și l-a condamnat pe numitul C.T. Popescu la o amendă de 1.000 lei.

Acum, dl Palada Mirel, fost purtător de cuvânt al Guvernului României, a lansat în spațiul public următoarele propoziții, preluate de televiziunea B1 TV:

„Liiceanu Gabriel, n. 1942. Adică 75 de ani.

Pleșu Andrei Gabriel, n. 1948. Adică 69 de ani.

Popescu Cristian Tudor, n. 1956. Adică 61 de ani.

și, cireașa de pe tort

Șora Mihai, n. 1916. Adică 101 ani.

Voi vă dați seama că toți rezistenții tefelei care vor moartea oamenilor știrbi fără bacalaureat sînt mânați în luptă de acești perfuziști?”.

Prin urmare: filosoful Mihai Șora este numit „cireașa de pe tort” pentru vina de a fi încă în viață. Celorlalți trei, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și subsemnatul, dl Palada le scrie pe frunte anii pe care i-au trăit ca pe niște numere de identificare pentru lagărele cu crematoriu.

Toți patru sunt numiți perfuziști, adică sunt asimilați celor aflați în stare de suferință gravă, conectați la tuburile de perfuzie, pe patul de spital. Ideea este că ar trebui să tacă, întrucât oricum vor muri curând.

În opinia subsemnatului, acesta este un act de discriminare criminală, grobiană și cât se poate de anticonstituțională, legat de vârstă. Ce credeți, stimați Republicani, se va autosesiza CNCD? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A meritat, totusi. Mie nu-mi place nici coafura asta, aduce a Kim Jong-un si as da si eu 1000 s-o vad cu una ca a printesei Diana.
  • Like 0
 • Iar a apărut retardatul ăsta? Cred ca cncd se va sesiza și îi va da un avertisment, e de la psd doar! S-au văzut mute cazuri in care tinereii ăștia au "plecat" mai devreme. Doar la unii din păcate. Este nevinovat, săracul "cu duhul", dar este obraznic, ca toți pesedeii&co.
  • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Nu e „sărac cu duhul”, doar huligan!
   • Like 0
 • Istvan check icon
  Stimate domnule Popescu,

  Ne autosesizam.

  Cu respect,
  Haller Istvan
  • Like 0
 • dalex check icon
  CNCD nu se va sesiza pentru ca este format din oameni fara demnitate care primesc un salariu nemeritat in dauna altor bugetari ce fac mai mult decat este omeneste posibil ( vezi medicii de la reanimare care stau mai mult in garzi decat acasa ).
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Asta-i individul care o facut, pe genunchi, un sondaj din care rezulta ca PSD-ul are peste 60%?! Omu' traieste periculos..
  Noi ar trebui sa intelegem ca trebuie sa avem grija de democratia asta, cu toate neajunsurile ei, ca de ochii din cap. In tara asta sunt inca o groaza de jigodii, ca cele mentionate in "Memorialul durerii", care abia asteapta sa aiba libertatea de a se manifesta nestingherit.
  • Like 0
 • "Eu sunt mandru ca sunt roman" (ironic) Practic asistam de cateva luni bune, la executia publica a intelectualilor din toate sectoarele publice si nu numai si inlocuirea lor cu eticheta "facem asta pentru Romania" pentru ca putem, citat din jargonul zeflemist al unui golan rasat rosiatic. Faptul ca poti gandi liber si sa spui adevarul, a devenit defect social iar interlocutorii (de alta culoare politica) ca prin minune "se fac" ca nu inteleg sensul logic al materiei cenusii. Practic, "a putea", a devenit cuvantul biblic rostit cu sens divinizat, in contra-pondere cu "adevar", "ratiune", "logica", "consens" sau chiar "echilibru" (de orice fel chiar si psihic)
  Dragilor, in special domnule CTP, sunteti in programul de guvernare a domnului Dragnea (aluzie ironica) deci sunteti pe lista ! (ca fapt divers)
  • Like 1
 • Cand a fost amendat CTP, eu am reclamat la CNCD faptul ca pe blogul lui Ion Cristoiu apare insulta "PROASTA DE LA VIDELE" si, desi i-am cerut sa stearga acele cuvinte urate, el nu a intreprins nimic.. Tot atunci am reclamat faptul ca Ion Cristoiu se exprima deseori pe blog despre poporul roman ca fiind un popor de babuini.
  CNCD nu a luat insa nicio masura impotriva lui Ion Cristoiu, probabil avand in vedere ca, oricum, se autoumileste realaturandu-se haitei de manipulatori mercenari de la A3, dupa ce haita i-a turnat in cap butoaie de excremente.
  • Like 1
 • CNCD poate fi contactat aici:

  http://cncd.org.ro/contact

  Daca nu pentru altceva macar sa le trimiteti gindurile voastre de bine...
  • Like 0

 • Mirel Palada este o vita.

  Cum nu postez sub pseudonim, sper ca CNAD se va auto-sesiza intru apararea tuturor cornutelor de talie mare pe care le-am jignit prin aceasta comparatie.
  • Like 4
 • Prepusul M. P. este unul dintre grobienii de serviciu ai Partidului Social Democrat (ce frumos este scris, urât sună pronunțat!) Personajul (cică ar fi sociolog, deși asta, ca de altfel toate meseriile, nu este o garanție, măcar de bună crestere și de doxă) este cam așa: "... în luna august 2014, Mirel Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu următorul conţinut: "Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi"." - de pildă. Ori: "SNSPA se distanțează de Mirel Palada, după incidentul violent pe care l-a provocat în studioul unei televiziuni" (https://romanialibera.ro/actualitate/eveniment/snspa-se-distanteaza-de-mirel-palada--dupa-incidentul-violent-pe-care-l-a-provat-in-studioul-unei-televiziuni-469063?c=q2561) Și putem continua. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării nu se va autosesiza!
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult