Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Patru pentru perfuzii

Pentru un comentariu stilistic în legătură cu frizura dnei Viorica Vida Dăncilă, și nicidecum cu ce se află dedesubt, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat – dna Dăncilă nu a făcut nicio plângere – și l-a condamnat pe numitul C.T. Popescu la o amendă de 1.000 lei.

Acum, dl Palada Mirel, fost purtător de cuvânt al Guvernului României, a lansat în spațiul public următoarele propoziții, preluate de televiziunea B1 TV:

„Liiceanu Gabriel, n. 1942. Adică 75 de ani.

Pleșu Andrei Gabriel, n. 1948. Adică 69 de ani.

Popescu Cristian Tudor, n. 1956. Adică 61 de ani.

și, cireașa de pe tort

Șora Mihai, n. 1916. Adică 101 ani.

Voi vă dați seama că toți rezistenții tefelei care vor moartea oamenilor știrbi fără bacalaureat sînt mânați în luptă de acești perfuziști?”.

Prin urmare: filosoful Mihai Șora este numit „cireașa de pe tort” pentru vina de a fi încă în viață. Celorlalți trei, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și subsemnatul, dl Palada le scrie pe frunte anii pe care i-au trăit ca pe niște numere de identificare pentru lagărele cu crematoriu.

Toți patru sunt numiți perfuziști, adică sunt asimilați celor aflați în stare de suferință gravă, conectați la tuburile de perfuzie, pe patul de spital. Ideea este că ar trebui să tacă, întrucât oricum vor muri curând.

În opinia subsemnatului, acesta este un act de discriminare criminală, grobiană și cât se poate de anticonstituțională, legat de vârstă. Ce credeți, stimați Republicani, se va autosesiza CNCD? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult