Sari la continut

Generația B. Imaginea României care merge înainte

Generația B este generația românilor care și-au luat destinul în propriile mâini. Ei sunt motorul evoluției, sunt cei care depășesc obstacole și fac lucrurile să se întâmple. Trimite povestea afacerii tale și o vom publica în cadrul proiectului susținut de BRD.

Patru pentru perfuzii

Pentru un comentariu stilistic în legătură cu frizura dnei Viorica Vida Dăncilă, și nicidecum cu ce se află dedesubt, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat – dna Dăncilă nu a făcut nicio plângere – și l-a condamnat pe numitul C.T. Popescu la o amendă de 1.000 lei.

Acum, dl Palada Mirel, fost purtător de cuvânt al Guvernului României, a lansat în spațiul public următoarele propoziții, preluate de televiziunea B1 TV:

„Liiceanu Gabriel, n. 1942. Adică 75 de ani.

Pleșu Andrei Gabriel, n. 1948. Adică 69 de ani.

Popescu Cristian Tudor, n. 1956. Adică 61 de ani.

și, cireașa de pe tort

Șora Mihai, n. 1916. Adică 101 ani.

Voi vă dați seama că toți rezistenții tefelei care vor moartea oamenilor știrbi fără bacalaureat sînt mânați în luptă de acești perfuziști?”.

Prin urmare: filosoful Mihai Șora este numit „cireașa de pe tort” pentru vina de a fi încă în viață. Celorlalți trei, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și subsemnatul, dl Palada le scrie pe frunte anii pe care i-au trăit ca pe niște numere de identificare pentru lagărele cu crematoriu.

Toți patru sunt numiți perfuziști, adică sunt asimilați celor aflați în stare de suferință gravă, conectați la tuburile de perfuzie, pe patul de spital. Ideea este că ar trebui să tacă, întrucât oricum vor muri curând.

În opinia subsemnatului, acesta este un act de discriminare criminală, grobiană și cât se poate de anticonstituțională, legat de vârstă. Ce credeți, stimați Republicani, se va autosesiza CNCD? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A meritat, totusi. Mie nu-mi place nici coafura asta, aduce a Kim Jong-un si as da si eu 1000 s-o vad cu una ca a printesei Diana.
  • Like 0
 • Iar a apărut retardatul ăsta? Cred ca cncd se va sesiza și îi va da un avertisment, e de la psd doar! S-au văzut mute cazuri in care tinereii ăștia au "plecat" mai devreme. Doar la unii din păcate. Este nevinovat, săracul "cu duhul", dar este obraznic, ca toți pesedeii&co.
  • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Nu e „sărac cu duhul”, doar huligan!
   • Like 0
 • Istvan check icon
  Stimate domnule Popescu,

  Ne autosesizam.

  Cu respect,
  Haller Istvan
  • Like 0
 • dalex check icon
  CNCD nu se va sesiza pentru ca este format din oameni fara demnitate care primesc un salariu nemeritat in dauna altor bugetari ce fac mai mult decat este omeneste posibil ( vezi medicii de la reanimare care stau mai mult in garzi decat acasa ).
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Asta-i individul care o facut, pe genunchi, un sondaj din care rezulta ca PSD-ul are peste 60%?! Omu' traieste periculos..
  Noi ar trebui sa intelegem ca trebuie sa avem grija de democratia asta, cu toate neajunsurile ei, ca de ochii din cap. In tara asta sunt inca o groaza de jigodii, ca cele mentionate in "Memorialul durerii", care abia asteapta sa aiba libertatea de a se manifesta nestingherit.
  • Like 0
 • "Eu sunt mandru ca sunt roman" (ironic) Practic asistam de cateva luni bune, la executia publica a intelectualilor din toate sectoarele publice si nu numai si inlocuirea lor cu eticheta "facem asta pentru Romania" pentru ca putem, citat din jargonul zeflemist al unui golan rasat rosiatic. Faptul ca poti gandi liber si sa spui adevarul, a devenit defect social iar interlocutorii (de alta culoare politica) ca prin minune "se fac" ca nu inteleg sensul logic al materiei cenusii. Practic, "a putea", a devenit cuvantul biblic rostit cu sens divinizat, in contra-pondere cu "adevar", "ratiune", "logica", "consens" sau chiar "echilibru" (de orice fel chiar si psihic)
  Dragilor, in special domnule CTP, sunteti in programul de guvernare a domnului Dragnea (aluzie ironica) deci sunteti pe lista ! (ca fapt divers)
  • Like 1
 • Cand a fost amendat CTP, eu am reclamat la CNCD faptul ca pe blogul lui Ion Cristoiu apare insulta "PROASTA DE LA VIDELE" si, desi i-am cerut sa stearga acele cuvinte urate, el nu a intreprins nimic.. Tot atunci am reclamat faptul ca Ion Cristoiu se exprima deseori pe blog despre poporul roman ca fiind un popor de babuini.
  CNCD nu a luat insa nicio masura impotriva lui Ion Cristoiu, probabil avand in vedere ca, oricum, se autoumileste realaturandu-se haitei de manipulatori mercenari de la A3, dupa ce haita i-a turnat in cap butoaie de excremente.
  • Like 1
 • CNCD poate fi contactat aici:

  http://cncd.org.ro/contact

  Daca nu pentru altceva macar sa le trimiteti gindurile voastre de bine...
  • Like 0
 • Gogu check icon
  Problema nu este faptul ca consiliul păcii aplica dubla măsură. Asta nu este decât o consecință a faptului ca este politizat, ca absolut toate funcțiile publice din România, pana la nivel de femeie de servici.
  Consiliile astea ar trebui sa fie formate din specialiști recunoscuți în domeniul respectiv, care sa nu fie numiti politic în funcții.
  Și asta e valabil pentru multe alte posturi din administrație sau autoritățile statului. Funcționarii publici ar trebui sa aibă un statut mult mai clar și sa fie la adăpost (legal) de toanele unui șef numit politic dacă vrem sa fie în serviciul publicului și nu al Partidului.
  • Like 0

 • Mirel Palada este o vita.

  Cum nu postez sub pseudonim, sper ca CNAD se va auto-sesiza intru apararea tuturor cornutelor de talie mare pe care le-am jignit prin aceasta comparatie.
  • Like 4


Îți recomandăm

Dr. Iulia Savu

„Prima dată când am avut contact cu limita dintre viață și moarte eram destul de mică, prin clasa a patra. Bunica mea, cea mai dragă ființă după părinți, a murit aproape sub ochii noștri după un edem pulmonar. M-a frapat. Cum se poate de la un moment la altul să nu mai fii? De ce așa brusc? Se putea face ceva?”, povestește dr. Iulia Savu. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Simona Halep

Nu mi-a plăcut ce a făcut Simona în finala de la Roma. Nu pentru că a pierdut, ci pentru că nu a jucat.

Citește mai mult

Harry - Meghan

Cel mai emoţionant a fost de departe cel al Prinţului Charles, care a încheiat cu: „Bătrâne, mă bucur enorm pentru tine!” (My darling old Harry, I'm so happy for you!"), un apropo la faptul că prinţul a câştigat mult în înţelepciune în ultimii ani şi o dovadă a relaţiei calde, înduioşătoare, dintre tată şi fiu. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Dragnea si Dăncilă

Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuțiile aferente acestuia vor fi suspendate, scrie Mediafax.

Citește mai mult