Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Patru pentru perfuzii

Pentru un comentariu stilistic în legătură cu frizura dnei Viorica Vida Dăncilă, și nicidecum cu ce se află dedesubt, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat – dna Dăncilă nu a făcut nicio plângere – și l-a condamnat pe numitul C.T. Popescu la o amendă de 1.000 lei.

Acum, dl Palada Mirel, fost purtător de cuvânt al Guvernului României, a lansat în spațiul public următoarele propoziții, preluate de televiziunea B1 TV:

„Liiceanu Gabriel, n. 1942. Adică 75 de ani.

Pleșu Andrei Gabriel, n. 1948. Adică 69 de ani.

Popescu Cristian Tudor, n. 1956. Adică 61 de ani.

și, cireașa de pe tort

Șora Mihai, n. 1916. Adică 101 ani.

Voi vă dați seama că toți rezistenții tefelei care vor moartea oamenilor știrbi fără bacalaureat sînt mânați în luptă de acești perfuziști?”.

Prin urmare: filosoful Mihai Șora este numit „cireașa de pe tort” pentru vina de a fi încă în viață. Celorlalți trei, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și subsemnatul, dl Palada le scrie pe frunte anii pe care i-au trăit ca pe niște numere de identificare pentru lagărele cu crematoriu.

Toți patru sunt numiți perfuziști, adică sunt asimilați celor aflați în stare de suferință gravă, conectați la tuburile de perfuzie, pe patul de spital. Ideea este că ar trebui să tacă, întrucât oricum vor muri curând.

În opinia subsemnatului, acesta este un act de discriminare criminală, grobiană și cât se poate de anticonstituțională, legat de vârstă. Ce credeți, stimați Republicani, se va autosesiza CNCD? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A meritat, totusi. Mie nu-mi place nici coafura asta, aduce a Kim Jong-un si as da si eu 1000 s-o vad cu una ca a printesei Diana.
  • Like 0
 • Iar a apărut retardatul ăsta? Cred ca cncd se va sesiza și îi va da un avertisment, e de la psd doar! S-au văzut mute cazuri in care tinereii ăștia au "plecat" mai devreme. Doar la unii din păcate. Este nevinovat, săracul "cu duhul", dar este obraznic, ca toți pesedeii&co.
  • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Nu e „sărac cu duhul”, doar huligan!
   • Like 0
 • Istvan check icon
  Stimate domnule Popescu,

  Ne autosesizam.

  Cu respect,
  Haller Istvan
  • Like 0
 • dalex check icon
  CNCD nu se va sesiza pentru ca este format din oameni fara demnitate care primesc un salariu nemeritat in dauna altor bugetari ce fac mai mult decat este omeneste posibil ( vezi medicii de la reanimare care stau mai mult in garzi decat acasa ).
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Asta-i individul care o facut, pe genunchi, un sondaj din care rezulta ca PSD-ul are peste 60%?! Omu' traieste periculos..
  Noi ar trebui sa intelegem ca trebuie sa avem grija de democratia asta, cu toate neajunsurile ei, ca de ochii din cap. In tara asta sunt inca o groaza de jigodii, ca cele mentionate in "Memorialul durerii", care abia asteapta sa aiba libertatea de a se manifesta nestingherit.
  • Like 0
 • "Eu sunt mandru ca sunt roman" (ironic) Practic asistam de cateva luni bune, la executia publica a intelectualilor din toate sectoarele publice si nu numai si inlocuirea lor cu eticheta "facem asta pentru Romania" pentru ca putem, citat din jargonul zeflemist al unui golan rasat rosiatic. Faptul ca poti gandi liber si sa spui adevarul, a devenit defect social iar interlocutorii (de alta culoare politica) ca prin minune "se fac" ca nu inteleg sensul logic al materiei cenusii. Practic, "a putea", a devenit cuvantul biblic rostit cu sens divinizat, in contra-pondere cu "adevar", "ratiune", "logica", "consens" sau chiar "echilibru" (de orice fel chiar si psihic)
  Dragilor, in special domnule CTP, sunteti in programul de guvernare a domnului Dragnea (aluzie ironica) deci sunteti pe lista ! (ca fapt divers)
  • Like 1
 • Cand a fost amendat CTP, eu am reclamat la CNCD faptul ca pe blogul lui Ion Cristoiu apare insulta "PROASTA DE LA VIDELE" si, desi i-am cerut sa stearga acele cuvinte urate, el nu a intreprins nimic.. Tot atunci am reclamat faptul ca Ion Cristoiu se exprima deseori pe blog despre poporul roman ca fiind un popor de babuini.
  CNCD nu a luat insa nicio masura impotriva lui Ion Cristoiu, probabil avand in vedere ca, oricum, se autoumileste realaturandu-se haitei de manipulatori mercenari de la A3, dupa ce haita i-a turnat in cap butoaie de excremente.
  • Like 1
 • CNCD poate fi contactat aici:

  http://cncd.org.ro/contact

  Daca nu pentru altceva macar sa le trimiteti gindurile voastre de bine...
  • Like 0
 • Gogu check icon
  Problema nu este faptul ca consiliul păcii aplica dubla măsură. Asta nu este decât o consecință a faptului ca este politizat, ca absolut toate funcțiile publice din România, pana la nivel de femeie de servici.
  Consiliile astea ar trebui sa fie formate din specialiști recunoscuți în domeniul respectiv, care sa nu fie numiti politic în funcții.
  Și asta e valabil pentru multe alte posturi din administrație sau autoritățile statului. Funcționarii publici ar trebui sa aibă un statut mult mai clar și sa fie la adăpost (legal) de toanele unui șef numit politic dacă vrem sa fie în serviciul publicului și nu al Partidului.
  • Like 0

 • Mirel Palada este o vita.

  Cum nu postez sub pseudonim, sper ca CNAD se va auto-sesiza intru apararea tuturor cornutelor de talie mare pe care le-am jignit prin aceasta comparatie.
  • Like 4


Îți recomandăm

Savana Unistrat

În loc de două sau trei, mai bine nu folosești decât un strat. Dacă auzi tot mai multe persoane în jurul tău care utilizează adverbul decât în preajma unui verb doar la forma negativă și prieteni care nu plasează din cauza decât într-un context negativ, atunci toate acestea s-ar putea să se întâmple datorită lecției naționale de gramatică și lexic la care am luat parte în ultima vreme în timp ce urmăream pauzele publicitare de la televizor sau reclama de pe website-urile preferate.

Citește mai mult

startup - Getty Images

„Cine să vină, mamă, la Costești?" Când le-a spus că vrea să se întoarcă din Germania, unde lucra de 10 ani ca avocat, iar soțul ei ca arhitect, și că vor să își deschidă o pensiune în comuna Costești, părinții Otiliei Loidl nu și-au ascuns scepticismul. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

România asigurată- infografic 1

„România asigurată” este un alt fel de ABC, în țara tinereții fără bătrânețe și vieții fără de moarte. Conform studiilor, doar 6% dintre români economisesc în perioada în care muncesc pentru timpul în care ies la pensie. Procentul celor care se gândesc să-și facă asigurare de viață este de doar 2-3% „România asigurată” vorbește despre temerile, dar și despre percepțiile românilor în ceea ce privește asigurările de viață.

Citește mai mult