Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Câți bani a adus festivalul Massif în Brașov

Massif 2023

Prima ediție a festivalului Massif, pentru care grupul UNTOLD Universe a investit peste 3,5 milioane euro, a adus în Poiana Brașov peste 100 de artiști români și internaționali, precum și peste 38.000 de participanți, potrivit unui comunicat al organizatorilor. 

Din totalul participanților, 31% au fost din Brașov, 18% din Cluj-Napoca, 17% din București, iar restul de 34% din alte zone ale țării. Cei care au venit din afara Brașovului s-au cazat în orașul de la poalele munților sau în Poiana Brașov. În stațiune, hotelurile de 3 stele partenere Massif au avut, potrivit organizatorilor festivalului, un grad de ocupare de peste 70%, iar cele de 4 stele de peste 80%.


„Conform estimărilor, participanții veniți din afara orașului Brașov au cheltuit în cele 3 zile de festival, în medie, suma de 470 euro/persoană. Acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 4,2 milioane euro, bani care s-au îndreptat către afacerile locale (restaurante, cafenele, transport privat, mall-uri), către hoteluri și proprietarii apartamentelor și caselor care au oferit cazare pe perioada festivalului”, au anunțat organizatorii festivalului.

Unul dintre oamenii care a crezut în potențialul proiectului Massif încă de la prima ediție este antreprenorul Dragoș Anastasiu, care s-a alăturat grupului UNTOLD Universe în organizarea festivalului, achiziționând un pachet de acțiuni în compania care a lansat proiectul din Poiana Brașov. ,Admir curajul și determinarea echipei UNTOLD Universe de a-și duce mai departe visurile, de a trece peste toate obstacolele din ultimii 3 ani, fără să își piardă dorința de a inova și de a aduce bucurie publicului. Mă bucur să le fiu aproape în acest nou proiect și am încredere că va crește și se va dezvolta” a declarat Dragoș Anastasiu, fondator al Grupului Eurolines, ale cărui cele mai importante linii de business acoperă industria ospitalității – Green Village 4* Resort și Valea Verde Retreat, precum și un segment important din industria închirierilor de mașini prin Enterprise Rent A Car.


La prima ediție a Massif pe scena principală a festivalului au urcat, printre alții, Dimitri Vegas, MORTEN, Topic, Quintino, MATTN, Kadebostany, Delia, Inna, Grasu XXL, Ștefania, Dirty Nano, Pascal Junior, Killa Fonic, Azteca, Ian, Oscar. Peste 100 de artiști din țară și din străinătate au făcut show-uri pe cele 6 scene Massif.

La nivel european mai există un singur festival de iarnă similar, care îmbină sporturile de iarnă cu distracția de festival. „Astfel, Poiana Brașov are o mare oportunitate de a fi printre singurele destinații din Europa care să găzduiască un eveniment de o asemenea amplitudine. De altfel, viziunea pe termen lung a organizatorilor Massif este de a transforma Poiana Brașov în cea mai atractivă stațiune montană din Europa pentru tineri, prin seria de evenimente organizate”, se arată în comunicat.

Următoarea ediție a festivalului Massif va fi organizată în sezonul de iarnă 2024. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult