Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Petiţie online pentru susţinerea lui Liviu Pop. „Poate că ministrul Liviu Marian Pop nu a fost nici cel mai bun PR-ist din Guvern, ba a făcut și câteva greșeli de exprimare”

Liviu Marian Pop - Foto Facebook

(Foto: Facebook/Liviu Marian Pop)

Peste 1.100 de persoane au semnat până la difuzarea acestei știri o petiție online pentru păstrarea lui Liviu Pop în funcția de ministru al Educației.

„Poate că ministrul Liviu Marian Pop nu a fost nici cel mai bun PR-ist din Guvern și cert a utilizat regionalisme fonetice cu sonorități buclucașe, ba a făcut și câteva greșeli de exprimare, dar atunci când a fost numit Ministru al Educației, Pop nu a fost selectat nici pe competențe oratorice, nici pe competențe de bun purtător de cuvant, ci pe competențe reale, probate de o carieră de-o viață în învățământul preuniversitar”, se arată în textul petiției.

Liviu Marian Pop a demarat „schimbarea în bine” a sistemului preuniversitar, continuă autorul petiției, „eliminând prin reformă structurile de tip caracatiță și punând stavile serioase hoției, imposturii și birocrației!”.

Petiția nu uită nici „mafia manualelor”, care a fost „demontată” de Liviu Pop.

„Mafia manualelor, a auxiliarelor și a rechizitelor aferente a fost  practic demontată prin Proiectul Editurii Didactice și Pedagogice S.A., ca instituție de interes național. Sistemul, fiind astăzi în primejdie de moarte, cere vocal înlocuirea ministrului Educației. Și, de multe ori din păcate, o face prin gura unor dascăli numiți generic „antrenori de genii”. Or acei profesori au privilegiul de a lucra cu o elită de 1-2% dintre copiii României, copii pentru care oricând vor putea fi procurate materiale didactice aparte, fără însă a mai îmbogăți caracatița editurilor căpușă”, se mai arată în petiție.

Liviu Pop și-a câștigat renumele de „genunchele”, după ce a anunțat, în urma unei intervenții chirurgicale făcute în 2016, că operația la „genunche” a reușit. Un alt moment comentat pe rețelele de socializare a fost acela în care în discursul transmis la începerea anului școlar cuvântul „copiii” era scris cu doi „i”, greșeală pe care Liviu Pop și-a asumat-o.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Abia acum vad ca libertatea de exprimare inseamna si petitii foarte dubioase cum e exemplul din acest articol. Pe acelasi site petitieonline.com este 'Petitie pentru scoaterea Monicai Macovei din Parlamentul European' (pe motiv ca ar fi cu Soros), sau 'Abrogarea declaratiei 600' ( pe motiv ca ar creea haos si ca ar fi ilegala ... cand pana acuma era doar o declaratie prin care decideai cat vrei sa contribui la pensie), 'Interzicerea alternativelor de transport in regim ride-sharing in Romania (Ex.: Uber, Taxify)'
    Asadar aceasta petitie cu fostul ministru al educatiei pare a fi cel mai probabil un test politico-social pentru romani, pentru ca nimic din argumentele afisate nu m-ar convinge sa sustin o asemenea cauza, mai ales cand unul dintre ele este :
    " Este primul ministru din România postdecembrista care provine din sistemul preuniversitar, înțelegându-i complexitatea (raportul nr elevi/nr studenți fiind de 6 la 1) "
    • Like 0
  • Gabriel check icon
    pe bune? articolul asta chiar ne indeamna sa il sustinem sau nu am inteles eu retorica?
    • Like 0
    • @ Gabriel
      Anon check icon
      Nu asta am inteles eu, cel putin. Din cate vad articolul se vrea a fi prezentarea unei stiri si atat, nu e partinitor in vreun fel. "S-a facut o petitie, asta scrie in petitie" - cam la modul asta.
      • Like 0
  • Raul check icon
    Liviu Pop, sluga PSD care se chinuia din rasputeri sa demonstreze ca doctoratul lui Ponta nu este un plagiat ordinar. Un vesnic pup-in-curist prezent la datorie cand trebuie curatat rahatul in partid. Slab profesional, ignorant, agramat. Insa membru.
    • Like 5
  • Anon check icon
    "...nici pe competențe de bun purtător de cuvant, ci pe competențe reale" - a fi in stare sa vorbesti corect gramatical e o competenta reala.

    "Or acei profesori au privilegiul de a lucra cu o elită de 1-2% dintre copiii României" - nu. Acei profesori preiau copii normali, ii antreneaza si ii ajuta sa devina olimpici la nivel national sau chiar international. Exact asta e dovada faptului ca oamenii aia stiu despre ce vorbesc cand vine vorba de educatie. E o prostie sa-i ignori atat pe ei cat si pe elevii lor. Pe langa ei Liviu Pop e o gluma proasta.
    • Like 3


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult