(Foto: Facebook/Liviu Marian Pop)
Peste 1.100 de persoane au semnat până la difuzarea acestei știri o petiție online pentru păstrarea lui Liviu Pop în funcția de ministru al Educației.
„Poate că ministrul Liviu Marian Pop nu a fost nici cel mai bun PR-ist din Guvern și cert a utilizat regionalisme fonetice cu sonorități buclucașe, ba a făcut și câteva greșeli de exprimare, dar atunci când a fost numit Ministru al Educației, Pop nu a fost selectat nici pe competențe oratorice, nici pe competențe de bun purtător de cuvant, ci pe competențe reale, probate de o carieră de-o viață în învățământul preuniversitar”, se arată în textul petiției.
Liviu Marian Pop a demarat „schimbarea în bine” a sistemului preuniversitar, continuă autorul petiției, „eliminând prin reformă structurile de tip caracatiță și punând stavile serioase hoției, imposturii și birocrației!”.
Petiția nu uită nici „mafia manualelor”, care a fost „demontată” de Liviu Pop.
„Mafia manualelor, a auxiliarelor și a rechizitelor aferente a fost practic demontată prin Proiectul Editurii Didactice și Pedagogice S.A., ca instituție de interes național. Sistemul, fiind astăzi în primejdie de moarte, cere vocal înlocuirea ministrului Educației. Și, de multe ori din păcate, o face prin gura unor dascăli numiți generic „antrenori de genii”. Or acei profesori au privilegiul de a lucra cu o elită de 1-2% dintre copiii României, copii pentru care oricând vor putea fi procurate materiale didactice aparte, fără însă a mai îmbogăți caracatița editurilor căpușă”, se mai arată în petiție.
Liviu Pop și-a câștigat renumele de „genunchele”, după ce a anunțat, în urma unei intervenții chirurgicale făcute în 2016, că operația la „genunche” a reușit. Un alt moment comentat pe rețelele de socializare a fost acela în care în discursul transmis la începerea anului școlar cuvântul „copiii” era scris cu doi „i”, greșeală pe care Liviu Pop și-a asumat-o.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Asadar aceasta petitie cu fostul ministru al educatiei pare a fi cel mai probabil un test politico-social pentru romani, pentru ca nimic din argumentele afisate nu m-ar convinge sa sustin o asemenea cauza, mai ales cand unul dintre ele este :
" Este primul ministru din România postdecembrista care provine din sistemul preuniversitar, înțelegându-i complexitatea (raportul nr elevi/nr studenți fiind de 6 la 1) "
"Or acei profesori au privilegiul de a lucra cu o elită de 1-2% dintre copiii României" - nu. Acei profesori preiau copii normali, ii antreneaza si ii ajuta sa devina olimpici la nivel national sau chiar international. Exact asta e dovada faptului ca oamenii aia stiu despre ce vorbesc cand vine vorba de educatie. E o prostie sa-i ignori atat pe ei cat si pe elevii lor. Pe langa ei Liviu Pop e o gluma proasta.