Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Piedone poate fi recuperat

Singura ieșire care ar mai salva aparențele pentru PNL, după ce și-a băgat mortul în casă, este un anunț al dlui M. Munteanu cum că se simte adânc în inimă lovit de internet, care i-a sărit la beregată, fără să-l lase măcar să ne dăruiască programul său secret pentru rezolvarea tuturor problemelor Capitalei. Drept care, ca un creștin premium ce este și pentru a nu dăuna Partidului, va întoarce și obrazul celălalt, retrăgându-se la mănăstire ca să mediteze la răutatea lumii.

Însă parașutatul legionaro-securistoid nu se dă dus cu una, cu două. Sunt membru PNL turbo, m-ați prezentat ca omul partidului pentru Primărie, dați-mă afară, eu nu plec.

Ceea ce, Partidul poreclit Liberal nu poate să facă, pentru că ar apărea în ochii publicului și mai alienat mintal decât oricum este.

Pe de altă parte, mergând în continuare cu M. Munteanu, PNL ar repeta exact greșeala arogantă din 2014 a PSD, care n-a luat în seamă facebook-ul, rețelele social media – așa a ajuns candidatul PNL Iohannis președinte. Reacția de respingere la adresa găunosului Munteanu este uriașă în rândurile chiar potențialului electorat al liberalilor, nici măcar al PSD. Ea ar fi putut fi observată printr-o sondare a opiniei publice înainte de a defila cu noul Mesia. Dar conducerea despotică a PNL nu s-a consultat cu nimeni, nici măcar cu conducerea lărgită, cu propriul partid, ajungând acum în situația catastrofală ca unii candidați liberali la sectoare să se delimiteze public de M. Munteanu.

Ca să nu mai vorbim de ofsaidul crunt în care i-a lăsat „șeful” Iohannis.

Chiar dacă parașutatul pleacă mâine, distrugerile de imagine înregistrate de PNL și timpul scurt în care nu pot fi reparate anulează practic șansele de a câștiga Primăria Generală și le diminuează pe cele ale candidaților la sectoare.

Dar o campanie cu M. Munteanu lipit pe ideea liberală poate lovi și mai departe, până la înfrângerea fără drept de apel în parlamentarele din toamnă, în fața unui PSD care trece în fruntea sondajelor fără să facă nimic.

P.S.

Păcat că Justiția i-a interzis lui Piedone să candideze. Carașii cu memoria colectivă de 3 secunde din sectorul 4 cred că l-ar fi reales. Dar poate că, în stilul care a ajuns să-i consacre, duetul Gorghiu-Blaga, dna Capră și dl Căprar, îl fac liberal și-l pun la minut pe Piedone în locul lui M. Munteanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mihai check icon
  Jur ca mi-e ciuda sa-l citez, dar Iliescu a avut o singura vorba de duh: capitalism de cumetrie.
  • Like 0
 • Eu cred că bisericile îi face pe români să îi ierte și să întoarcă obrazu' (glumesc - ADN-ul nostru bolnav e de vină. Chiar si DNA-ul... In afară de Koveși ce fac celelalte birouri? de exemplu Covasna si Harghita? Personal m-am săturat și mă uit încotro sa plec în Europa.
  • Like 0
 • Pe langa rolul de informare si de analiza a evenimentelor publice, ma gandesc ca aveti si rolul de formator de opinie. Daca indivizi cum sunt Piedone si Vanghelie au ajuns sa primeasca in continuare sprijin de la electorat, poate pe undeva este si vina dumneavoastra. Cu totii, dar mai ales dumneavoastra, profesionisti care va bucurati de notorietate in societatea romaneasca avem datoria sa facem tot ce ne sta in putere sa impiedicam accesul la functii publice ale acestor specimene.
  • Like 0
  • @ Ovidiu Androne
   Ai văzut cum arată un ziar? E greu de spus dacă Vanghelie şi Piedone sunt mai varză decât tabloidele. Iar pe vremuri se ocupau cu oamenii de bine.
   • Like 0
 • Nu, nu, nu, nu, nu am scris prostii în iunie 1990! Chiar dacă Marian Munteanu este legionar, asta nu înseamnă că ce scriați voi în „Adevărul” este în regulă. Chiar dacă el este legionar, nu înseamnă că Ion Iliescu nu a dat o lovitură de stat transformând FSN-ul într-un partid politic. Chiar dacă Marian Munteanu ar fi securist, corupt de Kent-ul și valuta lui Coposu și a lui Câmpeanu, nu înseamnă că voi, „jurnaliștii” de la „Adevărul”, nu vă numărați printre vinovații morali ai mizeriei create de miile de oportuniști rapace numiți feseniști, deghizați acum în social-democrați sau liberali.
  • Like 1
 • Deci intr-unul din articolele precedente, d-le Popescu, l-ati facut "smenar" pe M. Munteanu fara sa va obositi sa ne explicati si pe ce dovezi va bazati cand il faceti smenar. Deci ne sunteti dator cu o explicatie. Acum vad ca il faceti "securistoid". Aveti vreo dovada solida in acest sens ? (in afara de spusele altora prin alte ziare). De ce intreb acest lucru, pentru ca M. Munteanu tocmai a spus clar in fata mediei ca nu a colaborat cu Securitatea. Se poate ca minte, dar daca CNSAS va ajunge la concluzia ca intr-adevar nu a colaborat cu Securitatea, poate va cereti scuze public (desi ma indoiesc ca veti face acest lucru) .
  • Like 1
 • Samsara check icon
  Anunţul zilei: Marian Munteanu se retrage de bună voie şi nesilit de nimeni :))
  • Like 0
 • Samsara check icon
  Li s-a lipit de sufletul liberalilor, ca timbru de scrisoare şi nu poate orice-ar face, să se mai dezlipească...:))
  • Like 0
 • dictonul „Fotbalul este un sport de gentlemeni jucat de niște golani, iar rugbyul este un sport de golani jucat de niște gentlemeni” poate fi aplicat si astfel : „Politica este o activitate de gentlemeni profesata de niște mafioti, iar finantele sunt o activitate mafiota profesta de niște gentlemeni”
  • Like 2
 • Valentin check icon
  Sunt niste erori ale electoratului - de fapt ale noastre - ceva de speriat. Dupa ce a castigat Klaus Iohannis, toata lumea s-a comportat ca si cum ar fi castigat PNL-ul. Sunt sigur ca multi traiesc cu senzatia ca PNL-ul este la putere. FLASH NEWS: alegerile au fost castigate de PSD, indiferent de ce credem noi. Presedintele - conform Constitutiei - e un arbitru, nu tine cu niciun partid. In fine... cert e ca printr-o turnura ciudata PNL-ul 'pare' ca e la putere si PSD-ul in opozitie, deci toate necazurile se inscriu pe tabela PNL-ului. PSD-ul se simte chiar mai bine dupa divortul de Victor Ponta.
  • Like 0
 • Ma intereseaza mai putin fanteziile presei privind M.M. ..cum ca acesta ar fi rusofil...securist..legionar..etc. ...mai suspecta este averea imensa acumulata de acesta...ca si capitalist...orice om de afaceri cinstit...daca exista...stie ca este imposibil sa faci milioane de euro ...legal....i-a mers mintea si lui...evident ...nu va candida....si-l umfla dna-ul....
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult