Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Poate vaccinarea antigripală să ofere protecție împotriva tuturor tulpinilor de virus circulante? Ce fel de vaccinuri antigripale au la dispoziție părinții pentru a-și proteja copiii?

„În fiecare primăvară, Organizația Mondială a Sănătății stabilește compoziția vaccinului pentru sezonul următor”, explică dr. Gindrovel Dumitra, medic primar medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei.

Este târziu să mai găsim la medicii de familie și în farmacii vaccinurile antigripale? Ce ne recomandă specialiștii să le administrăm copiiilor, în funcție de vârsta pe care o au?

Medicii atrag atenția asupra faptului că de multe ori, virusul gripal este cel care deschide calea unor infecții mult mai severe care pot fi adăugate după infecția inițială virală.

Societatea Națională de Medicină a Familiei (SNMF) îi încurajează pe părinți să se informeze despre vaccinarea antigripală și despre beneficiile acesteia, să ia legătura cu medicul de familie, astfel încât să ia o decizie informată cu privire la rolul important pe care îl are vaccinarea antigripală în contextul pandemiei de COVID-19.

Republica vă oferă, în aceste prime zile de școală, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cititori în legătură cu întoarcerea elevilor în bănci, dar și oportunitatea vaccinării antigripale. Răspunde la aceste întrebări dr. Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult