Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Înapoi la școală. Cum îi protejăm pe copii și adolescenți de gripa sezonieră?

„Imunizarea antigripală rămâne chiar și în această perioadă, extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări (cu virus gripal și SARS CoV-2) și pentru a evita posibile complicații determinate de virusul gripal în rândul copiilor și al comunității. Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) încurajează vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților, având in vedere că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”, atrage atenția dr. Dina Mergeani, Medic Primar Medicină de Familie, Președintele SNMF.

Adulții trebuie să-i învețe pe elevi că au la dispoziție metode specifice și nespecifice pentru a se proteja de gripa sezonieră, dar și de alte tipuri de infecții ale căilor respiratorii, spune dr. Gindrovel Dumitra, medic primar medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

„Metodele nespecifice sunt cele pe care le cunoaștem în acest moment, din pandemia de COVID-19. Purtatul unei măști sau a unui fular la gură atunci când copilul merge în colectivitate, păstrarea unei distanțe între copilul dumneavoastră și ceilalți membri ai comunității și nu în ultimul rând, spălarea pe mâini cu apă și săpun și folosirea unui dezinfectant. Metodele specifice aduc cel mai mare beneficiu și discutăm despre vaccinarea antigripală, care poate fi efectuată ideal după data de 15 octombrie, în luna noiembrie, chiar și în luna decembrie”, spune el.

SNMF încurajează părinții să se informeze despre vaccinarea antigripală și despre beneficiile acesteia, să ia legătura cu medicul de familie, astfel încât să poată lua o decizie informată cu privire la rolul important pe care îl are vaccinarea antigripală în acest context.

Republica vă oferă, în aceste prime zile de școală, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cititori în legătură cu întoarcerea elevilor în bănci, dar și oportunitatea vaccinării antigripale. Răspunde la aceste întrebări dr. Gindrovel Dumitra, medic primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF. 

Astăzi, dr. Gindrovel Dumitra răspunde la întrebarea: Cum protejăm copii și adolescenții de gripă?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult