Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Postul public de radio din New York: Dăncilă este cazată la Trump Hotel în Washington. Astfel de plăți ar putea încălca prevederile constituționale anti-corupție

Viorica Dancila - Trump Hotel

(Sursa foto: wnycstudios.org)

Premierul Viorica Dăncilă este cazată la Trump Hotel în timpul vizitei sale în Washington. Este primul șef al unui guvern străin despre care se cunoaște că a rezervat în ultimul an o cameră în hotelul controlat de președintele Donald Trump, potrivit postului public de radio din New York, wnycstudios.org.

„Șederea la International Trump Hotel a Vioricăi Dăncilă, care participă la întâlnirea anuală AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) oferă o ultimă probă că organizația lui Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini. Astfel de plăți ar putea încălca prevederile constituționale anti-corupție, care interzice președintelui să accepte cadouri sau recompense din partea guvernelor străine”, adaugă postul de radio.

Jurnaliștii americani Ilya Marritz, Justin Elliott și Zach Everson scriu că Viorica Dăncilă a fost văzută vineri noapte în holul hotelului, înconjurată de un grup de circa opt persoane, plecând din restaurantul BLT Prime al hotelului. „Ea s-a deplasat apoi către unul dintre lifturile hotelului, care sunt operate cu cardurile camerelor pe care le au clienții hotelului. Ea a fost văzută din nou duminică, intrând în lift puțin după 6 p.m. Luni ea a postat o fotografie cu ea și vicepreședintele Mike Pence la conferința AIPAC”, mai notează WNYC.

Trump încă deține hotelul prin intermediul unei companii din care poate retrage bani oricând. Avocații lui Trump au respins ideea că vizitele oficialilor străini la hotel ar putea fi considerate drept ”recompense”, afirmând în schimb că este un ”schimb convenabil” care nu este prevăzut în Constituție. 

WNYC a solicitat informații de la Ambasada României la Washington, însă nu a primit răspuns. Nici purtătorul de cuvânt al Trump Hotel, nici Casa Albă nu au oferit un punct de vedere, mai precizează postul de radio.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Roxana B check icon
    Si uite-asa, vrind sa intre pe sub pielea lui Trump, Dragnea et Co il saboteaza platind o camera sau apt la hotelul lui Trump si dindu-le apa la moara alora de la NYT (altminteri multi Aipac people) sa-l acuze ca se lasa corupt de.....Veo si Daddy.
    Ma mir ca in fervoarea lor de a dovedi cit il iubesc ei pe Trump nu si-au rezervat o camera la Mar-a-Lago.
    Patetic!!!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult