Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Prefectul de Neamț, primele explicații despre cauzele incendiului: „A fost un hei-rup de a muta secția ATI de la etajul 3 la etajul 2, fără aprobare, efectuând lucrări în regie proprie”

Incendiu Piatra Neamț

Foto: Ziar Piatra Neamț

10 pacienți cu Covid intubați în secția de ATI a Spitalului din Piatra Neamț au murit în incendiul izbucnit sâmbătă seară. Potrivit prefectului județului Neamț, secția fusese mutată de la etajul 3 la etajul 2 fără să aibă aprobare din partea DSP.

„Secția care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru", a susținut prefectul de Neamț, George Lazăr, la Digi24.

Lucrări „în regie proprie” pentru a mări capacitatea secției

"La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mări capacitatea secției de ATI, care până acum funcționa la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziție, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal și nu au fost verificări din partea celor care aveau competență și răspundeau tehnic pentru această modificare. Specialiștii de la ISU, parchetul, polițiștii, criminaliștii trebuie să stabilească date concrete în urma anchetei. Acum sunt niște date care se desprind din discuțiile avute cu cadrele medicale și cei de la ISU. A fost un fel de "hei-rup" de a muta secția de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greșit că a făcut lucrările fără aprobare", a conchis prefectul, la Digi 24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mda! De asta a ars, pentru că nu s-a trimis hârtia la DSP! De parca DSP nu e infiltrat cu șefi politruci!
  • Like 0
 • asta pt. ca a fost psd la guvernare. daca vom vota pnl pt. parlamentare, lucrurile se vor schimba. e nevoie de ceva mai mult ca sa mai scoateti lumea la vot.
  • Like 1
  • @ Dumitrescu Bogdan
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu v-ați săturat să puneți același comentariu la toate articolele?
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Pai de ce sa se sature , ca pe bazaconiile astea pe care le spune , o sa fie promovat de partidul iubit si se poate ridica in rang. Maine o sa fie si el manager de spital sau inspector scolar sau te mai miri ce minune . Si asa cu "specialisti" scosi de la lipit afise si mancat rahat pe internet , o sa mai murim usor cu orice ocazie.
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult