Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Premierul Benjamin Netanyahu, prima persoană vaccinată anti-Covid în Israel. Circa 60.000 de israelieni vor fi vaccinați zilnic

Benjamin Netanyahu

Foto: captura NBC News

Premierul Benjamin Netanyahu a devenit sâmbătă seara primul cetățean israelian care a primit vaccinul împotriva coronavirusului, evenimentul fiind transmis live de posturile de televiziune. 

„O mică injecție pentru un om și un salt uriaș pentru sănătatea tuturor”, a spus Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, parafrazând celebrele cuvinte ale astronautului Neil Armstrong, după ce a ajuns pe Lună, notează The Times of Israel.

Premierul israelian și-a exprimat speranța că țara sa ar putea fi prima care va învinge pandemia COVID-19 dacă populația va fi vaccinată.

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a fost și el vaccinat sâmbătă seara.

După ce i-a fost administrat vaccinul, Netanyahu a fost plasat în observație timp de o jumătate de oră, pentru monitorizarea eventualelor reacții alergice, care au fost raportate în cazuri foarte rare.

Netanyahu a declarat că milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech vor ajunge în Israel până la sfârșitul lunii și a cerut populației să se vaccineze.

„Am cerut să fiu primul vaccinat, împreună cu ministrul Sănătății Yuli Edelstein, pentru a servi drept exemplu personal și pentru a vă încuraja să vă vaccinați”, a spus el. 

Netanyahu și Edelstein trebuie să primească o nouă doză de vaccin în trei săptămâni, pentru o protecție optimă împotriva noului coronavirus.

De luni, israelienii în vârstă de peste 60 de ani și populația cu risc la infecția cu coronavirus se pot programa pentru vaccinare. Guvernul speră ca aproximativ 60.000 de oameni să fie vaccinați în fiecare zi, iar până la sfârșitul lunii ianuarie numărul persoanelor vaccinate în Israel să ajungă la două milioane de oameni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult