Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Premierul Benjamin Netanyahu, prima persoană vaccinată anti-Covid în Israel. Circa 60.000 de israelieni vor fi vaccinați zilnic

Benjamin Netanyahu

Foto: captura NBC News

Premierul Benjamin Netanyahu a devenit sâmbătă seara primul cetățean israelian care a primit vaccinul împotriva coronavirusului, evenimentul fiind transmis live de posturile de televiziune. 

„O mică injecție pentru un om și un salt uriaș pentru sănătatea tuturor”, a spus Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, parafrazând celebrele cuvinte ale astronautului Neil Armstrong, după ce a ajuns pe Lună, notează The Times of Israel.

Premierul israelian și-a exprimat speranța că țara sa ar putea fi prima care va învinge pandemia COVID-19 dacă populația va fi vaccinată.

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a fost și el vaccinat sâmbătă seara.

După ce i-a fost administrat vaccinul, Netanyahu a fost plasat în observație timp de o jumătate de oră, pentru monitorizarea eventualelor reacții alergice, care au fost raportate în cazuri foarte rare.

Netanyahu a declarat că milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech vor ajunge în Israel până la sfârșitul lunii și a cerut populației să se vaccineze.

„Am cerut să fiu primul vaccinat, împreună cu ministrul Sănătății Yuli Edelstein, pentru a servi drept exemplu personal și pentru a vă încuraja să vă vaccinați”, a spus el. 

Netanyahu și Edelstein trebuie să primească o nouă doză de vaccin în trei săptămâni, pentru o protecție optimă împotriva noului coronavirus.

De luni, israelienii în vârstă de peste 60 de ani și populația cu risc la infecția cu coronavirus se pot programa pentru vaccinare. Guvernul speră ca aproximativ 60.000 de oameni să fie vaccinați în fiecare zi, iar până la sfârșitul lunii ianuarie numărul persoanelor vaccinate în Israel să ajungă la două milioane de oameni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult