Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Premierul Benjamin Netanyahu, prima persoană vaccinată anti-Covid în Israel. Circa 60.000 de israelieni vor fi vaccinați zilnic

Benjamin Netanyahu

Foto: captura NBC News

Premierul Benjamin Netanyahu a devenit sâmbătă seara primul cetățean israelian care a primit vaccinul împotriva coronavirusului, evenimentul fiind transmis live de posturile de televiziune. 

„O mică injecție pentru un om și un salt uriaș pentru sănătatea tuturor”, a spus Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, parafrazând celebrele cuvinte ale astronautului Neil Armstrong, după ce a ajuns pe Lună, notează The Times of Israel.

Premierul israelian și-a exprimat speranța că țara sa ar putea fi prima care va învinge pandemia COVID-19 dacă populația va fi vaccinată.

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a fost și el vaccinat sâmbătă seara.

După ce i-a fost administrat vaccinul, Netanyahu a fost plasat în observație timp de o jumătate de oră, pentru monitorizarea eventualelor reacții alergice, care au fost raportate în cazuri foarte rare.

Netanyahu a declarat că milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech vor ajunge în Israel până la sfârșitul lunii și a cerut populației să se vaccineze.

„Am cerut să fiu primul vaccinat, împreună cu ministrul Sănătății Yuli Edelstein, pentru a servi drept exemplu personal și pentru a vă încuraja să vă vaccinați”, a spus el. 

Netanyahu și Edelstein trebuie să primească o nouă doză de vaccin în trei săptămâni, pentru o protecție optimă împotriva noului coronavirus.

De luni, israelienii în vârstă de peste 60 de ani și populația cu risc la infecția cu coronavirus se pot programa pentru vaccinare. Guvernul speră ca aproximativ 60.000 de oameni să fie vaccinați în fiecare zi, iar până la sfârșitul lunii ianuarie numărul persoanelor vaccinate în Israel să ajungă la două milioane de oameni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm