Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dr. Valeriu Gheorghiță relatează o discuție de la Cotroceni în care președintele Iohannis și-a exprimat dorința de a fi prima persoană care să fie vaccinată în România, pentru „a da încredere”, iar medicii i-au spus că nu e o idee bună

Valeriu Gheorghiță

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat disponibilitatea de a fi prima persoană care se vaccinează în România împotriva SARS-CoV-2, pe 27 decembrie, pentru a întări încrederea populației în vaccinare, însă grupul de experți care coordonează campania de vaccinare a stabilit că acest lucru ar putea duce la crearea de speculații, astfel că prima persoană căreia îi va fi administrat vaccinul în țara noastră va fi din cadrul personalului medical, a explicat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

„Da, dumnealui (președintele Klaus Iohannis - n.n.), în cadrul grupului de lucru, ne-a ridicat dacă vreți această propunere să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit acest lucru, pentru că dintr-un gest până la urmă care se dorește de a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru, pentru că se distruge toată credibilitatea noastră și toată munca de până acum”, a spus dr Valeriu Gheorghiță.

Medicul a precizat că șeful statului nu va fi în prima categorie de vaccinare, când va fi vaccinat doar personalul medical, ci va fi vaccinat în etapa a doua de a campaniei, când vor fi vaccinați demnitarii, conform strategiei de vaccinare. „Din acest punct de vedere, domnul președinte a și anunțat că se va vaccina atunci când va veni rândul, conform strategiei de vaccinare”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiță.

Campania de vaccinare va începe pe 27 decembrie în toate statele membre UE, iar prima tranșă de vaccinuri, una simbolică, de 10.000 de vaccinuri, pentru vaccinarea în două etape a personalului medical, va sosi în România pe 26 decembrie, a spus la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 medicul care coordonează campania de vaccinare din România.

„Lucrurile trebuie privite în normalitate, nu trebuie să creăm spectacol” 

„Trebuie să vă spun că este un moment care se dorește a fi foarte bine pregătit nu doar la nivel național, ci și la nivel european. Se dorește realizarea unor materiale video cu momentul în care ajunge vaccinul în fiecare țară, se dorește crearea de materiale video cu prima persoană vaccinată, ulterior se va crea un material comun la nivelul Uniunii Europene care va fi disponibil pentru toată lumea (...) Lucrurile trebuie privite în normalitate, nu trebuie să creăm spectacol”, a punctat dr Valeriu Gheorghiță.

„Ceea ce vă pot spune despre România este faptul că vom încerca să transmitem în direct imaginile din acele unități sanitare, sigur respectând toate măsurile de protecție împotriva infecției cu SARS-CoV-2 a celor care creează aceste materiale, aceste cadre video, care să fie până la urmă aduse în fața opiniei publice. Încercăm să fim pe picior de egalitate și sunt convins că o să reușim, cu toate celelalte țări care au demarat deja activitatea de vaccinare și cele care urmează să o demareze”, a mai spus președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 14.00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte bine gandit. Sa nu oferim latrailor psd, a3 si ceilalti prilejul de a furniza tembelilor fake-urile lor. Mai cred ca nici nu trebuia mentiona tacest luru. Acum imbecilii vor spune ca nu l-ati lasat pe presedinte pentruca nu aveti, nici dv., incredere in vaccin. Cum o dai tot preost iese cu astia.
  • Like 7
  • @ Mircea Zugravu
   Pai cu proștii n.ai cum să câștigi. Dacă grevezi pe asta și apetența pentru "știri" bombastice care demască conspirații planetare dirijate împotriva poporului cel mai popor ales și mai deștept si mai frumos și ..... Eminescu. Sa fim pregătiți psihic, zic.
   • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult