Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Premierul Dacian Cioloș, „În fața ta”, la Digi24: „Plicul dat în spitale poate fi o formă de corupție. Am apropiați care au făcut-o”

Premierul Dacian Cioloș susține eradicarea „plicului” dat de pacienți în spitale, deoarece „poate fi o formă de corupție”.

Șeful Guvernului spune că apropiați de-ai săi au dat bani pentru servicii medicale în spitale de stat.

Premierul Dacian Cioloș a fost invitatul lui Florin Negruțiu și al lui Claudiu Pândaru, la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24. Emisiunea se difuzează duminică, la ora 13.05.

Iată o parte din interviul acordat de Dacian Cioloș postului Digi24:

Dacian Cioloș: „Plicul în spitale poate să fie o formă de corupție, pentru că este un sistem de remunerare a medicilor care scapă de sub control.”

- Ați dat vreodată unui medic un plic într-un spital din România?

Dacian Cioloș: „N-am avut ocazia să fac lucrul acesta, dar am apropiați care au făcut-o.

- Și ce le-ați spus?

Dacian Cioloș: Atunci, ce să le spun... asta era practica.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult